Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα καθώς ξεκίνησαν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα…

Στο επίκεντρο των συζητήσεων η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και οι αποχωρήσεις στο δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να παραδώσει στους δανειστές το τελικό σχέδιο για τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων μετά τις πιέσεις του ΔΝΤ για απολύσεις.
Άμεσα παίρνουν «φύλλο πορείας» 8.800 υπάλληλοι, ενώ ως τον Ιούνιο ο αριθμός των διαθεσίμων θα φτάσει τους 12.700. Στόχος να βγουν στη διαθεσιμότητα 25.000 ως τον Δεκέμβριο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η «λίστα» αφορά τη διαθεσιμότητα 5.503 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα εκ των οποίων 2000 θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και 3.503 από την κατάργηση οργανικών θέσεων , οι οποίες θα προέλθουν από την αξιολόγηση των πρώτων φορέων γενικής κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο δίμηνο.
Στη λίστα των πρώτων 12.700 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα υπολογίζονται και 1.200 εκπαιδευτικοί οι οποίοι ελέγχονται για ιατρικούς ή άλλους λόγους που έχουν επικαλεστεί για να μην διδάσκουν και αναμένεται να κριθούν ως «αδικαιολόγητοι απόντες» από την οργανική τους θέση.
Όσον αφορά στους ένστολους, ενδέχεται να εξαιρεθούν της διαθεσιμότητας.
Στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας έχουν υπολογιστεί και 3.896 υποθέσεις επίορκων και κατόχων πλαστών εγγράφων οι οποίες εκτιμάται ότι θα εκδικαστούν άμεσα στα πειθαρχικά συμβούλια.
Οι τροϊκανοί ήρθαν και είναι αποφασισμένοι. Άραγε η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά θα πέσει αμαχητί;

*newsbomb.gr