Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε 45.000 αεροπορικά εισιτήρια μέσα σε ένα χρόνο!

- Advertisement -

Απίστευτες σπατάλες αποκαλύπτονται στο πόρισμα που συνέταξαν για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ από το 2004 ως το 2010 πέντε ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών…

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται ακόμα 14,5 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία υπήρχαν το 2007 στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά πλέον η τύχη τους αγνοείται.

Μάλιστα, από τα ποσά αυτά, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου, 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου, ενώ δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία είχε διατελέσει συνεργάτιδα του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εντυπωσιακό είναι το ποσό των 53,5 εκατ. ευρώ στο οποίο ανέρχονται οι δαπάνες προς γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο για αποστολές στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια μέσα σε ένα μόνο χρόνο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Νίκος Αθανασάκης φέρεται να έχει ήδη δεχθεί επιστολή με την οποία καλείται να επιστρέψει μέρος του ποσού που εγκρίθηκε με υπογραφές του, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει διατεθειμένος να θέσει το ζήτημα αυτό σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας δούμε ποιες είναι οι οφειλές των κομμάτων:

    – Η Ν.Δ. φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή να χρωστά τα περισσότερα χρήματα σε τράπεζες. Συνολικά χρωστά 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 105 εκατ. στην Αγροτική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και τα 15 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015).

    – Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά 6 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014), το ΚΚΕ χρωστά 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010), οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ.

    – Το ΠΑΣΟΚ χρωστά συνολικά 111.800.000 ευρώ, από τα οποία τα 96.800.000 στην Αγροτική (λήξη σύμβασης το 2013), 10 εκατ. ευρώ στη Marfin Bank (λήξη σύμβασης το 2015) και 5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης 2015).

  2. Ροβέρτος Σπυρόπουλος: Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή
    Παραθέτω τη δήλωση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, πρώην υπεύθυνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα:
    Τα οικονομικά όλων των κομμάτων, ελέγχονται κάθε χρόνο από την…

    … αρμόδια ειδική Επιτροπή της Βουλής.

    Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν ελεγχθεί και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

    Οτιδήποτε άλλο διακινείται, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

  3. Από την άλλη, η πλευρά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι σκοπιμότητες. Συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού, εξηγούν στις συζητήσεις τους, ότι ο κ. Παπανδρέου έδωσε μεγάλο αγώνα , θηριώδη για τη διαφάνεια, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το αντίθετο. Άλλο διαφάνεια και άλλο σκοπιμότητες έλεγαν χαρακτηριστικά.

    Γιατί γίνονται τώρα όλα αυτά; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού. Προφανώς στέκονται στην πολιτική σκοπιμότητα που υπάρχει καθώς μερικοί εξ αυτών δεν κρύβουν την εντύπωση που αποκομίζουν και από δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και από δηλώσεις στελεχών που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο, ότι επιχειρείται ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    Αναρωτιούνται όμως ποιον συμφέρει μια τέτοια σύγκρουση ποιον εξυπηρετεί και μάλιστα με ρευστό το πολιτικό σύστημα όταν δεν υπάρχει επί της ουσίας θέμα ; Σίγουρα όχι την Ιπποκράτους που λογικά δεν θα θέλει, όπως έλεγαν να συγκρουστεί και να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παπανδρεϊκούς .

  4. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Πως μαθαίνουμε για κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ;
    Με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου, κάθε έξοδο, έργων, ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ή οποιασδήποτε ΔΑΠΑΝΗΣ, τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ! ΄Ετσι, ο κάθε ένας μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!
    Γιώργο Παπανδρέου,
    υπάρχουν Εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για Όσα ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog