Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

3000 αλλοδαποί λαμβάνουν επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκων

- Advertisement -

Μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή αποκαλύφτηκε ότι ο ΟΓΑ πληρώνει σε 3000 αλλοδαπούς επίδομα τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογενείας…
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να ενημερωθεί για τους αλλοδαπούς που λαμβάνουν επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια πολυτεκνική σύνταξη, σημειώνοντας ότι «τα πενιχρά επιδόματα τρίτεκνων και πολυτέκνων αποθαρρύνουν τους Έλληνες να τεκνοποιήσουν λόγω του υψηλού κόστους ζωής, ενθαρρύνουν όμως τους αλλοδαπούς να τεκνοποιούν διότι τα επιδόματα αυτά θεωρούνται υψηλά σε σχέση με τις χώρες προέλευσής τους».
Ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει στην απάντηση του ότι ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας και των δικαιούχων πολυτεκνικού επιδόματος, ανά χώρα προέλευσης έχει ως εξής: Αλβανία: 1241, Βουλγαρία: 324, Γαλλία: 43, Πρώην Γιουγκοσλαβία: 46, Γερμανία: 171, Χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: 469 ΗΠΑ: 31, Ιταλία: 49, Κύπρος: 75, Αγγλία: 161, Ολλανδία: 49, Πολωνία: 155, Ρουμανία: 334,Πρώην Τσεχοσλοβακία: 30.
Σύμφωνα με το υπουργείο απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των παραπάνω επιδομάτων είναι οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή δεκαετή διαμονή στην Ελλάδα και τα ανήλικα τέκνα τους να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για τον Θέμο, που τόσο τιμάς έχεις να μας πείς κάτι για τα εκατομμυριάκια, που κατηγορείται ότι έχει φάει ή μαζί μΕ τον Μπόμπολα είναι ιερά άβατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog