Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Βούλα Παπαχρήστου… στο CNN

- Advertisement -

Την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου «φιλοξενεί» σε άρθρο του το αμερικανικό δίκτυο CNN με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων ύπαρξης του Twitter. Τίτλος του άρθρου; «Επτά χρόνια, επτά ζωές που άλλαξε το Twitter»……

Στο αφιέρωμά του το CNN παρουσιάζει μια λίστα με επτά ανθρώπους, των οποίων η ζωή άλλαξε προς το καλύτερο ή το χειρότερο λόγω του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης μετά από σχόλιά τους ή την επαγγελματική δραστηριότητά τους σε αυτό.

Για την Βούλα Παπαχρήστου γράφει:
«Λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει το όνειρό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Βούλα Παπαχρήστου ανέβασε στο Twitter ένα αστείο» αναφέρει το CNN.
«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα… Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».
«Ίσως ήταν ένα είδους λογοπαίγνιο. Όμως αμέσως θεωρήθηκε ρατσιστικό από τους χρήστες του Twitter. H Eλληνική Ολυμπιακή Ομάδακα καταδίκασε το tweet και έθεσε την αθλήτρια εκτός αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012», υπενθυμίζει το άρθρο.
Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, με ένα τελευταίο της tweet, στις 25 Ιουλίου, η Βούλα Παπαχρήστου ζήτησε τότε συγγνώμη για το αστείο από φίλους, συναθλητές, τον προπονητή αλλά και την οικογένειά της λέγοντας ότι ποτέ δεν πίστευε στη διάκριση ανάμεσα σε ανθρώπους και φυλές».


Στην λίστα του CNN συμπεριλαμβάνονται επίσης ο ηθοποιός Αστον Κούτσερ, ο πρώτος διάσημος χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα έγινε ο πρώτος χρήστης που κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εκατατομμύριο followers (ακολουθητές), o Αντονι Βάινερ, ένας Αμερικανός βουλευτής που έστειλε γυμνές φωτογραφίες του σε γυναίκες χρήστες του Twitter, ο κωμικός Γκίλμπερτ Γκότφριντ που έκανε άστοχα σχόλια – αστεία για το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνίας το Μάρτιο του 2011, η Κέλι Οξφορντ μια συνηθισμένη κοπέλα που χάρη στο Twitter έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και ξεκίνησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ως συγγραφέας – σεναριογράφος, ο ο Τζάστιν Χάλπερν, ο οποίος επίσης έγινε διάσημος ανεβάζοντας στο λογαριασμό του «φιλοσοφίες» που έλεγε ο πατέρας του και τέλος ο 33χρονος προγραμματιστής Σοχάιμπ Άταρ, ο πρώτος που, έστω και εν αγνοία του, ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Twitter, γράφοντας: «Ελικόπτερο αιωρείται πάνω από το Αμποταμπάντ στη 1 π.μ. (ασυνήθιστο συμβάν)».

Δεν εμφανίζεται στις προπονήσεις της
Εκτός όμως από το δημοσίευμα του CNN, η ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει έρθει τις τελευταίες ώρες στην επικαιρότητα για έναν ακόμη λόγο: για τις συνεχείς της απουσίες από τις προπονήσεις της, με αποτέλεσμα, αν και πληρώνεται κανονικά ως αθλήτρια, να έχει να εμφανιστεί δύο μήνες στις προπονήσεις της.
Τα προβλήματα, σύμφωνα με το site stivoz.gr, ξεκίνησαν το φθινόπωρο, όταν η Παπαχρήστου άρχισε να χάνει προπονήσεις χωρίς λόγο και χωρίς να ειδοποιήσει τον προπονητή της Γιώργο Πομάσκι. Αρχικά ο αρχιπροπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ συζήτησαν μαζί της και εκείνη δεσμεύθηκε πως θα δείξει επαγγελματική συμπεριφορά στη συνέχεια. Κάτι που όμως δεν έγινε. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο προβληματική μετά από τη νέα εξαφάνισή της- ζήτησε άδεια 15 ημερών από τον προπονητή της και λείπει τις διπλάσιες σύμφωνα με τον Πομάσκι- στην ομοσπονδία αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για δραστικές κινήσεις.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο προπονητής της, Γιώργος Πομάσκι, τον τελευταίο μήνα αγνοεί το πού βρίσκεται η άλτρια ενώ η ομοσπονδία έχει ενημερωθεί για το ζήτημα και την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για το ζήτημα, θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Είναι σχεδόν βέβαιο όμως πως θα αποφασιστεί η αναστολή των προνομίων που απολαμβάνει η Παπαχρήστου ως αθλήτρια παρότι δεν γυμνάζεται.

*ethnos.gr
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χεστηκε για τον αθλητισμο, οπως χεστηκε και για την ελλαδα. της τα σκαει ο κασσιδιαρης και η ντοπα της ειναι ο φασισμος. η καυμενη, που δεν ηξερε τι ελεγε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog