Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το γουργούρισμα της γάτας προσφέρει «ιατρικές» υπηρεσίες!!!

- Advertisement -

Όσοι από εσάς έχετε μια γάτα στο σπίτι θα έχετε παρατηρήσει ότι σε στιγμές που ταλαιπωρήστε από κάποιου είδους πόνο (πχ κεφάλι,κοιλιά κτλ) ή ακόμη και όταν έχετε τις «μαύρες» σας και δεν αισθάνεστε καλά, το αγαπημένο σας τετραποδάκι το αντιλαμβάνεται και σπεύδει να σας βοηθήσει…

Πως;
Η αγωγή είναι μία, ακατάπαυτο γουργουρητό…..

Είναι ευρύτερα γνωστό ότι το γουργούρισμα της γάτας έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και μειώνει το στρες και αυτό προσφέρει σημαντικό όφελος στην υγεία.

Είναι όμως επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυτό το ‘γουργούρισμα’ προσφέρει και άλλου είδους ‘ιατρικές’ υπηρεσίες, όπως ταχύτερη επούλωση σε κατάγματα των οστών.

Οι δονήσεις σε συγκεκριμένα επίπεδα ή συχνότητες προκαλούν μεταβολές επούλωσης στο σώμα.

Μπορούν, για παράδειγμα, να ενισχύσουν την ανάπτυξη και την ανάπλαση των οστών.

Επιπλέον, σε μεγαλύτερες συχνότητες μπορούν να παράγουν φυσικές αντι-φλεγμονώδεις ουσίες στο σώμα μειώνοντας έτσι τον αρθρικό πόνο και τη διόγκωση (πρήξιμο).

Είναι επίσης γνωστό μέσω διαφόρων κτηνιατρικών μελετών ότι οι γάτες υποφέρουν σπάνια από ασθένειες που σχετίζονται με τα οστά ή τις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν στη δυσπλασία του ισχίου, την αρθρίτιδα και προβλήματα στους συνδέσμους.

Ασθένειες όπως καρκίνος οστών, μυέλωμα ή οστεοσάρκωμα, είναι σχεδόν ανήκουστες στις γάτες.

Σε σχετική μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ από το ‘Fauna Communications Research Institute’ στη Νότια Καρολίνα (FCRI)’ διαπιστώθηκε ότι η έκθεση σε συχνότητες των 20 και 50 Hz προκαλεί την αύξηση της οστικής πυκνότητας, την αντοχή των οστών και την επούλωση των καταγμάτων.

Οι συχνότητες που προκαλούνται από το γουργούρισμα της γάτας κυμαίνονται από 25 έως και 50 Hz περίπου.

Οι συχνότητες που προκαλούνται από το γουργούρισμα άλλων αιλουροειδών όπως του λιονταριού, του πούμα, του τσιτάχ και της τίγρη κυμαίνονται από 20 έως και 150 Hz περίπου.

Αλλά ποιος τολμάει να βάλει το σπασμένο του άκρο στη κοιλιά μιας τόσο μεγάλης γατούλας…..

Υπάρχει επίσης σημαντική τεκμηρίωση ότι η χαμηλή συχνότητα δόνησης προκαλεί ανακούφιση του πόνου και επούλωση των τενόντων και των μυών.

Η συμβίωση με μια γάτα παρουσιάζει για πολλούς ενδιαφέρον, λόγω της ικανότητα της γάτας να συνεισφέρει στη θεραπεία ασθενειών απλά με το να είναι γύρω τους.

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι ιδιοκτήτες τους, ιδιαίτερα ηλικιωμένοι, έχουν χαμηλότερη πίεση του αίματος και μπορεί να ζουν περισσότερο από τους ανθρώπους που δεν έχουν ζώα συντροφιάς.

Ακόμα εδώ είσαστε?
Τρέξτε γρήγορα να υιοθετήσετε τον τριχωτό σας φίλο….

κατά προτίμηση αδεσποτάκι θα το εκτιμήσει περισσότερο και θα σας το δείξει με ένα γουργούρισμα που θα ξεπεράσει τα Hz του λιονταριού….

ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
Ευχαριστούμε την φίλη μας .. Amalia Papazoglou… που μας έστειλε το link του άρθρου
healthtimes.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog