Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μαϊντανός: Που κάνει καλό, τι πρέπει να προσέχετε

- Advertisement -

Ο γνωστός σε όλους μαϊντανός είναι αρωματικό, διετές φυτό που φθάνει τα 80 εκ. ύψος. Έχει ευθυτενή μίσχο, ζωηρά πράσινα φύλλα και λευκά άνθη. Η οσμή που αναδύεται με την τριβή, οφείλεται στο αιθέριο έλαιό του…

Θεραπευτικές Ιδιότητες

Ο μαϊντανός είναι εξαιρετικό φυτό για την υγεία καθώς περιέχει δραστικές και άφθονες βιταμίνες: Α, C, E και σίδηρο. Τα νωπά φύλλα στη σαλάτα μπορούν να θεωρηθούν φυσικό συμπλήρωμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Τα σπέρματα του φυτού έχουν διουρητική δράση και βοηθούν κατά της πέτρας των νεφρών. Επίσης ο μαϊντανός είναι τονωτικός και χωνευτικός και συνίσταται κατά της διάρροιας, της ατονίας, της αρτηριακής πίεσης και της ακμής. Ακόμη εκτιμάται ως εμμηναγωγός, χρήσιμος για την καθυστέρηση της περιόδου και για το προεμμηνοροϊκό σύνδρομο.

Τρόποι χρήσης

Για την ακμή παρασκευάστε αφέψημα του φυτού χρησιμοποιώντας 30-50 γρ. σε ένα λίτρο νερού και κάντε πλύσεις στην πάσχουσα περιοχή πρωί και βράδυ.Για την ατονία παρασκευάστε αφέψημα του φυτού χρησιμοποιώντας 10-15 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 1-2 φλυτζάνια του καφέ ημερησίως.Για τη διάρροια παρασκευάστε έγχυμα της ρίζας του φυτού χρησιμοποιώντας 15-20 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 3-4 φλυτζάνια του καφέ ημερησίως.Για εξανθήματα παρασκευάστε χυμό του φυτού και βάλτε επιθέματα στις πάσχουσες περιοχές.Για τον πυρετό παρασκευάστε χυμό του φυτού και παίρνετε 2-3 κουταλιές της σούπας την ημέρα.Για την αρτηριακή υπέρταση παρασκευάστε αφέψημα των φύλλων χρησιμοποιώντας 10-15 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 2-3 φλυτζάνια του καφέ ημερησίως.

Προφυλάξεις! Οι υπερβολικές ποσότητες των σπερμάτων του μαϊντανού είναι τοξικές. Πρέπει να αποφεύγονται από έγκυες και νεφροπαθείς.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog