Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πουλήθηκε η Δωδώνη

- Advertisement -

Παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, αλλά και πολλών βουλευτών, ολοκληρώθηκε η πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης σε επενδυτικό σχήμα το οποίο ελέγχεται κυρίως από ρωσικά κεφάλαια…

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο που εξέδωσε η Αγροτική Τράπεζα, το τίμημα που κατέβαλε ο αγοραστής για το 67,77% των μετοχών της Δωδώνης ανέρχεται σε 20.851.800 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν κατά 90% το fund ρωσικών συμφερόντων Strategic Inititiatives UK LLP και κατά 10% η εταιρεία Simos Food Group.

Στην ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας επιχειρείται να δοθεί απάντηση σε όσους αντιδρούν στην πώληση της Δωδώνης στο συγκεκριμένο σχήμα. Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας, που διήρκεσε ένα χρόνο, περίπου. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες».

Επιπλέον, σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι «η συναλλαγή αυτή αποτελεί μια άμεση ξένη επένδυση σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν τις εργασίες της Δωδώνης προς όφελος, μεταξύ άλλων, της ελληνικής οικονομίας, της Ηπείρου και της ζώνης γάλακτος». Σημειώνεται ότι οι νέοι επενδυτές έχουν επανειλημμένως υποστηρίξει ότι βασικός στόχος είναι η ενίσχυση των εξαγωγών της Δωδώνης και μάλιστα προς την αγορά της Ρωσίας, μια αγορά 140 εκατομμυρίων καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι οι ενώσεις των κτηνοτρόφων που κατέχουν το υπόλοιπο ποσοστό της Δωδώνης έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του νέου αγοραστή, των οποίων όμως η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων χθες και προχθές. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Δωδώνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου, ύστερα από αίτημα των συνεταιριστών.

Τέλος, το ένα μέλος της κοινοπραξίας, η εταιρεία «ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ», φέρεται να οφείλει στη «ΔΩΔΩΝΗ» περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ, ενώ επίσης όπως αναφέρεται από γνωρίζοντες το θέμα το αποθηκευμένο εμπόρευμα που έχει η ΔΩΔΩΝΗ ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog