Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι τελευταίοι λεπροί στο χωριό Luduo της Κίνας

- Advertisement -

Οι τελευταίοι επιζώντες μιας κοινότητας λεπρών, που εξορίστηκαν επειδή κάποτε θεωρούνταν «καταραμένοι», ζουν στο χωριό Luduo, ένα από τα περίπου 200 χωριά που υπήρχαν στην επαρχία Yunnan της Κίνας…
Όταν πρωτοδημιουργήθηκε το χωριό σε αυτό ζούσαν περίπου 80 ασθενείς. Η πλειοψηφία αυτών άφησε την τελευταία του πνοή εκεί, πολλοί εκ των οποίων δεν ξαναείδαν τους συγγενείς τους από την ημέρα που εγκαταστάθηκαν εκεί, ακόμη κι αν είχαν γιατρευτεί… μιας και το στίγμα του λεπρού θα τους ακολουθούσε για μια ζωή.

Σήμερα ζουν εκεί οι τελευταίοι επτά.

Οι πέντε εξ αυτών πήγαν εκεί όταν εμφάνισαν την ασθένεια κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ οι άλλοι δύο γεννήθηκαν εκεί καθώς οι μανάδες τους είχαν μπει σε καραντίνα όσο ήταν έγκυες.

Η λέπρα, ή αλλιώς γνωστή ως νόσος του Χάνσεν, προκαλείται από το βακτήριο Mycobacterium leprae, το οποίο καταστρέφει το δέρμα και το περιφερειακό νευρικό σύστημα.

Οι κοινότητες λεπρών δημιουργήθηκαν από το φόβο των ανθρώπων για την παραμορφωτική ασθένεια, που πίστευαν ότι είναι μεταδοτική, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail. Οι γιατροί ακόμη δεν είναι σίγουροι για το πώς μεταδίδει η λέπρα, παρότι πιστεύεται ότι αυτό συμβαίνει μέσω των αερομεταφερόμενων σταγονιδίων μέσω του βήχα και του φτερνίσματος, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η ασθένεια έγινε ιάσιμη το 1941 και πλέον οι ασθενείς μπορούν να γιατρευτούν με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής που διαρκεί από έξι έως 12 μήνες.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΟΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…
    Κάναμε ένα ταξίδι… στον χρόνο. Σε κάποια στιγμή, αν τα ρούχα και το έγχρωμο δεν μου απεδείκνυαν τον πραγματικό χρόνο, θα πίστευα ότι βλέπω ντοκιμαντέρ της μετακατοχικής Ελλάδος.
    Αλλά με κάθε ψυχραιμία και λογική θα ήθελα να αναλύσω αυτά τα συνθήματα. Πόσο αληθινά είναι και τί σχέση έχουν με τα γεγονότα της ΕΡΤ;
    Ξεκινάμε από το τέλος. Τί σχέση έχουν αυτά τα συνθήματα με την ΕΡΤ;

    Άσχετο – άσχετο – άσχετο. Φαντάζομαι ότι ακόμη και στις πιο σκληροπυρηνικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ, δεν θα ακούγονται τέτοια πράγματα και φυσικά καμμία σχέση δεν έχουν με την υπόθεση που πήγαν εκεί να υπερασπιστούν, τα μαντρόσκυλα του ΠΑΜΕ (προφανώς) και άλλες «δημοκρατικές» δυνάμεις. Προφανώς κάθε εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτό.
    Αυτό όμως αποδεικνύει κάτι που ήταν πασίδηλο και το έχουμε αναφέρει κι εμείς εξ αρχής. Η ΕΡΤ έχει γίνει το άντρο και ο βασικός μηχανισμός προπαγάνδας των αριστεριστών. Για τους συγκεντρωμένους λοιπόν, βολεμένους επαναστάτες, και πεπλανημένα πρόβατα της ψευτοϊδεολογίας τους, τέτοια συνθήματα είναι πολύ λογικό να ακούγονται.
    Το σύνθημα «Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς… λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» πόσο αληθινό είναι;

    Βασικά δεν μπορεί κάποιος να πει αν είναι αλήθεια ή ψέματα, πρόκειται για… παραληρηματική ψυχασθένεια. Από πού και ως πού ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, απελευθέρωσαν την Ελλάδα;
    Σίγουρα αποτέλεσαν το κύριο σώμα αντάρτικου στα βουνά, αφού πρώτα (ως γνήσιοι προδότες του εθνικού αγώνα) εξολόθρευσαν τα περισσότερα ανεξάρτητα σώματα αντάρτικου που ξεχυθήκαν στα βουνά. Όμως από πού και ως που απελευθέρωσαν την Πατρίδα μας;
    Οι Γερμανοί απλώς… αποχώρησαν. Μάλιστα όχι μόνο δεν τους πολέμησαν κατά την αποχώρησή τους, αλλά συνθηκολόγησαν κιόλας μαζί τους με αντάλλαγμα οπλισμό.
    Οι Γερμανοί λοιπόν απλώς… αποχώρησαν. Και ο λόγος φυσικά δεν ήταν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά η κατάρρευση του ανατολικού μετώπου και η μαζική επίθεση των συμμάχων που ανάγκασαν τους γερμανούς να υποχωρήσουν, τώρα πια, αμυνόμενοι, για την δική τους πατρίδα.

    Πραγματικά πρέπει, πριν τους αμολήσουν στους δρόμους, να τους κάνουν λοβοτομή. Δεν εξηγείται διαφορετικά, δυστυχώς……Χ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog