Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Λουτράκι: Η ΗΒΗ έφυγε, η Λουξ έρχεται (;)

- Advertisement -

Η ΗΒΗ έκλεισε το εργοστάσιό της στο Λουτράκι και έβαλε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των μεγάλων βιομηχανικών λουκέτων στο νομό τα τελευταία χρόνια…

Μου λένε ότι η πολιτική που ακολούθησε η εταιρεία δεν ήταν και ιδιαιτέρως ηθική, καθώς είχε δεσμευτεί στον δήμο να μην κλείσει το εργοστάσιο και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας αν ο δήμος προχωρούσε σε μειώσεις στα δικαιώματα του νερού. Τελικά και χαμηλότερα δικαιώματα πήρε η ΗΒΗ το 2012 και των ομματιών της… Οι 20 εργαζόμενοι που είχαν απομείνει και δεν είχαν αποχωρήσει με την διαδικασία της εθελουσίας, είτε θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους είτε θα εξαναγκαστούν να πάνε για δουλειά στο άλλο εργοστάσιο της εταιρείας στα Οινόφυτα. Πράγμα, μάλλον απίθανο φυσικά…

Στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστό ότι η μονάδα θα κλείσει λόγω της σημαντικής μείωσης των παραγγελιών και μια εθελουσία έξοδος 40 εργαζομένων πριν από δύο χρόνια δεν αντιστάθμισε τη δραστική μείωση των πωλήσεων. Στον τομέα του εμφιαλωμένου νερού το σήμα ΗΒΗ – Λουτρακίου έχανε διαρκώς μερίδιο αγοράς τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα και κυρίως με το εργοστάσιο της εταιρείας το οποίο αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πολίτη της Κορινθίας, ενδιαφέρον έχει εκφράσει η εταιρεία «Λουξ», η οποία ενδιαφέρεται να μπει στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μαρλαφέκας σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ημερησία, ανέφερε πως προτεραιότητα δίνεται στην ολοκλήρωση όσων επενδύσεων έχουν ξεκινήσει, όπως η δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στο Αίγιο.

Ωστόσο, η εταιρεία συζητά με ξένους και εγχώριους επενδυτές την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιό της, με απώτερο στόχο τη διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού και την δραστηριοποίηση στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, η οποία, όμως, θα γίνει όταν οι συνθήκες είναι περισσότερο ευνοϊκές.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ? ΘΑ ΤΟ ΡΗΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog