Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουκέτο σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

- Advertisement -

Προειδοποιητικό λουκέτο σε όσους καταστηματάρχες δεν κόβουν αποδείξεις θα προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στον Κωστή Χατζηδάκη, στη σύσκεψη που γίνεται σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης, με θέμα την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση…

Εκτός από το άμεσο τριήμερο λουκέτο, ο ΣΕΤΕ  αναμένεται να προτείνει και την διαγραφή των οριστικά καταδικασθέντων επιχειρήσεων για φοροδιαφυγή από τα μητρώα των συνδέσμων που είναι εγγεγραμμένες.

Επίσης, ο Σύνδεσμος θα προτείνει και την αναγραφή της μείωσης του ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να είναι ενήμερος για τη νέα τιμή που διαμορφώνεται στο προς πώληση προϊόν μετά τη μείωση.

Ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι η εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου θα επιδράσει θετικά – υπό την προϋπόθεση ότι θα “περάσει” στους καταναλωτές, αλλά και ότι θα εκδίδονται αποδείξεις-  και προσδοκά ότι θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την πρόταση του “λουκέτου” πρότεινε και ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης.
“Έχουμε ήδη προτείνει νομοσχέδιο, που θα τιμωρεί με λουκέτο όσους δεν κόβουν αποδείξεις, ώστε να παραδειγματίζονται άμεσα οι υπόλοιποι” είχε δηλώσει στο news. gr  ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θανάσης Παπανικολάου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog