Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αλλαγές έρχονται στην διαδικασία πώλησης καυσόξυλων

- Advertisement -

Αλλάζουν όλα στην διαδικασία πώλησης καυσόξυλων, καθώς πολύ σύντομα…

θα πωλούνται με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο και όχι το κιλό όπως γίνονταν μέχρι τώρα.

Η σχετική Αγορανομική Διάταξη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Με τα νέα δεδομένα, θεσπίζεται και ισχύει η πώληση των καυσόξυλων με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο αντί το κιλό.

Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην).
«Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» είναι ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.
«Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» είναι ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύμα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

Πολύ θετικό για τους καταναλωτές είναι ότι η νέα αγορανομική διάταξη, υποχρεώνει τους λιανοπωλητές να δηλώνουν σε εμφανές σημείο στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, την τιμή σε ευρώ/m3, καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους) που ενδεχομένως χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.

Με τα νέα δεδομένα, γίνεται προσπάθεια να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την αιθαλομίχλη που έχει σκεπάσει τα περισσότερα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται η ανάμιξη ειδών διαφορετικής προέλευσης, ποιότητας και τιμής ούτε η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα−πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF) προς καύση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog