Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπαλωθιές και συνθήματα την κηδεία του Ντερτιλή [βίντεο]

- Advertisement -

Με συνθήματα και πυροβολισμούς αποχαιρέτησαν νοσταλγοί της χούντας τον Νικόλαο Ντερτιλή στην κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο. Λίγο πριν πουν το τελευταίο αντίο οι παρευρισκόμενοι φώναξαν τα συνθήματα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Αλήτες, ρουφιάνοι πολιτικοί» και «Ζήτω ο Ντερτιλής», ενώ κάποιοι άλλοι έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν 10 – 12 φορές τον αέρα…

Στην κηδεία του αμετανόητου χουντικού έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Στεφάνια απέστειλαν οι Στυλιανός Παττακός και Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος αποκάλεσε τον Ντερτιλή ήρωα, τον παρομοίωσε με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη.

Ο Αμβρόσιος επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω».

Τον επικήδειο εξεφώνησε ο καταδικασθείς για τα βασανιστήρια της ΕΑΤ – ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος».

Και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος στον επικήδειο που εκφώνησε εκτίμησε ότι «Εφυγε ενας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».

Φωτογραφία: Τα Νέα

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 4.51μμ ε οχι και δεν υπαρχει επλιδα γι αυτο το τοπο.Αφου ο Ντερτιλης και οι λοιποι χουντικοι παρεδωσαν στη γενια του πολυτεχνειου που ειναι αδιαμφισβιτητα μορφωμενοι,εξυπνοι και ικανοι ανθρωποι.Δυστυχως αποδειχθηκαν και μακρυχερηδες,συμβαινουν αυτα,τι να κανουμε τωρα;Τα αποτελεσματα τα ειδαμε ολοι μετα το 1974 και δυστυχως τα ζουμε και σημερα.Οσο για την ομοθυμη διαμαρτυρια για τη παρουσια κοσμου στη κηδεια.Τι απαιτουν οι διαφωνουντες;Να εχουν ολοι το δικαιωμα της εκφρασης και του συναθροιζεται εκτος απο τους φιλοχουντικους;Δηλαδη πως το σκεφτονται,να απαγορευε η αστυνομια την εισοδο στο κοσμο;Και η υποκρισια εχει τα ορια της.

  2. Όταν το 2005 πέθανε ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον του Ελληνικού Στρατού, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε διατάξει να κυματίσουν μεσίστιες οι Σημαίες στα Στρατόπεδα! Σήμερα, που κηδεύτηκε ο Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, ο οποίος σαν Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού είχε πολεμήσει εναντίον του Χαρίλαου Φλωράκη και των κομμουνιστών, όχι μόνο δεν κυμάτισαν μεσίστιες οι Σημαίες, αλλά δεν αποδόθηκε η παραμικρή τιμή σε έναν ξεχωριστό ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ο οποίος είχε τιμηθεί για την πολεμική του δράση στο πεδίο της μάχης.

    Στην κηδεία του Χαρίλαου Φλωράκη υπήρχε επίσης μαξιλαράκι με παράσημα και μετάλλια. Μόνο, που αυτά ήταν Σοβιετικά… Στην κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή, υπήρχε ένα μαξιλαράκι με παράσημα, τα οποία το ψευτορωμαίικο των φυγόστρατων περιφρόνησε πλήρως.

    Φαίνεται πως όσο κι αν περνούν οι αιώνες, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν σε αυτόν τον τόπο. Ο Νικηταράς πέθανε ζητιάνος. Ο Αριστείδης εξορίστηκε, γιατί ήταν δίκαιος και ο Στρατηγός Ντερτιλής, που είχε πάρει λάφυρο τουρκικές σημαίες στο πεδίο της μάχης, έφυγε «χωρίς να υπάρχει» καν για το χάρτινο αυτό κοκοράκι (κατά Περικλή Γιαννόπουλο), που ονομάζεται ελληνικό (;) κράτος…Χ.Α.

  3. χούντεεεεεεες, βγήκατε από τις τρύπες σας, άντε κάτω από την φούστα του Σαμαρά, μιλάτε για λαμογιά πολιτική όταν τόσα χρόνια στηρίζατε και ψηφίζατε τους προστάτες σας της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ. Τώρα ορφανά του δικοματισμού, το παίζετε και εθνοσωτήρες, όντας καθ' έξην προδότες της πατρίδας μας. Πίσω στα λαγούμια γρήγορα. Η Ελλάδα γέννησε την Δημοκρατία και δεν θα' ναι η Ελλάδα που θα την θάψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog