Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΔΝΤ: Πρώτη έκθεση με θετικά σχόλια για την Ελλάδα

- Advertisement -

Βήματα προόδου στην Ελλάδα βλέπει το ΔΝΤ μετά από τρία χρόνια Μνημονίου. Για πρώτη φορά κάνει θετικά σχόλια για την εφαρμογή των δράσεων στον φορολογικό και εισπρακτικό μηχανισμό….

Τρία χρόνια μετά το Μνημόνιο, ήρθαν τα εύσημα από το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, για πρώτη φορά οι τεχνοκράτες του Ταμείου παρέδωσαν στην κυβέρνηση έκθεση στην οποία υπάρχουν θετικά σχόλια για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τον φορολογικό μηχανισμό.
Οι πιστωτές αναγνωρίζουν τα βήματα της κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της φοροδιαφυγής.
Η εν λόγω μελέτη έρχεται μετά τα εύσημα που απέδωσε η τρόικα κατά EuroWorking Group της περασμένης Δευτέρας, όχι μόνον για την ορθή δημοσιονομική διαχείριση, αλλά και για την αποφασιστική αντιμετώπιση των σημαντικών θεμάτων από την ελληνική κυβέρνηση.
Η δημιουργία κέντρου ελέγχου των μεγάλων επιχειρήσεων και η αυτονόμηση της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο εν εξελίξει σχέδιο του Δημοσίου, είναι δύο από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις στις οποίες προχωρούν οι τεχνοκράτες του Ταμείου.
Ωστόσο, από την έκθεση του Ταμείου, δεν απουσιάζουν οι παρατηρήσεις αναφορικά με την βελτίωση του φοροεισπρακτικού συστήματος.
Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ τονίζουν την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, ιδιαίτερα τους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και τους αυτοαπασχολούμενους. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

*news247.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog