Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δηλητηρίασαν 150 περιστέρια, σκυλιά και γάτες στο Λουτράκι

- Advertisement -


Από την αναγνώστρια του www.zoosos.gr Αθηνά Πετροχείλου πληροφορηθήκαμε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος το έγκλημα, που έγινε εις βάρος των ζώων στις 31 Δεκεμβρίου 2012 στο τουριστικό Λουτράκι.

Οι φιλόζωοι της περιοχής εκείνο το πρωινό μάζευαν πτώματα… Εκτός από τα τέσσερα νεκρά σκυλιά – δύο μόνο τα πρόλαβαν και τα έσωσαν – βρήκαν μια γάτα νεκρή αλλά και δεκάδες περιστέρια, που είχαν ξεψυχήσει, πάνω στην παραλία.

Οι φωτογραφίες, που τράβηξε η γιατρός Τόνια Σταματοπούλου, δείχνουν τι αντίκρισαν εκείνο το πρωινό οι εθελοντές φιλόζωοι, οι οποίοι έτρεχαν και δεν έφταναν, καθώς λόγω της αργίας δυσκολεύτηκαν να βρουν και κτηνίατρο, ώστε να σώσουν τα σκυλιά, που τα εντόπισαν να ψυχοραγούν…

Το πόσα ζώα θανατώθηκαν ακριβώς δεν έχει γίνει γνωστό, αφού οι φόλες προφανώς τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων μάζεψε τα περισσότερα.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tόση βαρβαρότητα ? Αδυνατεί να το συλλάβει ανθρώπου νου.
    Αυτός είναι ο πολιτισμός μας ?
    Υπάρχουν στα αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι εδώ στο Λουτράκι ανάμεσά μας? Αρχίζω πραγματικά να φοβάμαι.
    Κ.Μ.

  2. ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ" ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ,ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ,ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΕΙΩΜΕΝΟΥΣ.

    ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

  3. Εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο που κάθε φορά που έχουμε γιορτές πέφτουν φόλες… Πέρυσι τις έριξαν πριν το Πάσχα, που μάζευαν τα καημένα τα ζώα από το παραλιακό πάρκο. Ο ή Η με το μήνυμα στις 11:05, να μας πει πού είδε επικίνδυνα σκυλιά που να δαγκώνουν κι εγώ δεν τα είδα??? Και να δεχτώ ότι υπάρχουν κάποια, δεν το αποκλείω, όλα οι φιλοζωικές θα τα κάνουν?? Με τί χρήματα??? Ο Δήμος πού είναι σε όλη αυτή την ιστορία??? Άντε και τα στειρώνουν όλα και τα μαζεύουν, όσα μπορούν, αυτό τί θα κάνει??? Μήπως βολεύει αυτούς που θέλουν ν' αφήσουν και τα δικά τους στο δρόμο??? Γιατί, στην ουσία, αυτοί φταίνε που έχουμε τόσα αδέσπωτα, αυτοί που τα παρατάνε κι όχι τα καημένα τα ζώα που βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο. Μήπως ήρθε η ώρα να καταγγέλλουμε όσους βλέπουμε ν'αφήνουν ζώα, να πληρώνουν και πρόστιμό τους, για να μην το ξανακάνουν??? Λέω, γω τώρα….

  4. Εγώ προσωπικά είδα επικίνδυνα σκυλιά το καλοκαίρι όπως επίσης και συγγενικό μου πρόσωπο και μια γνωστή η οποία δέχτηκε επίθεση και κυκλοφορούσε με στιλιάρι για ένα διάστημα. Στην πλατεία μπροστά από το Hotel Achillion. Ήμουν μπροστά όταν παραπονέθηκαν μπροστά στο δήμαρχο για το θέμα των αδέσποτων όπως επίσης αναφέρθηκε ότι έχει γίνει επίθεση σε αρκετούς, τότε με ένα αθώο βλέμμα μας κοιτάει και λέει τι να κάνω; πείτε τι να κάνω και θα το κάνω.. Δεν έχουμε που να τα πάμε. Πήρε μπροστά μας ένα τηλέφωνο να πάει να τα μαζέψει. Δεν ξέρω που τα πήγε ή τι τα έκανε. Πάντως τα αδέσποτα είναι πολλά και όσο και φιλόζωος και να είσαι όταν αρχίζεις και φοβάσαι για την σωματική σου ακεραιότητα κάτι πρέπει να γίνει…

  5. Ζήτησα να μου δώσει κάποια κόκαλα για να μαγειρέψουμε για τα αδέσποτα της γειτονιάς μας από πολύ γνωστό κρεοπωλείο του Λουτρακίου, μου έδωσε βέβαια γιατί είμαι πελάτης ,όμως μου έκανε και την παρατήρηση ότι τα αδέσποτα δεν τα ταίζουμε , τα αφήνουμε να ψοφήσουν γιατί κάνουν ζημιά στα πρόβατα .Αυτή είναι η νοοτροπία που υπάρχει γενικά εδώ στο Λουτράκι γιατί την ίδια παρατήρηση μου την έκανε και άλλος κρεοπώλης.

  6. Τέτοιας έκτασης ενέργεια,γιατί δηλητήριο δεν ρίχτηκε μόνο στο παραλιακό πάρκο εκείνη την ημέρα αλλά και κατά μήκος της παραλίας και στην πλατεία ΟΣΕ,θα μπορούσε να την κάνει μόνο ένας συμπολίτης μας που απλά τον ενοχλούν τα αδέσποτα,γιατί κάτι τέτοιο θέλει και οργάνωση αλλά και χρήματα,εκτός αυτού δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση το ότι 15-20 άτομα με τα οποία συζήτησα το θέμα,όλα μου ανέφεραν το ίδιο όνομα σαν βασικό ύποπτο.Έχει ενημερώσει κανείς τον "άνθρωπο" αυτό πως η πράξη του διώκεται ως κακούργημα;;;
    Πολλά απο τα σκυλιά που κυκλοφορούν αδέσποτα έχουν λουριά και ταυτότητες εμβολίασης και στείρωσης,αν ορισμένα απο αυτά επιτίθενται είναι επειδή κατά καιρούς τα έχουν πάρει με τις πέτρες με τις κλοτσιές κ.α πολλά.Και να ρωτήσω,ο γείτονας μου τη έφταιγε που έβγαλε βόλτα τον σκύλο του και του ψόφησε στα χέρια.
    Όσο για τους κρεοπώλες καλό θα είναι μερικοί και επαναλαμβάνω μερικοί,να πλένουν και τα πεζοδρόμια έξω απο τα μαγαζιά τους και να μην τα αφήνουν να ζέχνουν απο τα αίματα κτλ γιατί τα αδέσποτα είναι το λιγότερο που θα μαζευτεί εκεί.

  7. ολα εδω πληρωνονται σ αυτη την ζωη….και μια μερα αυτα τα ανθρωπομορφα οντα θα το πληρωσουν ακριβα,,,αυτο ειναι το μονο σιγουρο…ευχομαι κ παρακαλαω τον θεο καποια μερα να βρεθει ενα τετοιο κτηνος μπροστα μου….αυτα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog