Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΜΕΓΑΡΑ: Αναβιώνει την Τρίτη 7 Μαϊου ο Χορός της Τράτας

ένα από τα πιο βαρυσήματα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας με χιλιάδες ανθρώπους εντός και εκτός Ελλάδας

- Advertisement -

Την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου «Χορός της Τράτας» στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Γαλιλαίου (Χορευταρά).

Αποτελεί ιδιαίτερο εορταστικό γεγονός που αδιαλείπτως στον χρόνο λαμβάνει χώρα στον ιστορικό χώρο της πλατείας του Αγίου Ιωάννη του Γαλιλαίου με τη συμμετοχή των Συλλόγων παράδοσης, λαογραφίας και χορού, καθώς και συμπολιτών μας.

«Σας καλωσορίζουμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου «Χορός της Τράτας». Ενός εθίμου βαθιά ριζωμένου στη συνείδηση του Μεγαρικού λαού, το οποίο εορτάζεται κάθε χρόνο την Τρίτη του Πάσχα. Ο κυκλοτερής χορός, που περήφανα χορεύουν Μεγαρίτισσες κοπέλες με τα χέρια συμβολικώς πιασμένα φορώντας τις χειροποίητες και περίτεχνα στολισμένες παραδοσιακές τοπικές φορεσιές, τις γνωστές ως «κατηφένια», αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία του τόπου μας που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά κρατώντας την παράδοση ζώσα και ενεργή.

Οι Λαογραφικοί Σύλλογοι είναι οι συνοδοιπόροι, αρωγοί και υποστηρικτές της διατήρησης της πλούσιας λαογραφικής μας κληρονομιάς για την οποία όλοι οι Μεγαρείς αισθανόμαστε υπερηφάνεια», δηλώνει εν είδει πρόσκλησης και χαιρετισμού ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog