Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Λουτράκι:Η ”χαρά” των σούπερ μάρκετ οι Ρώσοι τουρίστες

- Advertisement -

Πλημμύρισε το Λουτράκι λένε ταξιδιωτικά γραφεία και παράγοντες του τουρισμού από τους Ρώσους τουρίστες…
Αυτό είναι αλήθεια από πλευράς ποσότητας αλλά από ποιότητα αφήστε το.
Ποια είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα;

Πέρα από τα ταξιδιωτικά γραφεία και τα ξενοδοχεία που έχουν φέρει με ”σκοτωμένες τιμές” τους Ρώσους τουρίστες οι μοναδικοί επαγγελματίες που έχουν ωφεληθεί είναι τα σούπερ μάρκετ,τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα.

Αρκεί μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ της πόλης για να διακρίνει κανείς δεκάδες Ρώσους τουρίστες να ψωνίζουν τρόφιμα και ποτά αφού το βαλάντιο τους δεν φτάνει για να χαλάσουν λεφτά σε εστιατόρια και μπαρ.Ακόμα και όταν πραγματοποιείται έξοδος για φαγητό ή ποτό οι φτωχοί Ρώσοι τουρίστες αρκούνται στα απολύτως απαραίτητα.Τους βλέπεις από μακριά ότι δεν υπάρχει ”σάλιο” και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τετραμελείς οικογένειες έχουν παραγγείλει και έχουν φάει μια greek salad άντε και κανά τζατζίκι.

Στις χιλιάδες βέβαια διανυκτερεύσεις που έχουν ”χτυπήσει” στην πόλη μας οι Ρώσοι τουρίστες υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις αλλά η πλειοψηφία κινείται πολύ χαμηλά από πλευράς πορτοφολιού.

Πιο κάτω δεν πάει, για την άλλοτε κοσμοπολίτισσα Λουτρόπολη της Ελλάδος που έχει καταντήσει το τουριστικό Αιγάλεω της χώρας με όλη την συμπάθεια που τρέφουμε για την λαϊκή συνοικία της Αθήνας..

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω ότι πρέπει να τοποθετηθεί ο Σύλλογος Ξενοδόχων και να απαντήσει στο ερώτημα που είναι στο στόμα όλων των κατοίκων : Τί κάνουν οι ίδιοι για να φέρουν πιο εύπορους πελάτες και γιατί δίνουν τόσο χαμηλές τιμές.
    Ακούμε για τιμές 10 και 15 ευρώ το άτομο. Και μην μας πούνε ότι φταίει η κρίση, ο Θεός και δεν ξέρω τί άλλο. Τους γνωρίζουμε χρόνια και πριν την κρίση. Μια ζωή όλο οι άλλοι φταίνε, κάνουνε επιτροπές, συμβούλια, ζητάνε και λαμβάνουν επιχορηγήσεις αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο.
    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  2. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ "ΚΡΙΣΗΣ"!
    …τετραμελείς οικογένειες έχουν παραγγείλει και έχουν φάει μια greek salad άντε και κανά τζατζίκι. ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Η ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ!

  3. Τους φτωχους Ρωσσους τους φερνουν στο Λουτρακι και οι πλουσιοι πανε αλλου σε νησια τη κανουν οταν πανε σε εκθεσεις τουρισμου ο Δημος τετοιες συμφωνιες κανουν για τετοιους τουριστες

  4. Για να έρθουν εύποροι τουρίστες πρέπει να αναβαθμιστούν και τα ξενοδοχεία της πόλης. Μόνο τα ξενοδοχεία Casino,Poseidon,Παππάς, Μαντάς και μετά???
    Μιλάμε για 1300 περιπου τουρίστες με το 100% της εν δυνάμη πληρότητας των. Πότε συμβαίνει αυτό; Σχεδόν 10 μέρες το καλοκαίρι. Και απο τα 4 ξενοδοχεία τα 3 είναι στα 2 χιλιόμετρα απο την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες παραμένουν μέσα στα ξενοδοχεία και κάνουν μια επίσκεψη για να γνωρίσουν την πόλη μας.
    Μέσα στην πόλη ποιο ξενοδοχείο μπορεί να στηρίξει την υποδομή και την παροχή υπηρεσιών για υψηλού βαλαντίου επισκέπτη;
    Τα οικογενειακά; Εκείνα που θεωρούν ότι ένα αυγό βραστό και μια φρυγανιά με μαρμελάδα νοείται πρωινό το 2013;
    Μήπως εκείνα που δεν αλλάζουν σε καθημερινή βάση τα σεντόνια;
    Μήπως νομίζεται ότι θα επιλέξουν το Λουτράκι ως προορισμό για την ομορφιά του; Δηλαδή η Σαντορίνη τι να μας πει;
    ή η Κέρκυρα ή η Ρόδος ή η Κρήτη ή η Χαλκιδική.
    Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και το Λουτράκι σε ένα ακόμη τομέα έχει μείνει πολύ πολύ πίσω.
    Το Λουτράκι έχει υπερ και κατά.
    Τα υπέρ είναι ότι βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα και όχι στην νησιωτική άρα έχει περισσότερες επιλογές ο τουρίστας, βλέπε, Μυκήνες, Δελφούς, Αρχαία Κόρινθο και Αθήνα.
    Στα μείον είναι η απαξίωση και η αναβλητικότητα των επαγγελματιών που δεν δείχνουν να θέλουν να επενδύσουν στην δουλειά τους, συλλογικά είτε μεμονωμένα.
    Υπάρχουν αξιόλογα ξενοδοχεία οικογενειακού χαρακτήρα για σαββατοκύριακο.
    Δεν μπορούν να στηρίξουν την προσέλκυση τουριστών με υψηλό βαλάντιο.
    Εχει μεγαλώσει η αγορά και είναι δεδομένο.|
    Έχουν αυξηθεί και οι απαιτήσεις επίσης ισχυρό δεδομένο.
    Μην το ξεχνάτε.
    Καλύτερα να δουλεύετε με το 100% σε πληρότητα 6 μήνες το χρόνο παρά 3.
    Μαζί σας ζούν και άλλοι κλάδοι της τοπικής οικονομίας.
    Διαφορετικά δουλέψτε μόνο τον Αύγουστο και μετά κλείστε τα.
    Κριτήριο δεν είναι οι τιμές αλλά οι υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν. Και απο υπηρεσίες είμαστε όλοι για κλάματα. Ούτε ο βασικός σχεδιασμός για την ίδια την πόλη απο πλευράς Δήμου δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
    Μακάρι να αλλάξουν κάποιοι μυαλά και να τα δούν τα προβλήματα σαν τον κύβο του Κιούμπρικ.
    Μην περιμένουν απο έναν να τους λύσει το πρόβλημα.
    Πρέπει να συνεργαστούν όλοι τους για το καλό όλων.

    Νοσταλγός.

  5. Ξέρετε πόσο είναι το ρούβλι έναντι του ευρώ? Περιουσία ολόκληρη για τους Ρώσους 2 μερίδες καλαμαράκια…κατεψυγμένα φυσικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog