Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αλβανοί εθνικιστές: “Η μισή Ελλάδα είναι δική μας”

- Advertisement -

Στην Αθήνα θα έρθουν μέλη του σοβινιστικού κόμματος της Αλβανίας «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», για να πουν ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει…

Όπως ανακοίνωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Stanley (πλ. Καραϊσκάκη) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.
Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θεωρεί, ότι Αλβανία είναι η Ήπειρος και όλη η βορειοδυτική Ελλάδα (νομοί Φλώρινας – Καστοριάς).

Τα μέλη της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας», αποκαλούν «αιμοσταγείς τους…Έλληνες γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων», και τονίζουν για Ήπειρο και τους δύο δυτικομακεδονικούς νομούς: «Πρόκειται για αλβανικές περιοχές, που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών».

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία όπου αποτελείται από Αλβανούς ισχυρίζεται ότι «η μη καταγραφή των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν».

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε καλά κάνουν! Μάθανε ότι μπιμπ, πλακώσανε και οι Αλβανοί! Με π΄ροσχημα τις ακρότητες της ΧΑ, περνάνε στα χαλαρά τα εθνικά θέματα που έντεχνα κάποιο άλλοι δουλεύουν. Θα μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του για τα εθνικά θέματα? Θα μας πει κάποιος αν υπάρχει αποδοχή από συγκεκριμένους πολιτικούς ή οικονομικούς κύκλους να επιστρέψουμε στα σύνορα του 1827? Ή θα θεωρούμε ακόμα πλακίτσα το Αιγαίο, τη Μακεδονία καιτη Θράκη? Το κράτος έκτρωμα που φτιάκτηκε για να μη βγει η Γιουγκοσλαβία στην Αδριατική!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog