Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και την τρόικα να πετάξουν ούτε έναν άνθρωπο στον δρόμο”

- Advertisement -

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ προειδοποιεί την κυβέρνηση και την τρόικα ότι «δεν θα τους επιτρέψει να πετάξουν ούτε έναν άνθρωπο στον δρόμο» σχολιάζοντας τις πληροφορίες για πρόθεση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τα αναγκαστικά μέτρα κατά των οφειλετών, δημιουργώντας φόβους και για την επαναφορά των πλειστηριασμών ακινήτων…

«Το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης της τρόικας περνάει πλέον στην επόμενη φάση» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που τονίζει ακόμα ότι «η τρικομματική συγκυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που δρομολογείται σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, που βομβαρδίζεται καθημερινά με νέα δυσβάσταχτα μέτρα και οδηγείται σε ανθρωπιστική κρίση».
Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση κι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Αποστόλου και Ν. Βαλαβάνη, στην οποία επισημαίνουν ότι, αν επανέλθουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων κάτω των 200.000 ευρώ «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσα τους κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανέργων, να βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο -χάνοντας όχι μόνο το σπίτι τους, αλλά και όσα χρήματα έδιναν επί δεκαετίες για να έχουν δικαίωμα στη δική τους στέγη».
Οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η εφαρμογή παρόμοιων πολιτικών σε άλλες χώρες έχει αποξενώσει μαζικά μικροϊδιοκτήτες από την κατοικία τους και έχει οδηγήσει, όπου εφαρμόστηκε, σε μεγάλη συγκέντρωση της ιδιοκτησίας της πρώτης κατοικίας στα χέρια εταιρειών και τραπεζικών ιδρυμάτων και ζητούν να πληροφορηθούν αν ισχύουν τα σχετικά δημοσιεύματα και, εφόσον δεν ισχύουν, αν η κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει το πάγωμα των πλειστηριασμών και μετά τις 31.12.2012.

*avgi.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog