Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Προς ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής

- Advertisement -

Ο Στάθης στον eniko….

Αγαπητέ μου, εφόσον έχεις ψηφίσει Χρυσή Αυγή, δεν ξέρω πώς ακριβώς να σε προσαγορεύσω. Ας μείνουμε στο «κύριε» που, υποθέτω, μας καλύπτει και τους δύο.
Η επιστολή αυτή δεν απευθύνεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής, διότι κάθε διάλογος με τους φασίστες είναι αγώνας άγονος, απευθύνεται όμως σε πολίτες που, στο πλαίσιο της δημοκρατίας, επέλεξαν να ψηφίσουν αυτό το κόμμα.
Κι ακριβώς αυτό, η δημοκρατία είναι το πρώτο ζητούμενο. Για την ίδρυσή της, την καθιέρωσή της και την υπεράσπισή της στην Ελλάδα, όπως και παντού αλλού, πλήθος πολιτών, μέγεθος λαού, έχουν χύσει το αίμα τους, αριστεροί, κομμουνιστές, κεντρώοι, σοσιαλιστές, δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοί, αναρχικοί, εβραίοι, αλλοεθνείς, έχουν χύσει το αίμα τους κι έχουν δώσει τη ζωή τους. Μόνον οι φασίστες το μόνον που έχουν δώσει για τη δημοκρατία είναι οι σφαίρες τους εναντίον της.
Ξέρω τις ενστάσεις σου: η δημοκρατία, ιδίως σήμερα, είναι εκφυλισμένη, διεφθαρμένη, ακόμα και πρόσχημα ολιγαρχίας. Αυτό εξαρτάται από το ειδικό βάρος του λαού και την πολιτική του ισχύ μέσα στη δημοκρατία. Συνεπώς χρειαζόμαστε μια καλύτερη δημοκρατία σήμερα και μια ανώτερη αύριο, όχι τον θάνατό της. Ο θάνατός της θέτει οριστικώς τον λαό στο περιθώριο. Αντιθέτως, ο αγώνας για τη βελτίωσή της φέρνει τον λαό πιο κοντά στην εξουσία, είτε για να την επηρεάζει προς όφελός του, είτε για να την πάρει κάποια στιγμή στα χέρια του και να της δώσει νέο νόημα, ανθρωπιστικό.
Και τέλος, στη δημοκρατία ψηφίζεις. Εστω Χρυσή Αυγή. Σε καθεστώς Χρυσής Αυγής, όμως, θα ψήφιζες μόνον ό,τι θα σε διέτασσαν.
Σου λένε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Ψέμα! Είναι κόμμα της εξουσίας. Οχι εξουσίας. Της εξουσίας. Σε ποιον αγώνα για τα δικαιώματά σου είδες τη Χρυσή Αυγή να συμμετέχει και να αγωνίζεται; Σου λένε τα μέλη της ότι δεν κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις διότι θα γίνει χαμός με τους αριστερούς. Τότε γιατί δεν διοργανώνουν άλλες, δικές τους διαδηλώσεις αλλού; Πότε είδες τη Χρυσή Αυγή να διαδηλώνει για το μεροκάματό σου, για την ασφάλισή σου, τη σύνταξή σου; Ποτέ! (Η αλήθεια όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή εν τέλει «κατεβαίνει» στις διαδηλώσεις. Για να τις διαλύσει. Μαζί με τους μπάτσους και τους μπάχαλους…)
Σου λένε ότι η Χρυσή Αυγή ακούει τον πόνο σου, τον καημό σου, τα βάσανά σου. Τίποτα δεν ακούει. Απλώς θέλει εκείνη να ακούς τι σου λέει αυτή για τον πόνο σου και τα βάσανά σου. Για δοκίμασε να της αντιμιλήσεις σε όσα σου κανοναρχεί. Ουδείς διάλογος μπορεί να συμβεί μέσα στα φασιστικά κόμματα, παρά μόνον η έκδοση εντολών και η υπακοή σε αυτές. Είναι κόμματα υποταγής. Ο αρχηγός, ο φύρερ, έχει το αλάθητο του Πάπα. Η δομή τους είναι μιλιταριστική. Ο ένας διατάζει, ο άλλος υπακούει. Δεν είναι μεταξύ τους ίσοι, ούτε ισότιμοι. Τα κόμματα αυτά δεν απευθύνονται σε ελεύθερους ανθρώπους, σε ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, αλλά σε οπαδούς, σε υπηκόους, που πρέπει να λαμβάνουν και να εκτελούν εντολές. Η διαφωνία είναι αμφισβήτηση του αρχηγού, είναι αίρεση, είναι ανταρσία, είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η φωνή του λαού, είναι φερέφωνο της εξουσίας.
Η Χρυσή Αυγή δεν σε θέλει στον δρόμο να αγωνίζεσαι, σε θέλει στον καναπέ να βρίζεις με ανήμπορη λύσσα θεούς και δαίμονες, ώσπου να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τους θεούς απ’ τους δαίμονες.
Σου λένε ότι είναι πατριώτες. Ουδέποτε η ακροδεξιά έκανε καλό στην πατρίδα. Την έβλαψε όσον και οι ξένοι κατακτητές με τους οποίους συνεργάστηκε. Ιδιαιτέρως η Χρυσή Αυγή, επειδή ντρέπεται να παραδεχθεί ότι ήταν (και είναι) εθνικοσοσιαλιστική, δηλώνει εθνικιστική. Εν πρώτοις, ο εθνικοσοσιαλισμός δεν διαφέρει ιδιαιτέρως απ’ τον εθνικισμό και πάντως διαφέρει όσον ο Χίτλερ απ’ τον Φράνκο ή ο Μουσολίνι απ’ τον Κεμάλ Ατατούρκ, όταν οι μεν εξόντωναν Εβραίους και κομμουνιστές και οι δε Ποντίους και Αρμενίους.
Δεν είναι πατριωτική η Χρυσή Αυγή, διότι ο «πατριώτης» που μισεί τις πατρίδες των άλλων είναι εθνικιστής. Μισάνθρωπος, ξενόφοβος. Και δειλός. Διότι δεν έχει το γνώθι σαυτόν και δεν ομολογεί ούτε στον εαυτόν του ότι κάτι σκοτεινό έρπει μέσα του. Που εκφράζεται εύκολα με κουβέντες του καφενέ για τους «κωλοξένους», αλλά μάλλον (ακόμα κι αυτό το σκοτεινό μέσα του) θα πάθαινε φρίκη στη θέα ενός σφαγμένου ανθρώπου που πριν να δολοφονηθεί ήταν κάτι, Πακιστανός, Ελληνας, Τούρκος, Γερμανός, ενώ τώρα είναι μόνον νεκρός.
Ή με χαρακωμένο πρόσωπο ή σπασμένος στο ξύλο. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα ελληνικά γράμματα; Με τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία, την ποίηση, την ιατρική; τα τραγούδια μας;
Γιατί άραγε οι Χρυσαυγίτες είναι ανορθόγραφοι (έως αηδίας); γιατί δεν ξέρουν γρυ απ’ την ελληνική ιστορία; Διότι αν ήξεραν, δεν θα ήταν Χρυσαυγίτες.
Πες μου έναν άνθρωπο των γραμμάτων, έναν ποιητή, έναν καλλιτέχνη, έναν επιστήμονα που να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Ούτε ένας! Γιατί; Ξέρω τις ενστάσεις σου για τους διανοούμενους, δεν είναι όμως όλοι εξωμότες, ούτε αργυρώνητοι. Γιατί, απ’ όσους είναι καθαροί, δεν υποστηρίζει ούτε ένας τη Χρυσή Αυγή; Απ’ τους ηθοποιούς που αγαπάς, γιατί δεν υποστηρίζει αυτό το μόρφωμα ούτε ένας;
Ξέρω ότι ιδιαιτέρως απ’ τους αριστερούς διανοούμενους ορισμένοι (μην πεις όλοι, η γενίκευση οδηγεί στον φασισμό) σε εκνευρίζουν. Και μένα. Οι προσκυνημένοι. Στους απροσκύνητους όμως ανάβω κερί. Εσύ σε ποιους ανάβεις κερί; Τι σχέση έχει ο Τσιτσάνης μέσα σου με τον Καιάδα;
Σου λένε οι Χρυσαυγίτες ότι είναι ιδεολόγοι. Ποιας ιδεολογίας όμως; Χριστιανοί δεν είναι. Για τους χριστιανούς ο εθνισμός, πόσω μάλλον ο εθνικισμός, είναι αίρεση. Τι σχέση είχαν οι φασίστες και οι δωσίλογοι με τους λαϊκούς παπάδες που βγήκαν αντάρτες, εκτός από το να τους εκτελούν; Θα μου πεις, είχαν σχέση με το μέρος του κλήρου που συνεργάστηκε με τους ναζί. Ναι! πόσο χριστιανικό ήταν αυτό, πόσο πατριωτικό;
Αλλά, αν δεν είναι χριστιανοί, είναι, σου λένε, λάτρεις των αρχαίων Ελλήνων. Μη σου πω και των Βυζαντινών. Εν πρώτοις, καλύτερος απ’ τον λάτρη είναι ο γνώστης. Και οι φασίστες από την Ιστορία «γνωρίζουν» μόνον τους μύθους της. Για αυτό και την εξιδανικεύουν. Την αντιλαμβάνονται ως μια διαμάχη καλών και κακών. Ψώνια είναι. Οπως όλοι οι ανιστόρητοι. Δημιουργούν μια δική τους ψευδή ιστορική ταυτότητα κι αρχίζουν τα καραγκιοζιλίκια όπως με την «αιμοδοσία μόνον για Ελληνες», στέλνοντας στον διάολο τον Ιπποκράτη, την αρχαία ελληνική γραμματεία καθώς και την ελληνική κληρονομιά στον παγκόσμιο πολιτισμό. Αλλά μη μακρηγορώ για όλα αυτά, κατά βάθος τα ξέρεις. Αλλο γινάτι βγάζεις και η οργή σου δίνει τόπο στη Χρυσή Αυγή να υπάρχει. Αυτό που σε καίει είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Ζόρικο πρόβλημα. Πρόβλημα που παράγει προβλήματα. Το κράτος δεν θέλει να το λύσει, μάλιστα ορισμένες εκδοχές του χρειάζονται στην εξουσία, όπως χρειάζονται και φθηνά εργατικά χέρια στα πάσης (κακής) φύσεως αφεντικά.
Πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα; Δύσκολα. Αλλά για να το προσεγγίσουμε πρέπει να κάνουμε ορισμένες βασικές παραδοχές. Δεν λύνεται με την ξενηλασία, το άνοιγμα κεφαλιών, το ξύλο και το πογκρόμ. Ούτε είναι όλοι οι μετανάστες, νόμιμοι ή παράνομοι, κακοποιοί κι εγκληματίες. Αντιθέτως, τους περισσότερους τους εκμεταλλεύονται επιτήδειοι σε δουλειές που εμείς δεν κάναμε επί πολλά χρόνια.
Το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι πρωτίστως ταξικό, όπως και το δικό σου. Καθόλου εξαθλιωμένος Πακιστανός δεν ήταν ο «καθώς πρέπει» Ολλανδός που κατέσφαξε το Ρωσάκι στην Κρήτη. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ολλανδός ήταν πιο φθηνός εργάτης από σένα, παρ’ ότι σε έχουν κάνει και σένα τόσον φθηνό εργάτη όσον έναν Βούλγαρο. Ομως ούτε ο Ολλανδός ούτε ο Βούλγαρος ούτε ο Πακιστανός σού «παίρνουν τη δουλειά», που δεν σου δίνει το αφεντικό, αλλά το αφεντικό που δεν σου τη δίνει.
Θα μου πεις, μεγάλο θέμα άνοιξες τώρα -οι υποβαθμισμένες γειτονιές, η τρομοκρατία των συμμοριών, η βία κατά των γηγενών, μάλιστα των πιο αδύναμων- δεν αντέχει η Ελλάδα τέτοιο βάρος. Ωραία! να βρούμε λύσεις! Ομως τι λύσεις σού προτείνει η Χρυσή Αυγή; ότι θα διώξει τους παράνομους; πώς; με πογκρόμ; Δεν σε ενδιαφέρει, αρκεί να τους διώξει; Mα, αν δεν μπορεί να τους διώξει, πώς θα τους διώξει; Παραμυθιάζεσαι ή σου αρέσει να σε δουλεύουν;
Ας σοβαρευτούμε. Δεν σου κρύβω ότι αυτό το πρόβλημα προκαλεί αμηχανία σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Για αυτό και η δυσκολία όλων μας να προτείνουμε λύσεις. Στο μεταξύ όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κάθε μέρα έχουμε όλο και πιο πολλά κρούσματα ρατσιστικής βίας. Είναι αυτό λύση; Οι εμπρησμοί μικρομάγαζων, οι ξυλοδαρμοί, οι φόνοι;
Για το μέγα αυτό πρόβλημα, το μεταναστευτικό, έχει αρχίσει συζήτηση στη χώρα από καιρό. Διεξάγεται δύσκολα. Δεν έχει οδηγήσει ακόμα σε χρήσιμα αποτελέσματα. Πρέπει να διευρυνθεί. Για να διευρυνθεί και να τελεσφορήσει χρειάζεται σκέψη, νηφαλιότητα, ανθρωπιστική προσέγγιση, φως, όχι νύχτα, μπράβους, βία, μισανθρωπία και τρέλα. Ή μήπως διαφωνείς;
Η Χρυσή Αυγή είναι δηλητήριο. Δηλητηριάζει νέα παιδιά και τους εμφανίζει τους διωγμούς (που και οι πατεράδες μας υπέστησαν) ως περιπέτεια. Οι διωγμοί, ο μιλιταρισμός, η νομιμοποίηση των υπερανθρώπων, αυτών που έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου επί των… υπανθρώπων, είναι μόνον η αρχή – το δικό μας 1933. Στο τέλος, το 1945 τα παιδιά κατέδιδαν τους γονείς τους και τους εκτελούσαν οι ναζιστικές ομάδες θανάτου σαν σκυλιά. Με ποια φωτιά απ’ την κόλαση παίζεις;
Δεν μας ταιριάζει τέτοιο έγκλημα, τέτοια ταπείνωση – δεν έχουν σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Δεν μπορεί νέα παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά και να αυτοπαραμυθιάζονται ότι χαιρετούν… αρχαιοελληνικά. Δεν μπορούν να μιλούν για «αίμα και τιμή» χωρίς να ξέρουν ότι μιλούν για αίμα φόνων και τιμή τριάκοντα αργυρίων.
Καιρός να τελειώνει αυτό το μακάβριο αστείο. Το 1933 οι Γερμανοί δεν ήξεραν. Ούτε οι Ιταλοί το 1923. Τώρα όλοι γνωρίζουμε. Ξέρουμε τι είναι ο φασισμός και σε ποια αποκτήνωση οδηγεί τον άνθρωπο. Κάθε ψήφος στους φασίστες βγάζει έναν δαίμονα απ’ την κόλαση για να ξαναπαίξει παιχνίδι. Δεν μπορεί το μεταναστευτικό, ένα δύσκολο πρόβλημα, να γίνεται αιτία για εύκολες επιλογές που δυναμώνουν το πιο άγριο θηρίο που αντιμετώπισε ποτέ ο άνθρωπος: τον ναζισμό.
Σας παρακαλώ! θυμηθείτε τι ήταν ο φασισμός. Πάρτε βιβλία οι νεότεροι να μάθετε. Χαϊδεύουμε με την ανοχή μας και θρέφουμε με την ψήφο μας ένα τέρας. Τον πιο σκοτεινό και μοχθηρό μηχανισμό του συστήματος.
Ο φασισμός δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Το χρησιμοποιεί. Το ίδιο και το μεταναστευτικό. Δεν ξέρει να το λύσει, δεν θέλει να το λύσει, θέλει να το χρησιμοποιήσει. Εναντίον σας. Μη χρησιμοποιείτε την ψήφο σας εναντίον σας, εναντίον των παιδιών σας, εναντίον των συναδέλφων σας, εναντίον του πλησίον σας.
Ξέρω, με κοιτάζεις με μισό μάτι, δεν με πιστεύεις. Κάνε λοιπόν ένα πείραμα – που όμως δεν σου το συνιστώ, ολόθερμα δεν σου το συνιστώ. Πήγαινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πες τους πράγματα που δεν θέλουν να ακούσουν. Θα σε προπηλακίσουν. Αν επιμείνεις, θα σου σπάσουν το κεφάλι. Ή μήπως δεν το ξέρεις;
Αυτό το πολίτευμα θέλεις; Μπορεί επίσης να λες ότι ξέρεις τι είναι οι ναζί, αλλά εσύ απλώς τους ψηφίζεις για «να κάνουν τη βρώμικη δουλειά» κι ύστερα πάπαλα! Αν έτσι νομίζεις, δεν χρειάζεται να πας εσύ στα γραφεία τους, θα έρθουν εκείνοι στο σπίτι σου. Με την ψήφο σου.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή. Δεν έχει την αντοχή για αφροσύνες, πόσω μάλλον για πεμπτοφαλλαγγίτες μέσα της. Σκέψου.
Κι αφού σκεφθείς, ξανασκέψου.
Με σκέψη και διάλογο λύνονται τα προβλήματα, όχι με ύβρεις, ψευτιές, τρέλες και φόνους…

*Enikos.gr
email: stathis@enikos.gr
- Advertisement -

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τον αφγανο δεν τον χαρακωσαν της Χ.Α αλλα αυτοι για τους οπιους δουλευε στα φαναρια και επιτελους σταματηστε να τα ριχνεται ολα στη Χ.Α και για να σας λυσω την απορια δεν ειμαι με κανενα παρα μονο με το Θεο

  2. Κατα αρχας το κειμενακι ταιριαζει σε καθε κομμα, αρκει να αλλαξεις το Χρυση Αυγη με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.

    Κατα δευτερον, αν τολμα, ας μας πει ο ΣΤΑΘΗΣ τι σπιτια, εξοχικα, αυτοκινητα και καταθεσεις εχει, αλλα με το μαλακο, μην παθουν εγκεφαλικο ορισμενοι ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

    Κλασικη περιπτωση ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΗ. Πως ελεγε ο αξεπεραστος Τσακωνας ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ; Ακριβως αυτο.

    Μ.Ι.Π.

  3. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
    ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(ΟΧΙ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ)ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. 11 18 μαλλον δεν καταλαβες τιποτα ??????? οχι βεβαια οτι περιμενα να καταλαβεις με το πρωτο αναγνωσμα ,κανε μια προσπαθεια ακομα παλληκαρι μου μπορει να το πετυχεις αυτη τη φορα.

  5. 'ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΙΑ ΜΕΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΥΦΛΩΝΕΙ"…Χ.Α.

  6. re sy STATHI,gia na milame ston eniko,den mas ipes tipota gia tin diktatoria tou komounismou??? gia pes lipon pou ta grafis toso apla kai katanoita !! gia pes..pou tosa xronia threfoume to kokino avgo kai pou kataferan kai perasan tis aristeropseftokoultourides idees tous sto kratos,stous xaramofaides sindikalistes,klp kai mas katadisan sto xali pou imaste simera.. diladi anexese tosa xronia to kke pou an kivernouse tha ksanaixame eleftheres ekloges,eleftherous kalitexnes kai osa ala perigrafis? ypokritis kai sy file sto onoma tis dimokratias…to adivaro se ola afta se pirakse? gia pes lipon kai kane mas kai mia analisi gia tin diktatoria tis aristeras… vagelis

  7. …αν πράγματι αγαπούσες την Ελλάδα τόσο, φιλε vagelis, θα αγαπούσες και την γλώσσα της…συνέχισε το εντεταλμένο σου "διαίρει και βασίλευε" λοιπόν…ευτυχώς οι υγιώς σκεπτόμενοι ελέυθεροι άνθρωποι σε αυτό τον τόπο είναι πολλοί…μόνο 7% είναι οι αφελείς, αυτοί που τσιμπάνε στην προπαγάνδα σας…και αυτά περί 20% και αηδίες, λυπάμαι, αλλά ξέχασε τα…η αληθινή αγάπη για αυτό τον τόπο, κάποτε θα εκραγεί…και τότε θα δείς, ανδρεία, θάρρος και αυταπάρνηση…

  8. 12.59.-KAI STIN KORYFH KANELA, KAI POU ISE- SAN PAS STHN KALAMATA KAI ERTHIS ME TO KALO…GIA THN TAMPAKERA TIPOTA???????? KANA GRAMMA SE PSIFOFORO TOU KKE I TIS ARISTERAS????? PARTETO XAMPARI I METAPOLITEFSI, I DHMOKRATIKH YPOKRISIA KAI I LAMOGIA TELEIOSE…KAI POU ISE-OXI ALLH ANDREIA KAI AFTAPARNHSH APO ESAS!!! DEN ADEXH AFTH H XORA KAI ALLH XREOKOPIA… VAGELIS

  9. Ο χορτάτος και κονομημένος Στάθης δικαιώνει το μισθό του……..

    Πλάκα που έχετε ολοι εσείς οι πληρωμένοι αριστεροί….

  10. ενώ όλοι εσείς οι πληρωμένοι δεξιοί, που μπατάρετε ακροδεξιά, ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε τους φίλους σας τους Κινέζους επιχειρηματίες και Αζέρους μαφιόζους που θα θελήσουν ν΄αγοράσουν την πατρίδα μας και τους Έλληνες για μια κούπα ρύζι. Σας έχουν καταλάβει όλοι, τι ρόλο παίζετε σαν σκυλιά του κυβερνώντος Σαμαρά.

  11. ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΝ

  12. Εδώ ο άνθρωπος προσπαθεί να σας ξεστραβώσει και εσείς το χαβά σας … κρίμα !!! Τελικά μάλλον έχουμε ότι ακριβώς μας αξίζει …

  13. Σατανιστές αιμοδιψείς, δωδεκαθεϊστές, σκίνχεντ νεοναζί, αποβράσματα του υποκόσμου αποτελούν την σημερινή ακροδεξιά, καταστρέφοντας το αγνό και αμόλυντο νόημα του πατριωτισμού και το βαθύ μήνυμα του Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Ότι επιχείρησε ο Στάλιν και ο Χίτλερ, οι σημερινοί λάτρεις του εωσφορισμού και του Απολλώνειου φωτός εθνικοσοσιαλιστές, επιθυμούν να το εγκαθυδρίσουν στην Ελλάδα με την βία. Ο Ελληνικός λαός όμως διαθέτει Ιστορική συνέχεια και πίστη στην συντρηπτική του πλειοψηφία και θα τους στείλει από εκεί από όπου ήρθανε.

  14. Όλοι εσείς που στηρίζετε τον φασισμό μέσω της Χ.Α., διαβάστε λίγο ιστορία και θυμηθείτε αυτό που θα σας πω: Στην επόμενη "Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών" κανείς δεν θα βρεθεί να σας γλυτώσει …. Επίσης: Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι (Μάνος Χατζιδάκις).

  15. Και για του λόγου το αληθές, η Χ.Α. στην βουλή ψήφισε υπέρ της ελλάτωσης της φορολόγησης των εφοπλιστών… Είπε κανείς κάτι για το πια συμφέροντα εξυπηρετεί;;;

  16. 12.05- KAI GIATI RE YPOKRITI DEN MAS LES OTI O TSIPRAS YPOSXETHIKE STOUS EFOPLISTES OTI AN VGI DEN THA PLIRONOUN KANENA FORO?? 11.29-P ADE PAIDAKI MOU NA PAS NA ZISIS STHN VORIO-KOREA GIA NA KATALAVIS TI SIMENI KOMOUNISMOS KAI ARISTERA, THA GRAFIS STA BLOG EKEI ELEFTHERA KAI THA VRIZIS..ARISTERA LAMOGIA I METAPOLITEFSI TELIOSE KAI ESIS MAZI TIS AFOU TELIOSATE KAI THN ELLADA…VAGELIS

  17. ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΣΕΝΑ…ΣΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΝΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ…ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ…ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ…ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ…Χ.Α.

  18. Τον ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ! Στα ΓΚΟΥΛΑΓΚ! Τον ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ! Στα ΓΚΟΥΛΑΓΚ! Τον ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ! Στα ΓΚΟΥΛΑΓΚ! Τον ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ! Στα ΓΚΟΥΛΑΓΚ! Τον ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ! Στα ΓΚΟΥΛΑΓΚ! Τον ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ! Στα ΓΚΟΥΛΑΓΚ!

    Αστα ρε Στάθη. Εκατσες και εσύ να τα χώνεις στην Χρυσή Αυγή… Μάλον μπερδεύτηκες. Στον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να τα χώνεις. Δεν άκουσες τίποτα για Φρούραρχους, για Γκούλαγκ, που κάψαν την έγκυο στη ΜΑΡΦΙΝ, και τόσα άλλα;

    Τον ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ! Στα ΓΚΟΥΛΑΓΚ! Τον ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ! Στα ΓΚΟΥΛΑΓΚ!

    Μ.Ι.Π.

  19. Χρυσά Αυγά και Σάπια, ανιστόρητοι και αμόρφωτοι. Γκεμπελίσκο Μ.Ι.Π την έγκυο στην MARFIN την έκαψε ο Βγενόπουλος που δεν έκλεισε την κωλοτράπεζά του την μέρα των γενικευμένων φασαριών. Όλη η Αθήμα ήταν κλειστή ρε σούργελο εκτός από την MARFIN. Εκεί για το ευρώ το κρίμα στο λαιμό του και η αμέριστη βλακεία στο μυαλό σου. Είστε ναζί του Σ/Κ

  20. 12:26 Το μισος σε τυφλωνει. Ξαναδιαβασε το εγραψες και αμα σου αρεσει, τοτε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ εισαι ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ!!!

    Απλα αν μου επιτρεπεις να σε συμπληρωσω, δεν φταιει μονο ο Βγενοπουλος, αλλα το παγκοσμιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ, που δημιουργησε τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Και απο τη στιγμη που υπαρχουν Τραπεζες, ειναι δουλεια του καθε Συριζαιου να τις καιει, μαζι με τις εγκυους μεσα. ΜΠΡΑΒΟ!

    Εχετε καψει μηχανη…

    Μ.Ι.Π.

  21. Παρέμβαση του Ιράν στην κυβέρνηση της Αλβανίας για να μην γίνουν δεκτοί στην χώρα 210 μέλη των «Μουτζαχεντίν Χαλκ» οι οποίοι στο παρελθόν ενεπλάκησαν σε επιθέσεις ενάντια στο καθεστώς.

    Μόνο η συντακτική μας ομάδα είχε καταγγείλει τον Νοέμβριο του 2010 – σχετικός σύνδεσμος εδώ – ότι οι «Ιρανοί απεργοί πείνας»που βρέθηκαν στην Ελλάδα και εμφανίστηκαν σε κανάλια και ραδιόφωνα ακόμα και στα Προπύλαια ήταν άνθρωποι της ίδιας οργάνωσης και τους προστάτευαν δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ο αμερικανικός στρατός και η πλειοψηφία της ελληνικής αριστεράς …

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…
    ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…………Χ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog