Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εστιάτορες: Δε μειώνουμε τις τιμές, ακόμα κι αν μειωθεί ο ΦΠΑ

- Advertisement -

Την ώρα που η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης έχει “ανάψει” και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι ίδιοι οι εστιάτορες απειλούν ουσιαστικά να τινάξουν στον αέρα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης υπέρ της μείωσης αυτής, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση δε θα προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών…

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης, χαρακτήρισε “αυτονόητη” τη μείωση των τιμών, ώστε να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική στο εξωτερικό, εκφράζοντας την άποψη ότι η μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης θα δώσει “ανάσα” στην αγορά.

Όμως οι εστιάτορες δε φαίνονται να συμμερίζονται την αισιοδοξία της. “Η εστίαση δε μετέφερε την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23% στις τιμές. Παρ’ όλα αυτά, έχει προχωρήσει αντίθετα σε μείωση τιμών όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να μπορέσει να προσελκύσει πελάτες. Νομίζω ότι οι τιμές δεν μπορούν να μειωθούν, εκτός εάν με την ψυχολογία που θα δημιουργήσει η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13% σε ορισμένα είδη μπορέσουμε και κατεβάσουμε τιμές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Καββαδάς.

Για το σκοπό αυτό, εξετάζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η έκδοση αγορανομικής διάταξης, η οποία θα υποχρεώνει τις επιχειρήσεις εστίασης να αναγράφουν στους καταλόγους τους τις τιμές προ και μετά της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog