Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Θα μάθουμε ονόματα;

- Advertisement -

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, που είναι και αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα, ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς να ερευνήσουν αν πράγματι υπάρχει λίστα του ΣΔΟΕ με τριάντα πολιτικούς που ελέγχονται για αδικαιολόγητο πλουτισμό…

Οι διαρροές από την κυβέρνηση επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της λίστας. Επίσης σημειώνουν ότι πέντε εξ αυτών έχουν όντως «σοβαρό πρόβλημα» στο να δικαιολογήσουν περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις. Πρόκειται για πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, πρώην και εν ενεργεία βουλευτές ή υπουργοί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και ο Ευ. Βενιζέλος έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενο του καταλόγου. Λογικά, λοιπόν, θα πρέπει κάποια στιγμή να ενημερωθεί και η Βουλή, ειδικά αν υποπέσουν στην αντίληψη των εισαγγελικών λειτουργών στοιχεία που επισύρουν άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Το ΣΔΟΕ εμφανίζεται να ερεύνησε 500 άτομα που είχαν δημόσιο αξίωμα τουλάχιστον κατά την τελευταία δεκαετία. Αρχικώς είχε διαρρεύσει η εκτίμηση που έριχνε σκιές σε μεγαλύτερο αριθμό αιρετών αρχόντων, τελικώς περιορίζεται στους τριάντα. Προηγήθηκε, πριν από λίγο καιρό, η αντικατάσταση του επικεφαλής Ι. Διώτη από τον Στέλιο Στασινόπουλο, της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Μένει τώρα να δούμε πώς ακριβώς ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη αντιλαμβάνονται την αποκάλυψη της αλήθειας. Διότι αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης θα έλεγε ότι οι πληροφορίες για επίορκους αιρετούς έρχονται για άλλη μια φορά πριν τη θέσπιση οδυνηρών μέτρων που εγείρουν την οργή της κοινωνίας.

Εσείς τι πιστεύετε; Θα αποκαλυφθούν τα ονόματα της λίστας;

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog