Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο 10λογος του πετυχημένου γάμου

- Advertisement -

Πριν πας στο χορό του Ησαΐα φρόντισε να σιγουρευτείς ότι σου «αρέσει» και ότι ξέρεις τουλάχιστον τα βασικά «βήματα»…

1 Δείξε μου το φίλο σου
Πριν παντρευτείς κάποιον, βεβαιώσου ότι θα μπορούσε να είναι και φίλος σου. Αυτό σημαίνει ότι περνάς καλά μαζί του, γελάς, συζητάς και δεν βαριέσαι. Και όχι αυτό δεν θα έρθει με τα χρόνια. Αν δεν το έχεις από την αρχή δεν θα το αποκτήσεις στην πορεία.

2 Τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε
Οικονομικά, παιδιά, οικογένεια, φίλοι, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, πολιτική, θρησκεία και άλλα επίμαχα θέματα που πρέπει να συζητήσετε οπωσδήποτε. Είστε εξοικειωμένοι με ένα κοινό τραπεζικό λογαριασμό; Θέλετε και οι δυο παιδιά; Θέλουν να μείνουν άτεκνοι; Είναι η μαμά σου σημαντική για εσάς, αλλά μισητή από τον σύντροφο σου; Μήπως σε μισεί ο καλύτερος του φίλος; Κλπ. Αναπάντητα ερωτήματα που αναζητούν σαφείς τοποθετήσεις πριν τα σκαλιά της εκκλησίας. Αν όχι πριν, πότε;

3 Let’s talk about sex
Ξεχάστε ντροπές, συστολές και λοιπούς κοινωνικούς φραγμούς. Μιλήστε ανοιχτά για τις σεξουαλικές σας επιθυμίες γιατί η καταπίεση τους μόνο αρνητικά μπορεί να φέρει σε ένα επικείμενο γάμο. Και φυσικά σεξ πριν το γάμο! Αν δεν δοκιμάσεις, πώς να ξέρεις αν σου αρέσει. Και αν δεν σου αρέσει γιατί να παντρευτείς; Επιτυχημένος γάμος και κακό σεξ δεν συμβαδίζουν.

4 Σπίτι σου ή σπίτι μου
Μήτε το ένα μήτε το άλλο. Σπίτι σας. Πριν παντρευτεί, συζήστε. Να τον δεις το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι, το βράδυ αραχτό στον καναπέ, το απόγευμα κολλημένο σον υπολογιστή κτλ – καλά και κακά. Μια μικρή πρόβα της κοινής σας ζωής δεν βλάπτει. Ίσα ίσα που σας προετοιμάζει, σας προπονεί.

5 Κούφια η ώρα
Δυστυχώς, η ζωή κρύβει και δυσάρεστες εκπλήξεις. Από μια απόλυση μέχρι (χτύπα ξύλο) μια σοβαρή ασθένεια. Κάντο το εικόνα. Σε βλέπεις μέσα; Θεωρείς ότι με αυτόν τον άνθρωπο μπορείς να διαχειριστείς οποιαδήποτε δυσκολία. Αν ναι, η ώρα η καλή και βίον ανθόσπαρτον.

6 Μυστική συμφωνία
Τώρα που είστε ακόμη στα μέλια, υποσχεθείτε ότι δεν θα επιτρέψετε σε τίποτα να χαλάσει το γάμο σας και ότι θα παλέψετε για να τον κρατήσετε ζωντανό. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό.

7 Ομαδικό πνεύμα
Αναλάβετε κάτι μαζί. Από το να μεγαλώσετε ένα φυτό μέχρι να ανανεώσετε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Λειτουργείτε καλά σαν ομάδα. Συνεργάζεστε καλά; Αν όχι δεν σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσετε. Σημαίνει ότι πριν ενωθείτε με τα δεσμά του γάμου θα ήταν καλό να λύσετε σημαντικά εμπόδια στην μεταξύ σας επικοινωνία και συνεννόηση. Αξίζει τον κόπο.

8 Μια σου και μια μου
Και ο τσακωμός θέλει την τέχνη του. Να μην τσακωθείτε ποτέ είναι ουτοπικό σενάριο. Άρα καλύτερα να μάθετε να συγκρατείστε ή τα κουμπιά του άλλου ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις ή όταν αυτές δημιουργούνται να έχετε μάθει τον τρόπο να τις ξεπερνάτε.

9 Take it or leave it
Ακούγεται σκληρό αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρεις ως δεδομένα. Κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του συντρόφου σου δεν θα αλλάξουν ποτέ. Αν , λοιπόν, κάτι σε ενοχλεί αφάνταστα μην θεωρήσεις ότι θα αλλάξει μετά το γάμο. Ο γάμος δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι που τα μεταμορφώνει όλα. Τα βατραχάκια δεν γίνονται πρίγκιπες. Κανείς δεν «στρώνει» επειδή παντρεύτηκε. Αποφάσισε λοιπόν όχι αν σου αρέσουν τα θετικά του αλλά να αντέχεις τα αρνητικά του – πραγματικά όχι όταν ακόμη θα σε τυφλώνει ο έρωτας.

10 Ας είμαστε αντικειμενικοί
Είσαι σίγουρη ότι θέλει αν σε παντρευτεί; Είσαι σίγουρη ότι είναι μια απόφαση που έχει σκεφθεί σοβαρή και είναι έτοιμος να την τιμήσει; Μην κρύβεσαι πίσω από την δική σου επιθυμία και τα βλέπεις όλα ροζ. Προσπάθησε να καταλάβεις αν είναι πραγματικά δική του επιθυμία ή απλά δεν αντέχει άλλο την δική σου πίεση ή της μητέρας του ή της ηλικίας του ή του γεγονότος ότι όλοι οι φίλοι του… εδώ και χρόνια ζευγάρια γίναν, φτιάξαν σπίτια.

Οι άνδρες μέσα στην ανεμελιά που τους χαρακτηρίζει υποκύπτουν σε τέτοιου είδους πιέσεις και ξυπνούν ένα πρωί και τα γκρεμίζουν όλα.

Προσπάθησε να μην τον ζαλίζεις κάθε τρεις και λίγο για το πότε θα σε παντρευτεί. Δεν ντρέπεται. Αν το θελήσει θα στο πει. Αν εσύ δεν μπορείς να περιμένεις άλλο, θέσε το ζήτημα υπό ήρεμη συζήτηση και αν επιμένει στην άρνηση του θα πρέπει να το σεβαστείς – είτε μείνεις είτε φύγεις.

Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Γιατί το ζόρι, μόνο ζόρια θα φέρει.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog