Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

4,062 δις με «τσιμπημένο» επιτόκιο από την έκτακτη δημοπρασία εντόκων γραμματίων

- Advertisement -

Το ποσό των 4,062 δισ. από 3μηνα έντοκα γραμμάτια άντλησε σήμερα το δημόσιο για να πληρώσει το ομόλογο των 3,2 δις που λήγει στις 20 Αυγούστου και έχει στα χέρια της η ΕΚΤ…
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε ακόμα υψηλότερο στο 4,43% από το 4,28% της προηγούμενης αντίστοιχης δημοπρασίας, ενώ η έκδοση καλύφθηκε κατά 1,36 φορές (από 2,12 φορές προηγουμένως). O OΔΔΗΧ αναζητούσε 3,125 δις ευρώ.
*olympia.gr

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. s-spinos:
    Τρίβει τα χέρια της η ΕΚΤ που κερδίζει 900 εκ. ευρώ.
    Πρόκειται για το ομόλογο που δεν συμμετείχε στο PSIκαι είχε αγοραστεί εκ μέρους της κοψοχρονιά για 2,3 δις, για να εξοφληθεί στο ακέραιο 100% μόλις λίγους μήνες μετά αποκομίζοντας κέρδος 900 εκ. ευρώ από την Ελλαδίτσα. Ναι από τους φτωχούς εμάς.

    Αυτό θα πει βοήθεια από τους εταίρους μας!!!

    Εμείς είμαστε ΚΑΙ ο δανειστής ΚΑΙ ο δανειζόμενος. Οι άλλοι απλά κερδίζουν, και μόνο εμείς χάνουμε.
    Με πολύ απλά λόγια.

  2. Σωστός ο φίλος s-spinos.Aκόμα μια είδηση που περνάει στο ντούκου αφού οι ''μπομπολαίοι''παίζουν καλά το παιχνίδι της παραπληροφόρησης.

  3. Με πολύ απλά λόγια μπούρδες.
    Η ΕΚΤ δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός.
    Όσα δίνει , τόσα παίρνει πίσω. Σεντς παραπάνω.Το καταστατικό της αναφέρει έσοδα=έξοδα.
    Τη διαφορά από την αγορά ομολόγων την αποδίδει στα κράτη τα οποία μας ΔΑΝΕΙΣΑΝ και εκδόσαμε τα ομόλογα.
    Τα κράτη (που δάνεισαν) έχουν το νόμιμο δικαίωμα να κάνουν τα χρήματα ό,τι γουστάρουν.
    Η π.χ Γαλλία μας τα επιστρέφει. Οι υπόλοιπες χώρες δεν ξέρω τι κάνουν.

    http://www.bloglines.gr/articles/697765/H-Gallia-mas-xarizei-tokous-754-ek-euro#.UCvVdKMmGDc

    Έχουμε χρεωκοπήσει, μας δανείζουν με 3,5% ενώ οποιοδήποτε άλλος στο γαλαξία θα μας δάνειζε (αν μας δάνειζε) με κανά 30% και εμείς τους λέμε και τοκογλύφους από πάνω.
    Και έχουμε και απαίτηση να βγει ο Ολάντ,η Μέρκελ,ο Ολλανδός κ.λ.π να πουν στους πολίτες τους "μάγκες, επειδή οι Έλληνες έφτιαξαν κάποτε τον Παρθενώνα θα τους χαρίσουμε τα χρέη τους. Λοιπόν, ξηλωθείτε!"

    Η συζήτηση πρέπει να γίνεται για τις μεταρρυθμίσεις που προχωρούν 3 χρόνια με βήματα χελώνας, κομματικά κολπάκια,αναβολές και οριζόντιους αποκεφαλισμούς. Η ύφεση θεριεύει και εμείς αναμασούμε τα κλισέ "οι ξένοι φταίνε" και "είμαστε έθνος ανάδελφον".
    Νισάφι πια.
    @Loizos

  4. s-spinos:
    Ναι mi.fi. περνάει στο ντούκου όχι μόνο από τους Αλαφούζους τους μπομπολαίους και το λοιπό σκυλολόι, αλλά περνά στο ντούκου και από τους ντόπιους παπαγάλους που συντονισμένα τώρα τελευταία μέσα από το μπλόγκ σας, βάλθηκαν να πείσουν ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι παράνομοι μετανάστες (όσοι είναι παράνομοι να τους στείλουν πίσω στις χώρες τους και για όσους εγκληματούν υπάρχει δικαιοσύνη) και γενικώς η αριστερά με πρώτον και καλύτερον τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Και το πέταμα της μπάλας στην εξέδρα θα συνεχίζεται όσο αφήνουμε να περνάει η παραπληροφόρηση.
    Τώρα τελευταία κάποια ελληνάκια αρίστευσαν στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Άκουσες τίποτα;
    δες το:
    http://loutraki1.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4555.html

    Το αν αυτά τα παιδιά θα καταφέρουν εντός της χώρας μας να αναδειχθούν είναι απολύτως αμφίβολο, σίγουρα κάποια ξένα πανεπιστήμια θα τα απορροφήσουν για να τα αξιοποιήσουν για την ανέλιξη των δικών τους χωρών, αφήνοντας στο έλεος του σκοταδισμού και της μιζέριας τη δικιά μας.

    Κατά τα άλλα οι μεταρρυθμίσεις της κάθε Διαμαντοπούλου καλά κρατούν για να βολεύονται οι υμέτεροι.

  5. ΛΟΙΖΟ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΝΙΣΑΦΙ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΥΣΕΙΣ.ΜΕΤΑΡΥΘΜΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΜΕΣΩ OF SHOR ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.ΜΕΤΑΡΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΑΠΟΔΩΣΗ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.ΜΕΤΑΡΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΩΡΗΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΜΕΤΑΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ 15 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΑΥΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΥΦΕΣΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΣΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΟΙΖΟ ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΕΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ ΜΑΣ.ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  6. s-spinos:
    Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο τράπεζα που να μην είναι κερδοσκοπικός οργανισμός.
    Αυτό είναι μια Αλήθεια.

    Όταν ο Ευάγγελος με τον Παπαδήμο προσπαθούσαν τάχα να αποφύγουν το πιστωτικό γεγονός, και είχαν κάνει τη μέση τους πιο ευλύγιστη και από πλαστελίνη, οι κάτοχοι Ελληνικών ομολόγων (οι θεσμικοί τοκογλύφοι) για να αποφύγουν το υποχρεωτικό κούρεμα ξεφορτώθηκαν άρον άρον όσα μπόρεσαν στην ΕΚΤ η οποία εξαιρέθηκε από το PSI.
    Είναι και αυτό μια αλήθεια.

    Η ΕΚΤ έδωσε για την αγορά τους 2,3 δις ευρώ και παίρνει μέσα σε λίγους μήνες από τη φτωχή Ελλαδίτσα 3,2 δις ευρώ.
    Αν δεν ήταν κερδοσκοπική και ίσχυε το έξοδα=έσοδα έπρεπε να πάρει μόνο εκείνα που ξόδεψε, δλδ. 2,3 δις και όχι 3,2.
    Και αυτό είναι μια αλήθεια.

    Αυτό που λέει το ρώυτερ για τη Γαλλική τράπεζα θαρρώ πως είναι στη σφαίρα του επιθυμητού και μιλάει για 754 εκατομμύρια ευρώ από τόκους. Έστω και αυτό μακάρι να γίνει.
    Αλλά μάλλον θα ακολουθήσει τις ευχές του Φώτη.

    Για τα υπόλοιπα απάντησε ο πάρα πάνω ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

    Αλλά αν ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα ήθελαν πράγματι να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο θα έκαναν εκείνο που είπε ο Βαρουφάκης στην ανοιχτή επιστολή του προς τον Στουρνάρα, να έκαναν δλδ εκείνο που έκανε ο Μόντι με τον Ραχόι, ή ακόμα ακόμα αυτό το ομόλογο να μην το πλήρωναν. Αλλά για να ασκηθούν τέτοιες οικονομικές πολιτικές χρείαζονται "κοχόνες" που λένε και οι Ισπανοί, και σχέδιο.
    Πράγματα που τους λείπουν απόλυτα.

  7. 1. Η ΕΚΤ δεν είναι εμπορική τράπεζα κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σταματήστε να τα μπερδεύετε.Ψάξτε το.
    2. Ενδιαφέρουσες πάντα οι απόψεις Βαρουφάκη αλλά ΠΟΤΕ δεν λέει ποιός θα πληρώσει τη χασούρα. Γιατί οι προτάσεις του προβλέπουν χασούρα.

    3.Παιδιά, αφήστε τους "κακούς ξένους" και όλα τα στερεότυπα που έχουμε φάει τα τελευταία 3 χρόνια. Το ελληνικό κράτος έχει χρεωκοπήσει και παράλληλα έχει συνάψει κάποιες συμφωνίες που το δεσμεύουν.
    Διέλυσε (για όποιον δεν το καταλαβαίνει). Και πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή. Και λόγω των ιστορικών συγκυριών πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχει δεύτερος δρόμος.

    Η συζήτηση και ο διάλογος που πρέπει να κάνουμε είναι αυτός:
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1498890

    Μας βαράνε εννέα όγδοα και εμείς νομίζουμε ότι μπορούμε να χορέψουμε χασαποσέρβικο.
    Ας είμαστε ρεαλιστές πια.Νισάφι πια (αυτό εννοούσα).
    @Loizos

  8. s-spinos:
    Εγώ θα έλεγα "Νισάφι" πια με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της καταστροφής.
    Όσο για τα μνημόνια 1 και 2 και τα μεσοπρόθεσμα όποιος τα έχει διαβάσει το μόνο που μπορεί να νοιώσει είναι ντροπή που υπήρξαν Έλληνες που έβαλαν την υπογραφή τους σε τέτοιες κατάπτυστες συμφωνίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog