Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κορινθίας: Επανασύνδεση ρεύματος σε μακροχρόνια άνεργο στην Κόρινθο

- Advertisement -

Σε επανασύνδεση ρεύματος σε μακροχρόνια άνεργο στην Κόρινθο προχώρησε το περασμένο Σάββατο το Κίνημα “Δεν Πληρώνω” Κορινθίας, μετά από συνέλευσή του…

Ο άνθρωπος δηλώνει: «Θα με αναγκάσουν να γίνω θηρίο και δεν το θέλω…»

«Πίσω από μια επίπλαστη ηρεμία η κοινωνία στην Κόρινθο βράζει από τα προβλήματα. Στην πολυκατοικία που πήγαμε πάρα πολλά διαμερίσματα είχαν κομμένο ρεύμα! Ο κόσμος δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Μια σημαντική δράση αλληλεγγύης ενάντια στον φόβο και την απάθεια… Η αλληλεγγύη το όπλο μας.

Σε μια περιοχή όπου η αντίδραση συγκεντρώνει τα πιο ψηλά ποσοστά της, η αλληλεγγύη και η ενότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία τόσο στην συνέλευση μας όσο και στο εγχείρημα αλληλεγγύης, μελών του τοπικού συνδέσμου φιλάθλων της ΑΕΚ που τόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν στους αντιφασιστικούς αγώνες της περιοχής», τονίζει το Κίνημα “Δεν Πληρώνω”.

Εκκλήσεις για βοήθεια κατά τη διάρκεια της συνέλευσης
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, μέλη του Κινήματος “Δεν πληρώνω” δέχτηκαν πολλές εκκλήσεις για βοήθεια από κατοίκους της πόλης που τους έχουν κόψει το ρεύμα, με τις κοινωνικές αντιφάσεις να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός μεσήλικα ο οποίος, σύμφωνα με το κίνημα, «… χειροκροτούσε την παρουσία μας κατά την πορεία μας μέσα από την πόλη προς το καφέ που θα γινόταν η συγκέντρωση μας. Μας ακολούθησε και στην διάρκεια της ανοιχτής συνέλευσης μας ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέχρι τότε “καθώς πρέπει” μικροαστική και μεσοαστική τάξη. Ανώτερο δημόσιοι υπάλληλοι- επιστήμονες, αυτός και η γυναίκα του, με τις περικοπές στις συντάξεις τους αδυνατούν να συντηρηθούν και να αντεπεξέλθουν στα έξοδα τριών παιδιών που σπουδάζουν, τα δύο σε άλλες πόλεις. Για αυτό αποφάσισαν εδώ και καιρό να μην πληρώνουν κανένα χαράτσι, κανένα εισιτήριο προκειμένου να επιβιώσουν».

Μια άλλη κυρία είπε ότι στην οικογένεια της δεν δουλεύει κανείς. Έχουν απλήρωτους λογαριασμούς και δεν έχουν ούτε πάνες για το μικρό εγγονάκι. Στην πολυκατοικία που μένει υπάρχουν δεκάδες διαμερίσματα με κομμένο ρεύμα. Προτάθηκε και έγινε αποδεκτό, μιας που στη συνέλευση παρευρίσκετο και η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, να γίνει μια συνέλευση ενοίκων, με την ενεργή συμμετοχή μελών του Κινήματος “Δεν Πληρώνω”, προκειμένου να συσταθεί επιτροπή άμυνας και αλληλεγγύης σε επίπεδο πολυκατοικίας.

Αποφασίστηκαν δράσεις με ομοφωνία όλων των συμμετεχόντων σε επίπεδο ΔΕΗ, Εφορίας, Τραπεζών κλπ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog