Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προβλήματα αστυνόμευσης στην Αρκαδία λόγω… κέντρου κράτησης μεταναστών Κορίνθου

- Advertisement -

Οι αστυνομικοί της Αρκαδίας ζητούν να δημιουργηθεί η ειδική υπηρεσία φύλαξης που είχε αποφασισθεί από το Νοέμβριο του 2012…
Την άμεση ενεργοποίηση της υπουργικής διάταξης για τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας φύλαξης του κέντρου κράτησης μεταναστών της Κορίνθου ζητά με παρέμβασή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Καγκαράκη από τον Αύγουστο που λειτουργεί το κέντρο αλλά και μετά το Νοέμβριο του 2012 που υπογράφηκε η απόφαση για την ίδρυση της υπηρεσίας και τη στελέχωσή της με 120 άτομα και την ενίσχυσή της με ειδικά εκπαιδευμένα άτομα από security μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία διαδικασία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φεύγουν αστυνομικοί από τις γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις και συγκεκριμένα από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας τυχαίνει να φεύγουν ακόμα και 25 άτομα ανάλογα με τις ανάγκες και αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα αστυνόμευσης στο Νομό.

Ο κ. Καγκαράκης επεσήμανε πως η έλλειψη δύναμης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας είναι ίσως η μεγαλύτερη στη χώρα και φτάνει πάνω από 30% αφού υπάρχουν και οι αποσπάσεις ενώ τα επόμενα χρόνια, μιας και δεν προβλέπεται να γίνουν προσλήψεις, η έλλειψη θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού υπάρχουν και οι συνταξιοδοτήσεις.

Ακόμα μίλησε και για την καταστρατήγηση και παραβίαση του ωραρίου των αστυνομικών με την μετακίνησή τους στην Κόρινθο ενώ κάλεσε την φυσική και πολιτική ηγεσία να σέβονται τον αστυνομικό και να μην τον εκθέτουν σε κινδύνους, αφού πλέον οι αστυνομικοί δουλεύουν ακόμα και μήνα χωρίς καμία ξεκούραση και να στελεχώσουν άμεσα το κέντρο κράτησης μεταναστών.

Μιλώντας για άλλα ζητήματα ανέφερε ότι με τα καύσιμα δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα αφού τα περιπολικά τα προμηθεύονται από το 11ο Σύνταγμα Πεζικού ενώ χαρακτήρισε τεράστιες τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή ενώ ανέφερε πως τα προβλήματα είναι μεγάλα στις συντηρήσεις των περιπολικών αφού οι πιστώσεις κωλυσιεργούν ενώ τέλος μιλώντας για τις περικοπές στους μισθούς ανέφερε ότι αυτές φτάνουν ακόμα και στο 45% ανάλογα με το βαθμό με συνέπεια οι αστυνομικοί να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις υποχρεώσεις τους αλλά παρόλα αυτά προσπαθούν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog