Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η πρωτάκουστη ιστορία ασθενούς στην Κρήτη

- Advertisement -

Η 38χρονη υπάλληλος τράπεζας που έχει πρόβλημα νεοπλασίας άρχισε τον κύκλο των χημειοθεραπειών πριν από 6 μήνες και από τότε απουσίαζε με αναρρωτική άδεια από την εργασία της…

Μέχρι πρόσφατα το ΤΑΥΤΕΚΩ, στο οποίο υπάγονταν οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενέκρινε κανονικά την αναρρωτική της άδεια έως ότου ολοκληρωνόταν ο κύκλος της αποθεραπείας της, όμως τώρα με την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, αλλάζει άρδην το καθεστώς για τους υπαλλήλους.

Όπως φαίνεται και από το έγγραφο που αποκαλύπτει το Cretalive, ζητούν από τη συγκεκριμένη γυναίκα, παρά την κακή ψυχολογική και βιολογική της κατάσταση, να επιστρέψει στη δουλειά της, αν και δεν έχει τελειώσει ο κύκλος θεραπείας της.

Όπως είπε στο Cretalive, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς “η περίπτωση αυτή είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της κακής κατάστασης των παροχών υγείας για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα.

Φανταστείτε πως οι εργαζόμενοι, ενώ έχουν προκαταβάλλει το 100% των ιατροφαρμακευτικών τους δαπανών, έχουν να αποζημιωθούν από τον Ιούλιο του 2011.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάζονται ακόμη και να παίρνουν δάνεια για να εξυπηρετήσουν – όταν υπάρχουν – σοβαρές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog