Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κατά της φορολόγησης των εφοπλιστών η Χρυσή Αυγή

- Advertisement -

Ξεκάθαρη θέση κατά της φορολόγησης των υπό ελληνική σημαία πλοίων εξέφρασαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προτείνοντας να δοθούν και άλλα κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων…

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής καταφέρθηκε κατά της φορολογίας τών υπό ελληνική σημαία πλοίων με βάση το τονάζ τους, ενώ νωρίτερα ο εισηγητής του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος, είχε προτείνει να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων.

“Η πρότασή σας για επιδότηση των εφοπλιστών θα έπρεπε να σοκάρει τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων”, απάντησε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: “Ο ακτιβισμός σας φτάνει έως εκεί που σας επιτρέπουν τα αφεντικά σας”.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2013 θα πρέπει να εισπραχτούν 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης των εφοπλιστών με βάση το τονάζ των πλοίων.

Από τους ανάπηρους πάντως περικόπτωνται 82 εκατ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα.

Η στάση αυτή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δίνει τροφή σττις υποψίες του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα, ότι συγκεκριμένοι εφοπλιστικοί κύκλοι προωθούν -μέσω “δικών τους” ΜΜΕ- ή ίσως και χρηματοδοτούν ακόμα την οργάνωση.

Καθημερινά στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν στενά όλα τα ΜΜΕ, όχι μόνο σε σχέση με την εικόνα που δίνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προσπαθώντας να διαπιστώσουν ποιοι προωθούν τη Χρυσή Αυγή, καθώς φαίνεται απίθανο η αυξανόμενη δράση της να περιορίζεται μόνο στην χρηματοδότηση από μέλη, εθελοντές και φίλους.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Real News, υπάρχουν ενδείξεις ” αδιαφανούς χρηματοδότησης της οργάνωσης”. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν “αν η πολυπραγμοσύνη των ναζί μπορεί να υποστηριχθεί από συνδρομές μελών και φίλων’.

Μέχρι στιγμής στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχουν βρει αποδεικτικά στοιχεία περί υπόγειας χρηματοδότησης. Συνεχίζουν όμως να ψάχνουν.

Πηγή: sofokleousin.GR

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με τους Έλληνες εφοπλιστές και την τύχη που έχουν να ζουν στην Ελλάδα και τους «Έλληνες του Λονδίνου» ασχολείται με εκτενή της άρθρα η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

    Στο ένα από τα δύο άρθρα γίνεται λόγος για τον «ομφάλιο λώρο» μεταξύ κράτους και εφοπλιστών και αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «για να ζεις με άνεση στην Ελλάδα, είναι καλύτερα να μένεις στην αφάνεια». Η εφημερίδα επισημαίνει πως κανένας πολιτικός δεν έχει τολμήσει να τα βάλει με τους εφοπλιστές οι οποίοι εν μέσω κρίσης μένουν ανέγγιχτοι από φορολογικής απόψεως.

    «Ο δεσμός αυτός είναι το άρθρο 107 του Συντάγματος» που εξαιρεί τους εφοπλιστές από τη φορολογία επί των κερδών, στην οποία υποχρεώνεται ο υπόλοιπος επιχειρηματικός κόσμος, ενώ επιβάλλεται μόνο μια ειδική φορολογία επί του τονάζ του στόλου. «Ακόμα και οι διαδηλωτές στους δρόμους συνδέουν τους εφοπλιστές με την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση των εχόντων, όμως το προνομιακό καθεστώς τους δεν αποτελεί αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα οι φορολογικές απαλλαγές της Εκκλησίας» σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

    «Οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αντιληφθεί το μήνυμα. Κανείς από τους ηγέτες της Ελλάδας δεν θα ήθελε να δει τους εφοπλιστές -που συνεισφέρουν κατά 6% στο ΑΕΠ- να εγκαταλείπει τη χώρα» προσθέτει. Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κάλεσε εν μέσω κρίσης τους έλληνες εφοπλιστές να βοηθήσουν τη χώρα «όμως εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν».

    α ΡΕ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΑΤΕ ΠΑΛΙ…ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ…Χ.Α.

  2. ειναι προτιμοτερο δηλαδη να βαλουν τα πλοια τους υπο παναμεζικη ή λιβεριανη σημαια απο οτι να εχουν κινητρα και να βγαζουν κι αλλη τα πλοια τους με ελληνικη??? που το βλεπεται το κακο?? επειδη οι ανθρωποι λενε την αληθεια? τον συριζα ρωτατε ποιος τον χρηματοδοτει? να σας πω εγω, ειναι οι ιδιοι που δινανε τα λεφτα στο πασοκ, την μεγαλη συμφωνια με την siemens δεν την υπεγραψε η Χ.Α. ο δραγασακης την υπεγραψε το 89

  3. – Μείωση δαπάνης για συντάξεις -3,8 δισ. ευρώ. Αυτή θα προέλθει από μείωση των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ κατά από 5%-20% (900 εκατ. ευρώ), την κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους (800 εκατ. ευρώ), τον συστηματικό επανέλεγχο των δικαιούχων και τη συγκράτηση της δαπάνης παροχής συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη -5 εκατ. ευρώ, κ.α..

    – Αύξηση εσόδων από τον εξορθολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων (427 εκατ. ευρώ) και την μείωση κοινωνικών επιδομάτων (347 εκατ. ευρώ) μέσα από το συστηματικό επανέλεγχο των δικαιούχων και την επαναξιολόγηση των μη-μισθολογικού χαρακτήρα δαπανών, αλλά και την μείωση των κονδυλίων για κοινωνικές μεταβιβάσεις.

    – Εξορθολογισμός κόστους λειτουργίας ΔΕΚΟ (241 εκατ. ευρώ). Προβλέπεται ο περιορισμός των μεταβιβάσεων του κράτους και μόνο για την αντιμετώπιση των απολύτως ανελαστικών δαπανών τους, αλλά και μισθολογικές μειώσεις ώστε το μέσο κόστος μισθοδοσίας να μην ξεπερνά τα 1.900 ευρώ μεικτά. Τα νέα μέτρα για τις ΔΕΚΟ θ αποσκοπούν στη γενικότερη αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους με στόχο τη μείωση των μισθολογικών και λοιπών λειτουργικών δαπανών τους.

    – Από την υγειονομική περίθαλψη προβλέπεται εξοικονόμηση 803 εκατ. ευρώ μέσα από τον εξορθολογισμό των δαπανών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    – Από την επιβολή φόρου βασισμένου στη χωρητικότητα των πλοίων (τονάζ) οι εφοπλιστές θα συνδράμουν στον νέο Προϋπολογισμό με 100 εκατ. ευρώ.

    έχετε απόλυτο δίκιο! αυτά τα 100 εκατ. των εφοπλιστών θα μας σώσουν!!!!!!! επιτέλους σωθήκαμε!!!!!!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog