Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Διά χειρός… καλλυντικά

- Advertisement -

Τα φυσικά προϊόντα είναι παντός καιρού και κάθε εποχής και μπορούν κάλλιστα να συναγωνιστούν τις εξελιγμένες φόρμουλες της αισθητικής….

Λάδι προσώπου για τόνωση
Τι χρειάζεστε:
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λιβάνι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από ροδόξυλο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεβάντα
15 ml λάδι βάσης
Πώς θα το φτιάξετε: Καταρχάς φτιάξτε το λάδι για τη βάση, αναμειγνύοντας 2 ml λάδι νυχτολούλουδου, 2 ml καλέντουλας, 1 ml σιτέλαιου και 10 ml αμυγδαλέλαιου. Στη συνέχεια, απλώς προσθέστε τα υπόλοιπα έλαια.
Πώς θα το χρησιμοποιείτε: Απλώστε το λάδι σε καθαρό πρόσωπο, εξαιρώντας την περιοχή των ματιών. Δεν χρειάζεται να το ξεβγάλετε.
Κάθε πότε: Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε, κατά προτίμηση πριν από τον ύπνο.
Πού βοηθά: Η επιδερμίδα του προσώπου καθαρίζεται, αποκτά υπέροχη υφή και άρωμα, ενώ συγχρόνως αναζωογονείται. Το έλαιο από τριαντάφυλλο τονώνει την επιδερμίδα, ενώ το ροδόξυλο, το λιβάνι και η λεβάντα βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων και ταυτόχρονα χαρίζουν υπέροχο άρωμα.

Αντιρυτιδική και συσφιγκτική μάσκαΤι χρειάζεστε:
2 κ.σ. μαγιά μπίρας σε σκόνη
2 κ.σ. ροδόνερο
Μία με 2 κ.σ. χυμό καρότου
Μία κ.σ. χυμό λεμονιού
Μία κ.σ. σιτέλαιο
Πώς θα τη φτιάξετε: Αναμίξτε τη μαγιά μπίρας με τους χυμούς, το ροδόνερο και το σιτέλαιο. Δουλέψτε το μίγμα μέχρι να πάρει τη μορφή παχιάς ζύμης. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο νερό ή μαγιά.
Πώς θα τη χρησιμοποιείτε: Απλώστε το μίγμα σε καθαρό πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε το άφοβα στην περιοχή του λαιμού αλλά και γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.
Κάθε πότε: Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε μία με 3 φορές την εβδομάδα.
Πού βοηθά: Χάρη στη μαγιά μπίρας, που περιέχει βιταμίνες C, E, B1, B2, B3, B5, B5, η επιδερμίδα θρέφεται και η ένταση των ρυτίδων μειώνεται. Το λεμόνι όχι μόνο καθαρίζει το δέρμα, αλλά και το συσφίγγει. Επίσης, το καρότο έχει αντιγηραντική δράση. Το σιτέλαιο βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων.

Αρωματικό αφρόλουτροΤι χρειάζεστε:
500 γρ. δεντρολίβανο
500 γρ. θυμάρι
500 γρ. μαντζουράνα
500 γρ. λεβάντα
500 γρ. φασκόμηλο
(προαιρετικά) αμυγδαλέλαιο ή έλαιο λεβάντας
Πώς θα το φτιάξετε: Βράστε σε 1 λίτρο νερό όλα τα βότανα. Αφήστε τα για 5 περίπου λεπτά και στη συνέχεια στραγγίξτε το μίγμα.
Πώς θα το χρησιμοποιείτε: Ο ιδανικός τρόπος χρήσης είναι να γεμίσετε την μπανιέρα σας και να προσθέσετε το αφέψημα στο νερό του μπάνιου.
Πού βοηθά: Το θυμάρι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ το φασκόμηλο είναι αντιιδρωτικό. Η λεβάντα κάνει λείο το δέρμα, ενώ το έλαιό της είναι αντισηπτικό, αποσμητικό και καταπραϋντικό. Τέλος, το δεντρολίβανο έχει αντισηπτική δράση.

*myself.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog