Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

7 Σπιτικές Μάσκες για το Πρόσωπο

- Advertisement -

Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο δέρμα μας. Η αφυδάτωση και οι ρυτίδες είναι μερικά μόνο από αυτά. Υπάρχει τρόπος να προστατέψουμε το πρόσωπο μας και μάλιστα με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο. Παρακάτω ακολουθούν 7 εύκολες και γρήγορες συνταγές για μάσκες περιποίησης που θα φτιάξετε μόνες σας…

Μάσκα με ντομάτα και μέλι
Υλικά: 1-1,5 ντομάτα, μέλι και αλεύρι
Προετοιμασία: Πλένετε και ξεφλουδίζετε την ντομάτα. Την κόβετε σε μικρά κομματάκια και μετά τη λιώνετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε το μέλι και το αλεύρι στο ντοματόζουμο και ανακατεύετε καλά. Την απλώνετε στο πρόσωπο σας για 20 λεπτά και μετά ξεπλένετε καλά. Πριν χρησιμοποιήσετε τη ντομάτα καλό είναι να την έχετε βάλει στο ψυγείο
Πλεονεκτήματα: Η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένη. Η μάσκα ενυδατώνει και επιδιορθώνει την κατεστραμμένη επιδερμίδα. Προσοχή, αυτή η μάσκα δεν είναι κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Μάσκα με αλόη και μέντα
Υλικά: Εκχύλισμα αλόης, λάδι μέντας, χαμομήλι
Προετοιμασία: Βράζετε το χαμομήλι, Στη συνέχεια ζεσταίνετε σε μία μικρή κατσαρόλα το χαμομήλι με το εκχύλισμα αλόης. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε μερικές σταγόνες από το λάδι μέντας. Το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά το απλώνετε απευθείας στο πρόσωπο σας. Ξεβγάζετε μετά από 20 λεπτά.
Πλεονεκτήματα: Η αλόη είναι πλούσια σε Βιταμίνη Ε και Λιπαρά Οξέα. Η μάσκα θρέφει και επιδιορθώνει την κατεστραμμένη επιδερμίδα.

Μάσκα με αγγούρι και ασπράδι αυγού
Υλικά: Αγγούρι, ασπράδι αυγού
Προετοιμασία:  Βάλτε το αγγούρι στο ψυγείο πριν τη χρήση. Λιώνετε το αγγούρι στο μπλέντερ και προσθέτετε το ασπράδι αυγού. Απλώνετε στο πρόσωπο σας και ξεπλένετε μετά από 15 με 20 λεπτά.
Πλεονεκτήματα: Το αγγούρι είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα. Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες που θρέφουν το δέρμα.

Μάσκα με καρπούζι
Υλικά: Καρπούζι και μέλι
Προετοιμασία: Καθαρίζετε το καρπούζι και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Στη συνέχεια το λιώνετε με ένα πιρούνι ή στον αποχυμωτή και ρίχνετε το μέλι στο χυμό. Απλώνετε στο πρόσωπο σας για 15 με 20 λεπτά. Ξεβγάζετε με μπόλικο νερό.
Πλεονεκτήματα: Το καρπούζι ενυδατώνει και δροσίζει την επιδερμίδα

Μάσκα με πράσινο τσάι
Υλικά: Πράσινο τσάι, μέλι, γάλα, ελαιόλαδο, αλεύρι.
Προετοιμασία: Βράζετε το πράσινο τσάι σε λίγο νερό, το αφήνετε να κρυώσει, αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Ξεβγάζετε μετά από 10 με 15 λεπτά.
Πλεονεκτήματα: Το πράσινο τσάι δροσίζει και επιδιορθώνει την επιδερμίδα. Το μέλι και το γάλα επιταχύνουν την ανάπλαση του δέρματος και το κάνουν πιο λείο.

Μάσκα με πατάτα και καρότο
Υλικά: Πατάτα, καρότο
Προετοιμασία: Λιώνετε τα υλικά και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Ξεβγάζετε με μπόλικο νερό.
Πλεονεκτήματα: Η πατάτα και το καρότο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Β που ενυδατώνουν και λειαίνουν την επιδερμίδα

Μάσκα με λεμόνι και ασπράδι αυγού
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού, 1 ασπράδι αυγού, αλεύρι
Προετοιμασία: Αναμιγνύετε τα υλικά και τα απλώνετε στο πρόσωπο. Ξεβγάζετε όταν στεγνώσει η μάσκα. Επαναλαμβάνετε 2 με 3 φορές την εβδομάδα.
Πλεονεκτήματα: Μαλακώνει και λευκαίνει το δέρμα

Οι συνταγές είναι από το www.falseeyelashesinfo.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog