Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ποιοί επώνυμοι έχουν υπηρετήσει στο στρατόπεδο Κορίνθου

- Advertisement -

Το 6ο Σ.Π. Κορίνθου είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης της Κορίνθου…

Λειτουργεί από το 1927 και καταλαμβάνει έκταση 320 στρεμμάτων ακριβώς απέναντι από το γήπεδο της πόλης. Ηταν το πιο μεγάλο και το πιο κοντινό κέντρο κατάταξης στην Αθήνα, ήταν συγκοινωνιακά εύκολα προσβάσιμο και πολύ κοντά στα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία .
Η σημαία του καταστέλλεται τον Σεπτέμβριο του 2012 προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, πήρε την ευθύνη να κλείσει το ΚΕΝ.
Ο ίδιος, μάλιστα, ως νεοσύλλεκτος κατατάχθηκε στο συγκεκριμένο Κέντρο το 1980. Ηταν ένα στρατόπεδο που έχουν υπηρετήσει μερικοί από τους πιο γνωστούς Ελληνες των τεχνών και των γραμμάτων, του αθλητισμού αλλά και της πολιτικής, ανώτατα εκκλησιαστικά στελέχη, δικαστικοί, υπουργοί, πρωθυπουργοί και πολλοί άλλοι.

Από τον μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιο μέχρι τον Μανόλη Μητσιά, από τον Διονύση Σαββόπουλο (έστω και για λίγο) μέχρι τον Νίκο Καρβέλα και τον συνθέτη Θωμά Μπακαλάκο, αλλά και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού Σπυρόπουλο, Παπαδόπουλο και Μήτρογλου, έως τους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Γιάννη Μπουρούση. Μέχρι και ο αδελφός του Κ. Καραμανλή, ο Γιώργος πέρασε από το δοξασμένο ΚΕΝ Κορίνθου.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επώνυμοι;! γιατί τόσοι που πέρασαν από εκεί δεν είχαν επώνυμο; …Ηταν ένα στρατόπεδο που έχουν υπηρετήσει μερικοί από τους πιο γνωστούς Ελληνες…"Οι επώνυμοι" όπως σας μάθανε και σας αρέσει να λέτε μπήκαν το πρωί και βγήκαν το βράδυ ενώ οι άλλοι οι ανώνυμοι μπήκαν και φάγανε στη μούρη όλα τα καψόνια!

  2. Μερικές αγγαρίες και σκοπιές είχαμε σιγά το πράγμα .Τ[ωρα αν αυτά σου φαίνονται τόσο βαριά και καψόνια τότε τι να σου πώ.Ο χαλβάς σου αρέσει Αντισθένη;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog