Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αφιέρωμα της Daily Mail στα Ελληνόπουλα της κρίσης

- Advertisement -

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσιεύσει σήμερα ένα εκτενές ρεπορτάζ για τους γονείς στην Ελλάδα που αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν…

O Ίαν Μπιρελ επισκέφθηκε το Ζάννειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής στην Εκάλη, προκειμένου να δει και να συνομιλήσει με ανήλικα παιδιά, τα «ξεχασμένα θύματα της κρίσης της ευρωζώνης» όπως τα αποκαλεί.

Ο αριθμός των παιδιών που μεγαλώνουν μακριά από την οικογένειά τους λόγω οικονομικής στενότητας έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνουν μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδρυμάτων.

Στο Ζάννειο ο δημοσιογράφος συναντά τρία αδέρφια ηλικίας επτά, οκτώ και εννέα ετών αντίστοιχα. Οι γονείς τους τα επισκέπτονται κάθε Σαββατοκύριακο. Είναι άνεργοι και ζουν με επίδομα 400 ευρώ το μήνα και δουλεύουν περιστασιακά «μαύρα» και προσπαθούν να ζήσουν τα άλλα δύο μικρότερα παιδιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το 10% των παιδιών φέρεται να είναι στα πρόθυρα της πείνας, ενώ δάσκαλοι έχουν αναφέρει πως δεν πραγματοποιούν το μάθημα της φυσικής αγωγής καθώς μαθητές τους είναι υποσιτιζόμενοι και πολλές φορές ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.

Το Χαμόγελο του Παιδιού πέρυσι παρείχε βοήθεια σε 10.927 παιδιά – φαγητό, ρούχα, παπούτσια, σχολικά βιβλία και ψυχολογική υποστήριξη.

Από τη πλευρά του το Παιδικό Χωριό SOS πριν από πέντε χρόνια βοηθούσε 47 οικογένειες, ενώ σήμερα ο αριθμός έχει φτάσει τις 900, με νέα κέντρα να ανοίγουν ανά τη χώρα.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στη συνεχιζόμενη κρίση. Η κυβέρνηση καλείται να κόψει 150.000 από τις 800.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο, πολλές από τις οποίες είναι αποτέλεσμα πολιτικών διορισμών αποτελώντας μία από τις βασικές αιτίες της κρίσης χρέους, μαζί με την «αχαλίνωτη» φοροδιαφυγή.

«Είναι τέτοια η κλίμακα της κρίσης που η οικονομική συστολή της Ελλάδας είναι ήδη διπλάσια βαθιά από της Βρετανίας κατά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του ’30», καταλήγει ο συντάκτης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog