Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αυτός είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη Ρωσία που μπορεί να σηκώσει ανάστημα στον Πούτιν

- Advertisement -

Βοήθησε στην παλινόρθωση της ρωσικής οικονομίας μετά την κρίση του 1998, ενώ οι αναλυτές λένε για εκείνον πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να διαφωνήσει με τον Πρόεδρο Πούτιν, γεγονός που τον καθιστά δυνατό υποψήφιο για την πρωθυπουργία της χώρας…

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Αλεξέι Κούντριν μπορεί να μη δεχτεί τη θέση, αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, σκιαγραφώντας το προφίλ του ανθρώπου που έχει χαρακτηριστεί «πολιτική φυσιογνωμία βαρέων βαρών».

Λέγεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η δημοφιλία του οποίου έχει σημειώσει σημαντική κάμψη στις δημοσκοπήσεις έπειτα από τη φημολογούμενη ολοένα και βαθύτερη ρήξη στις σχέσεις του με τον Πρόεδρο Πούτιν: «από την άλλη μεριά, ο Κούντριν είναι γνωστός στον κόσμο των οικονομολόγων και χαίρει μεγάλου σεβασμού από το ρωσικό λαό για τις επιδόσεις του».

Κατά την 11ετή θητεία του από το πόστο του υπουργού Οικονομικών από το 2000 έως το 2011, ο Κούντριν συνέβαλε σημαντικά στην αποκατάσταση και ανασύσταση των δημοσιονομικών της χώρας, τα οποία είχαν πληγεί σοβαρά έπειτα από την κρίση του 1998, όταν η κυβέρνηση υποτίμησε το ρούβλι και πτώχευσε τη χώρα.

Μιλώντας στο CNBC, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, για το ενδεχόμενο επιστροφής του και ενεργού εμπλοκής του στη διακυβέρνηση της χώρας, δεδομένης της θετικής άποψης της κοινής γνώμης προς το πρόσωπό του, ο ίδιος υπήρξε ασαφής ως προς τις προθέσεις του:

«Φυσικά και είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο, αλλά για να το κάνω αποτελεσματικά χρειάζομαι ενισχυμένη εξουσία. Μέχρι στιγμής, δεν θεωρώ πως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να γίνει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της East Capital, Μάρκους Σβέντμπεργκ, «ο υπάρχων Πρωθυπουργός δεν είναι ούτε δημοφιλής ούτε αποτελεσματικός… Απεναντίας, ο Κούντριν χαίρει μεγάλου σεβασμού στις οικονομικές αγορές και τους διεθνείς κύκλους, έχοντας καλλιεργήσει τη φήμη αξιόπιστου οικονομικού μεταρρυθμιστή», ο οποίος έχει τη δύναμη και το ανάστημα να πει «όχι» στα πολλαπλά ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας. Επιπλέον, φέρεται να είναι ο μοναδικός που μπορεί να διαφωνήσει ανοικτά με τον Πρόεδρο Πούτιν.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog