Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γιατί μαζί με την μεταπολίτευση αμφισβητείται και η ίδια η δομή της δημοκρατίας;

- Advertisement -

Το τελευταίο καιρό παρακολουθούμε δηλώσεις καλλιτεχνών, αλλά και πολιτικές δηλώσεις, που αμφισβητούν ευθέως το πολίτευμα της χώρας…

Τηλεοπτικοί αστέρες που εκφράζουν τη… συμπάθεια τους για τους δικτάτορες της πρόσφατης μας ιστορίας,ενώ κοινοβουλευτικό κόμμα απηχεί τις ίδιες περίπου πολιτικές απόψεις.

Πριν μερικά χρόνια, αυτό το πολιτικό ανάθεμα, θα φάνταζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, και όμως σήμερα, στην μνημονιακή Ελλάδα, πλέον, δεν αποτελεί έκπληξη είτε προέρχεται από επώνυμους, είτε από απλούς πολίτες. Τι είναι αυτό όμως που κατέρρευσε στην Ελλάδα της κρίσης,γιατί αμφισβητείται έτσι το δημοκρατικό πολίτευμα; Μια ιστορική αναδρομή θα μας δείξει τα αίτια αυτής της ανατροπής, ως προς τις πολιτικές διαθέσεις των Ελλήνων.

Από τη στιγμή που η κρίση έδειξε ότι η μεταπολιτευτική Ελλάδα στηρίχτηκε σε μια πλαστή οικονομική διαχείριση της δημόσιας ζωής, όλο το εποικοδόμημα της σύγχρονης Ελλάδας και ότι αυτό εκφράζει, έσκασε, και ο κρότος του μεταφράστηκε σε απελπισία και απόγνωση.

Στη συνείδηση του πολίτη η μεταπολίτευση δεν εκφράζει παρά ένα κακόγουστο αστείο που το πληρώνουμε με χαράτσια,μνημόνια,φόρους επί δικαίων και αδίκων, και όσο το καθεστώς αμνηστίας αυτών των πολιτικών θα υπάρχει,τόσο η αμφισβήτηση σήμερα,η εξέγερση αύριο θα φαντάζει ως το μοναδικό δρόμο υπεράσπισης μιας υποφερτής ζωής.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει μέρος των Ελλήνων που αμφισβητεί την ίδια την έννοια της δημοκρατίας,αμφισβητεί τη μεταπολιτευτική δημοκρατία, έτσι όπως ανδρώθηκε από τα μεγάλα κόμματα εξουσίας.Ο σύγχρονος Έλληνας νιώθει προδομένος,ότι κάποιοι έπαιξαν στην πλάτη του για να ξεζουμίσουν το μεδούλι του και να το καταθέσουν σε κάποια offshore εταιρεία.

Το μέλλον σίγουρα είναι απρόβλεπτο.Τα μνημόνια, οι φοροεπιδρομές και γενικότερα οι ληστρικές πολιτικές φαίνεται να αποτελούν για τους ξένους δανειστές, μονόδρομο χάραξης της εγχώριας πολιτικής. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των Ελλήνων που δεν θα αργήσουν,σύμφωνα με τις προβλέψεις ξένων ΜΜΕ, να γίνουν εκρηκτικές και χαώδεις.

24-ores.com

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog