Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τα μέτρα “παγώνουν” και την Υγεία! Χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ

- Advertisement -

Παγώνει το δημόσιο σύστημα υγείας αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί βλέποντας τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε κάθε κομμάτι του τομέα της υγείας, προχωρούν σε τριήμερη απεργία στα νοσοκομεία …

Οι ασθενείς θα μείνουν όμως και χωρίς ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους καθώς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τους καλεί για 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη. Τις ίδιες μέρες θα απεργήσουν μέσω της ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, την Πρόνοια και τις υπόλοιπες υπηρεσίες υγείας.

Αυτή είναι η είδηση σχετικά με τα νοσοκομεία και την απεργία, σήμερα και αύριο, όπως μεταδόθηκε.

Εδώ υπάρχει πλέον ένας προβληματισμός.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν υπήρχαν μέτρα και η πατρίδα έπαιρνε την απόφαση να καταγγείλει το μνημόνιο, να αρνηθεί τα χρήματα από τη δανειακή, με ποιον τρόπο θα κρατούσαμε την κοινωνική μας ισορροπία τις πρώτες 2-3 εβδομάδες ;

Πως θα παίρναμε τη μεγάλη απόφαση ;

Κάνοντας απεργίες ακόμα και σε τέτοιους νευραλγικούς τομείς ;

Αν είναι να το αποφασίσουμε, πρέπει να το οργανώσουμε.

Δια την πρόταση,

Φλογίδας

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι μόνο τα 11,5 εκατ. ευρώ που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στο οποίο προεδρεύει ο αδελφός του Πρωθυπουργού Αλ. Σαμαράς. Η δημοσιογραφική έρευνα του avantipopolo.gr αποκαλύπτει ότι εκατομμύρια ευρώ οδεύουν κάθε χρόνο από το δημόσιο ταμείο στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

    Άλλωστε η κυβέρνηση Σαμαρά (και Βενιζέλου, Κουβέλη) δείχνει ήδη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο: την σχετική «αρμοδιότητα» ανέλαβε, με απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

    Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο επιχορηγείται και από τον τακτικό προϋπολογισμό. Για το 2012 έχει ήδη επιχορηγηθεί με 1.000.000 ευρώ και άλλα 160.000 ευρώ για μισθοδοσία.

    Έχει συνολικά 54 μόνιμους υπαλλήλους, όμως προκηρύσσει και προσλαμβάνει επιπλέον προσωπικό για την υλοποίηση διάφορων ερευνητικών προγραμμάτων (π.χ. το έγιναν περισσότερες από 23 προσλήψεις ορισμένου χρόνου κάθε κατηγορίας ακόμα και ΔΕ και υπογραφήκανε πάνω από 30 συμβάσεις συνεργασίας).

    Ποιος πληρώνει τα προγράμματα αυτά; Το δημόσιο ταμείο σε διάφορες εκδοχές του: κυρίως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η Περιφέρεια. Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο χρηματοδοτείται για έργα και από την Ε.Ε., αλλά και από διάφορες εταιρείες – μόνο που αυτές οι χρηματοδοτήσεις ανέρχονται σε ύψος κάποιων ελάχιστων χιλιάδων, ενώ οι χρηματοδοτήσεις των κρατικών φορέων υπερβαίνουν συνολικά το 1.000.000 ευρώ…

    Το avantipopolo.gr δημοσιοποιεί το έγγραφο με το οποίο στις 31 Ιανουαρίου 2012 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει 1 εκατ. ευρώ στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, αλλά και την απόφαση (στις 7 Ιουνίου 2012) για να καταβληθεί η δεύτερη δόση της επιχορήγησης ύψους 160.000 ευρώ.

    πηγή:http://www.avantipopolo.gr/2012/07/blog-post_5660.html

  2. Θέσπιση νέου συστήματος καθορισμού του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε ισχύ από την 1 Απριλίου του 2013. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα θεσπιστεί με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου η νέα διαδικασία.

    •Αναστολή της προσαύξησης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για προϋπηρεσία που συμπληρώνεται με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι η ανεργία να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%.

    •Για το καθεστώς των απολύσεων και του χρόνου προειδοποίησης ισχύουν τα εξής:

    -Για όσους υπαλλήλους έχουν εργαστεί από 1 χρόνο συμπληρωμένο έως 2 χρόνια απαιτείται προειδοποίηση 1 μήνα πριν την απόλυση

    -Από 2 χρόνια συμπληρωμένα έως 5 χρόνια απαιτείται προειδοποίηση 2 μηνών

    -Από 5 χρόνια συμπληρωμένα έως 10 χρόνια απαιτείται προειδοποίηση 3 μηνών

    -Από 10 χρόνια συμπληρωμένα και πάνω απαιτείται προειδοποίηση 4 μηνών

    Σε αυτή την περίπτωση ο εργοδότης οφείλει στον απολυόμενο το μισό της αποζημίωσης.

    • Από 1η Ιανουαρίου 2013 καταργούνται όλα τα ειδικά επιδόματα ανεργίας

    Περικοπές στις συντάξεις

    • Αύξηση κατά δύο έτη των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 που θα ισχύσει από την 1 Ιανουαρίου 2013.
    Μείωση Συντάξεων

    Από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ή το άθροισμα των μηνιαίων συντάξεων άνω των 1.000,00 ευρώ από οποιαδήποτε πηγή και για οποιαδήποτε αιτία μειώνονται ως εξής:

    α. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.

    β. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000,00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 10% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.

    γ. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά ποσοστό 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ.

    Στο ως άνω άθροισμα λαμβάνονται υπόψη τα μερίσματα καθώς και κάθε είδους προσαυξήσεις.

  3. Αν είχε καταγγείλει το μνημόνιο δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει απεργία …θα μπαίναν τα κεφάλια μέσα γιατί θα υπήρχε ένας σκοπός , οι θυσίες που πιθανόν να γίνονταν θα μεταφράζονταν σε εξυγίανση της οικονομίας και όχι στο ξεπούλημα , θα υπήρχε η ελπίδα οι πολίτες της χώρας σου να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους και να μη γίνουν σκλάβοι αυτοί, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους …

    Τα χρήματα που θα πάρει η κυβέρνηση από τη δανειακή σύμβαση δεν θα πάνε στους πολίτες της χώρας σου δεν θα πέσουν στην αγορά , αντιθέτως εξ αιτίας αυτής της σύμβασης θα φύγουν και άλλα χρήματα από την αγορά και από τη χώρα σου …

    Μιλάς για 2-3 εβδομάδες κοινωνικής ισορροπίας στην περίπτωση που δε παίρναμε τη δόση , εγώ σου μιλάω για την όλεθρο που θα έρθει μετά την υπογραφή του μνημονίου και δεν θα κρατήσει μόνο μερικές εβδομάδες αλλά πολλά χρόνια "φλογίδας" …

    Είναι η καταστροφή της χώρας σου …

    Ξέρεις "φλογίδας" είναι άλλη μια φορά στη ζωή μου που εύχομαι να έχω πέσει έξω και να έχεις δίκιο εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος που λέει τα ίδια με σένα …

    Συνήθως όμως επιβεβαιώνομαι , δυστυχώς …

    Υ.Γ.

    Ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσει ο καθένας τα στραβά του χαρακτήρα του αρκεί να έχει το θάρρος να τα δει γιατί αν δεν τα δει μόνος του σίγουρα θα βρεθεί ένας να του τα δείξει με σκληρό τρόπο …εκλεγμένο κομματικό στέλεχος της ΝΔ .

    Δια τη πιθανή αυτοκριτική και συμμόρφωση …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  4. Η Δωδώνη, στην οποία η ΑΤΕ κατέχει το 67,7%, μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της κρατικής τράπεζας και το deal με την Πειραιώς, πέρασε στον εκκαθαριστή ως μέρος του «μη υγιούς» τμήματος της Αγροτικής, μαζί με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις υπόλοιπες θυγατρικές. Η απόφαση του εκκαθαριστή να επιλέξει ως πλειοδότη την κοινοπραξία SI με τίμημα 21 εκατομμύρια ευρώ, ποσό υποπολλαπλάσιο της αξίας της συνεταιριστικής επιχείρησης έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Μια σειρά στοιχεία μάλιστα που βγήκαν στο φως για την κοινοπραξία των πλειοδοτών προσδίδουν οσμή σκανδάλου στην όλη διαδικασία.
    Η κοινοπραξία αποτελείται κατά το μικρότερο μέρος (10%) από την Simos Food Group Α.Ε, εταιρία αντιπρόσωπο της Δωδώνης μέχρι σήμερα, η οποία μάλιστα χρωστά στη βιομηχανία 11 εκατ. ευρώ, για τα περισσότερα από τα οποία δεν υπάρχουν καν εγγυήσεις. Ο μεγάλος εταίρος της κοινοπραξίας είναι η Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρία πίσω από την οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κρύβονται ρώσικα, βρετανικά, ακόμη και κεφάλαια από το Αμπού Ντάμπι.
    Τόσο η διαδικασία, όσο και η εμπλοκή απροσδιόριστων επενδυτικών κεφαλαίων θέτει σε κίνδυνο μια πολύ σημαντική τόσο για την Ήπειρο, όσο και για το σύνολο της ελληνικής κτηνοτροφίας και παραγωγής, επιχείρηση. Η Δωδώνη, μαζί με ορισμένες ακόμη συνεταιριστικές επιχειρήσεις της περιοχής (Πίνδος, ΣΒΕΚΗ κ.λπ.) αποτελούν στυλοβάτη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας, που βρίσκεται στο έσχατο σημείο της ανάπτυξής της. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ σε πρόσφατη δημόσια εκδήλωση, η περσινή παραγωγή γάλακτος ήταν η μικρότερη των τελευταίων 40 χρόνων! Το ξεπούλημα της Δωδώνης σημαίνει το ξήλωμα και των τελευταίων παραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτει αυτός ο τόπος…

  5. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:Χάθηκε δικογραφία για τον Μπόμπολα;

    Κάπου στη… στρατόσφαιρα φαίνεται ότι βρίσκεται μία δικογραφία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία αφορά επιχείρηση του ομίλου Μπόμπολα. Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει με όσα καταγγέλλει στη Βουλή ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Νικολόπουλος.

    Η δικογραφία αφορά την εταιρεία «SPORT PLUS AE», συμφερόντων του Φ. Μπόμπολα, η οποία εμπλέκεται στην προβολή παράνομων διαδικτυακών εταιρειών στοιχήματος και δεν… υπάρχει, ούτε στο ΣΔΟΕ, αλλά ούτε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών!

    Ο Υπουργός Οικονομικών, με το υπ’ αριθμ. ΓΚΕ 1120315ΕΞ2012/136/2012 έγγραφό του, ανέφερε ότι μετά από τον διενεργηθέντα έλεγχο, το ΣΔΟΕ υπέβαλε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την υπ’ αριθμ. 937/31.3.2011 μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων, για παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 του Ν. 2433/96 «περί ρυθμίσεως θεμάτων ΟΠΑΠ», αλλά και ότι πλέον αντίγραφο της δικογραφίας δεν τηρείται στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ!

    Όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης, με την υπ’ αριθμ. 349/2012 απάντησή του, δήλωσε ότι μετά από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι «δεν εκκρεμεί σ’ αυτή ουδεμία δικογραφία σχετική με το αναφερόμενο στην ερώτηση θέμα»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog