Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λύθηκε το μυστήριο του νησιού-φάντασμα στον Νότιο Ειρηνικό;

- Advertisement -

Νεοζηλανδός ερευνητής δήλωσε ότι έλυσε το μυστήριο του “νησιού-φαντάσματος- στον Νότιο Ειρηνικό, η ύπαρξη του οποίου αναφέρεται μεν στους χάρτες, αλλά στην πραγματικότητα απουσιάζει από τη θέση που το έχουν καταχωρίσει οι μεγάλοι παγκόσμιοι άτλαντες…..

Ο ερευνητής ανακάλυψε ότι η ύπαρξη του νησιού αναφέρεται για πρώτη φορά στα χρονικά το 1876 από ένα φαλαινοθηρικό, η καταγραφή του οποίου ήταν πιθανώς εσφαλμένη. Το νησί-φάντασμα είναι ορατό στον άτλαντα Google Earth υπό την ονομασία Sandy Island, στη Θάλασσα των Κοραλιών, στο μέσον της απόστασης ανάμεσα στην Αυστραλία και το γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας.
Ο παγκόσμιος άτλαντας αναφοράς, ο Times Atlas of the World, το ονομάζει Sable Island. Οι ναυτικοί χάρτες το περιλαμβάνουν επίσης. Ομως, μία ομάδα αυστραλών επιστημόνων που το αναζήτησε επί τόπου, δεν βρήκε κανένα ίχνος του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο Σον Χίγγινς, ερευνητής του Μουσείου του Οκλαντ, διερεύνησε την υπόθεση εντρυφώντας στα αρχεία. “Tο νησί καταγράφηκε για πρώτη φορά από το φαλαινοθηρικό Velocity”, δήλωσε ο ερευνητής στο ραδιοφωνικό δίκτυο ABC, διευκρινίζοντας ότι ο πλοίαρχος του φαλαινοθηρικού ανέφερε μία σειρά από “μεγάλους βράχους” και “ορισμένες αμμώδεις νησίδες”.
“Υποθέτω ότι εκείνη τον εποχή κατέγραψαν έναν πιθανό κίνδυνο. Μπορεί να ανέφεραν έναν ύφαλο, ή να πίστεψαν ότι είδαν έναν βράχο. ‘Η μπορεί να έκαναν λάθος στην τοποθεσία. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Αυτό που έχουμε είναι ένα σημείο στον χάρτη, που σημειώθηκε την εποχή εκείνη και στη συνέχεια αντιγράφτηκε και ξαναντιγράφτηκε” από χάρτη σε χάρτη, είπε ο ερευνητής.
Η υπόθεση του νησιού-φάντασμα προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο Ιντερνετ. Στον ιστότοπο www.abovetopsecret.com κάποιος χρήστης έγραψε ότι, σύμφωνα με τη γαλλική υδρογραφική υπηρεσία, αυτή η κουκίδα θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί από τους χάρτες από το 1979.

*real.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog