Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Νέα Υόρκη γέμισε Ελλάδα -Μεγαλειώδης παρέλαση [εικόνες]

- Advertisement -

Στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε και φέτος η ελληνική παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Παλινεγγεσίας στην 5η λεωφόρο του Μανχάτταν….

Περισσότεροι – σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας – από 50 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την γαλανόλευκη λαοθάλασσα που τίμησε με την παρουσία της τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Η παρέλαση έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται απο το 1951 στην πέμπτη λεωφόρο ενώ η πρώτη παρέλαση στη πόλη έγινε το 1938.
Φέτος συμμετείχαν περίπου είκοσι χιλιάδες ελλήνων και ελληνοκυπρίων , διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και θεωρείται η μεγαλύτερη διοργάνωση εθνικής παρέλασης στην διασπορά.
Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος την παράσταση έκλεψε το προεδρικό άγημα των Ευζώνων που ήρθε από την Ελλάδα για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, τόνισε:
«Είχαμε μια μεγαλειώδη παρέλαση που φαινόταν ότι η 5η Λεωφόρος πλέον δεν επαρκή για τον ελληνισμό. Υπήρχαν πάρα πολλοί παρελαύνοντες αλλά και πάρα πολλοί θεατές. Σε αυτό συνέβαλλε και η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα προβλήματα που έχουνε και ο καθένας ήθελε να εκπέμψει το δικό του μήνυμα. Αυτό που θέλω εγώ να πω είναι ότι ο καλύτερος σύμμαχος της Ελλάδος είναι η ομογένεια, η οποία ανησυχεί, ενδιαφέρεται και προσπαθεί από κοινού να βοηθήσει να περάσει η πατρίδα μας την κρίση γιατί στην Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη τύχη».

*iefimerida.gr

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσο κουτοφραγκούλης κ κρετινούλης είσαι 9:26 μ.μ. καμία παρέλαση δεν έκαναν μπάχαλο στο Λουτράκι. Την "Παναγιωταρέα" της Νεμάς δεν άφησαν να κάνει κατάθεση στεφάνου στο ηρώο το οποίο συμβολίζει τους πεσόντες κατα τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Ε! ο χλιμίτζουρας αυτός εκπροσωπούσε αυτούς που συνεργάστηκαν με την Γερμανική κατοχή κρετινούλη. Αυτό έκαναν και δεν έκαναν μπάχαλο καμία παρέλαση κουτοφραγκούλη.

  2. θυμήστε του ανιστόρητου. 9'26, ότι η παρέλαση είναι Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική και φυσικά καμιά νεοναζιστική κου κλουξ κλαν, δεν θα δημιουργούσε το παραμικρό, που δεκαετίες βρίζει τους συμπατριώτες μας "βρωμοέλληνες" και ευθύνεται για εκατοντάδες επιθέσεις σε Ελληνικά εστιατόρια και επιχειρήσεις κυρίως στις νότιες πολιτείες. Εξάλλου οι "γκαγκάροι" της χα, είναι ανεπιθύμητοι τόσο στην Αμερική, αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός και διατηρεί την Ιστορική του μνήμη.

  3. 10-27 τα στοιχεία για την εγκληματικότητα που έδωσε το υπουργείο μήπως τα έχεις υπόψη σου; σχεδόν το 70 τα εκατό των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί και με σοβαρότατες ασθένειες. Τώρα που θα αρχίσουμε να μπαίνουμε φυλακή οι Έλληνες γιατί δεν θα έχουμε να πληρώνουμε τα κλεμμένα των πολιτικών και θα φεύγουμε ένας ένας έλα να μας μιλήσεις για πολυπολιτισμικές κοινωνίες και άλλες τέτοιες βλακείες του Σύριζα που θέλει να τους κάνει Έλληνες για να παίρνει την ψήφο τους

  4. 10-27 σε παραπέμπω στα πρακτικά της 15- 1- 2012 της βουλής όπου ο Άδωνης Γεωργιάδης (ΜΠΟΥΜΟΎΚΟΣ), τότε ακόμη βουλευτής του ΛΑΟΣ, αποκάλυψε πώς κάθε χρόνο βγαίνει από την χώρα 1,5 δίσ και μάλιστα σε ευρώ πηγαίνει σε χώρες όπως το Μ πακλαντές, η Συρία και το Πακιστάν και στους Έλληνες μας μένουν τα μνημόνια και σε λίγο θα πουλάμε τα σπίτια μας για να μην πάμε φυλακή

  5. 10-27 για πες μας γιατί ο Σύριζα και όλα τα άλλα κόμματα όπως αυτό της χρυσής αυγής που υποτίθεται δεν εκπροσωπούν οικονομικά συμφέροντα και δεν παίζουν ρόλους γιατί δεν αντιδρούν στο γεγονός πως ενώ τα μεροκάματα έχουν πέσει τα κόστη των μεγάλων έργων, όπως των αυτοκινητοδρόμων, έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους οι κατασκευαστικές που ασχολούνται με αυτά ;

  6. 🙂 Kαι ποιοι πηγαν να τον αποτρεψουν να καταθέσει στεφάνι? Αυτοι που δεν πιστευουν πουθενα… Ειπαν, γιατι να καταθέσει στεφανι ο φιλος των Ναζι (ας πουμε) ας καθισουμε εμεις που ειμαστε φιλοταλιμπαν, φιλοτουρκοι και φιλοβουλγαροι- φιλο συμμοριτες(ετσι για να θυμηθουμε και το αλλο κακο της εποχης των ναζι) Δεν πανε να πεσουν στην θαλασσα που πανε να καταστρεψουν την συγχρονη ελλαδα, ταιζοντας ορδες ισλαμοφασιστων και καταργοντας ουσιαστηκα ιστορια και θρησκεια, το στεφανι στο μνημειο τους μαρανε!!!! Ελεος αυτη η υποκρισια πια ρε παιδια, δεν την αντεχω! Να εβγαιναν ηλικιωμενοι που πολεμησαν να διαμαρτυρηθουν να το δεχτω (να δεχτω την διαφορετικη αποψη τους) να βγαινουν τωρα μπαχαλακηδες για τα ιδεωδη της πατριδας..ε μην ξερασω!
    Υπατία

  7. Τώρα μαλίστα η κα Υπατία μονιμη επωδος: φιλοταλιμπαν, φιλοτουρκοι και φιλοβουλγαροι- φιλο συμμοριτες, ισλαμοφασιστες, παρτε τους σπίυι κ.α ρομαντικα. Ο κρυψινους!

  8. Φαντάσου να θέλανε να κάνουν παρέλαση στην χώρα μας τίποτα Βούλγαροι,Αλβανοί,σε κάποια εθνική επέτειό τους…..Πόσο πίσω είμαστε ρε;Αλλά ξέχασα.Εδώ είναι Ελλάδα.Τι το κάναμε;AMERICAN BAR;

  9. κυρία αποτέτοια μου κάλμα λίγο, γιατί τόση χολή μπορεί και να σε πνίξει, και μετά εμείς τα ορφανά -οι απάτριδες- τι θα κάνουμε χωρίς εσάς;;;

  10. υπατία το ότι σου λείπει η Ελληνική παιδεία η Ιστορική μόρφωση και το Χριστιανικό ήθος είναι πασίγνωστο από το στυλ των σχολίων σου. Αλλά τον ταλιμπανισμό, τον προωθείς συστηματικά με τις ακροδεξιές ιδεοληψίες σου, που φοβικά αναμασάνε τον κίνδυνο εξ ανατολών, όταν ήδη εδώ και δεκαετίες, είμαστε κατακτημένοι εκ δυσμών. Επειδή η κουτοπονηριά σου είναι γνωστή, το να ταυτίζεις τους συνΈλληνες που αντιστέκονται στην ναζιστική απειλή, που ως ξενόφερτη ιδεολογία αιματοκύλησε την χώρα μας πριν μερικές δεκαετίες, δεν είναι απαραίτητο να είσαι αριστερός για να αντιδράς στην βεβήλωση από τους ψευδοαντιμνημονιακούς νεοναζί της σημαίας μας και των εθνικών μας συμβόλων, αλλά και της ένδοξης Ιστορίας μας, που όλους αυτούς τους κατέταξε στην κατηγορία του "εφιάλτη". Αρκεί και ο αγνός πατριωτισμός για ν΄αντισταθούμε στον εθνικισμό της συμφοράς.

  11. ααααααα….οπως ΑΜΕΡΙΚΗ…Με νόμο ονομάζουν την παιδοφιλία «σεξουαλικό προσανατολισμό»!ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ…Χ.Α.

  12. ΜΑΝΑΡΙ ΧΑ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΝΑΖΙ ΤΖΟΥΛΙΟΥΣ ΣΤΡΑΪΧΕΡ, ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗς ΦΡΑΝΚΟΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΧΡ. ΠΑΠΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΞΥΜΝΕΙ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

  13. Δεν καταλαβατε, εγω δεν ειμαι της αποψης να τους παρετε στα σπιτια σας…ειμαι της αποψης να σας μαζεψουνε να πατε στα δικα τους!
    Παλι πολυ μπλα μπλα..χωρις ουσια. Ενταξει φιλτατε εσυ που νομιζεις οτι εχεις ιστορικη μορφωση και χριστιανικο ηθος και λοιπα αλλα υπεροχα προτερηματα (φανταζομαι για να μπορεις να κρινεις εναν αλλο αφοβα και δημοσια εισαι πολυ σιγουρος για τον εαυτο σου οτι εχεις τα καταλληλα φοντα!Εσυ και ο Σωκρατης ενα πραγμα) Τελος παντων, ξερεις εγω με αυτα τα σχολια γελαω…σε ευχαριστω επομενως, Ισως να εχεις δικιο, να ριχνεις μπουνιες σε καποιον που πιστευεις οτι δνε πρεπει να καταθεσει στεφανι ειναι πολυ δημοκρατικο, πολυ ηθικό και δειγμα υψηλου επιπεδου! Αριστα…μπορω και εγω να βαραω μπουνιες οπου παει ΚΚΕ (πχ ) να καταθεσει στεφανια, γιατι και εγω θεωρω πως πριν τις τοσες γενιες που αναφέρεις σε εναν εμφυλιο σφαχτηκαν πολλοι ελληνες. Ξερω, λεπτομερεια που δεν πρεπει να αναφερουμε γιατι χαλαμε το παραμυθι σας περι ναζι! Ειπαμε 500.000 ελληνες, το τριτο κομμα της ελλαδας πλεον ειναι ναζι! Αυτο και αν δειχνει ψηλο δεικτη νοημοσυνης!
    Αν θελετε λοιπον να κατακρημνισετε απο τν θέση τους αυτους που θεωρειτε ναζι, πεισετε τους ψηφοφορους τους να μην του ψηφισουν! Φυσικα οχι με μπουνιες, ουτε με κασμαδοξυλα, ουτε με μολοτοφ και βομβιστικές επιθεσεις..με χριστιανικό και ηθικό τροπο!
    Το αλλο εξυπνο για την παρέλαση των βουλγαρων και των αλβανων για παρελαση στην ελλαδα να μην το σχολιασω καλυτερα. Τι προτεινετε δλδ να βαλουμε τους τουρκους να κανουν παρελαση στην ελλαδα για την αλωση της κων/λης, τους αλβανους για το αλβανικό επος, τους βουλγαρους για τον μακεδονικό αγωνα? Καλα, καντε υπομονη..η ιστορια ξαναγράφετε (κυριολεκτικα) χαχαχαχα
    Τα σεβη μου στους χριστιανους- δημοκρατες- σωτηρες απο την ναζιστική απειλη boxer!!!
    Υπατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog