Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Zeitgeist 2012: Τι ψάξαμε πιο πολύ στο Google φέτος;

- Advertisement -

Η Google ανακοίνωσε, όπως κάθε χρόνο στο τέλος του, την ετήσια αναφορά της, για τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2012.
Whitney Houston, Gangnam Style και ο τυφώνας Σάντυ φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως…


Διαθέσιμη στη διεύθυνση www.google.com/zeitgeist/2012, η ανασκόπηση «Google Zeitgeist 2012» (zeitgeist στα γερμανικά σημαίνει «το πνεύμα της εποχής») αποκαλύπτει τις 10 γρηγορότερα εξελισσόμενες αναζητήσεις σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, σε σύγκριση με το 2011.
Η Whitney Houston βρίσκεται στην κορυφή επίσης των καταλόγων «Άτομα» και «Καλλιτέχνες», με την Kate Middleton και τον ηθοποιό Michael Clarke Duncan να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση στους δύο καταλόγους αντίστοιχα. Όσον αφορά τη λίστα «Γεγονότα», η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από τον τυφώνα «Σάντι», τη φωτογράφηση της Middleton από παπαράτσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αξιοσημείωτο είναι πως οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές βρίσκονται μόλις στην έκτη θέση του καταλόγου, ακριβώς κάτω από το ατύχημα του Costa Concordia.
Εκτός από τα στοιχεία για όλο τον κόσμο, στο «Zeitgeist» υπάρχουν επίσης ανάλογοι κατάλογοι ξεχωριστά για περίπου 55 χώρες, από τις οποίες απουσιάζει ωστόσο η Ελλάδα. Πάντως, η Google έσπευσε να προσθέσει ότι όλες οι αναζητήσεις που μελετώνται είναι ανώνυμες, χωρίς να χρησιμοποιείται καμία προσωπική πληροφορία.
Η έκφραση που έψαξαν οι περισσότεροι να δουν τη σημαίνει, ήταν το «SOPA» (Stop Online Piracy Act) ξεπερνώντας την «Scientology» και το όνομα του νούμερο 1 καταζητούμενου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, Joseph Kony.
Στην κατηγορία «εικόνες» βλέπουμε το iPhone 5 να κατακτά την τρίτη θέση με το συγκρότημα One Direction να έρχεται πρώτο, με το δημοφιλές boyband να εμφανίζεται τρίτο και στην κατηγορία «καλλιτέχνες».

Στις ηλεκτρονικές συσκευές, το iPad 3 φιγουράρει στην πρώτη θέση με τα Galaxy S3 και iPad mini να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.
Ο μυστικός πράκτορας Τζέιμς Μποντ και το Skyfall συμβιβάζονται με τη δεύτερη θέση αφού στις ταινίες, την πρωτιά καταλαμβάνει το The Hunger Games του Gary Ross.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog