Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

O ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για την απόπειρα αυτοκτονίας στο στρατόπεδο Κορίνθου

- Advertisement -

Το Σάββατο που μας πέρασε (24/8) ένας νέος άνθρωπος ανέβηκε στο 2ο  όροφο ενός από τους θαλάμους του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο και πήδηξε στο κενό απελπισμένος από τις συνθήκες κράτησης και από την αβεβαιότητα σχετικά με το χρόνο κράτησης του…
Ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου  με κατάγματα στα πόδια. Είναι το τρίτο επεισόδιο μέσα σε ένα μήνα που αφορά το ιδιότυπο αυτό μόρφωμα που κατ’  ευφημισμό ονομάζεται Κέντρο Κράτησης, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ένα ιδιότυπο στρατόπεδο συγκέντρωσης που λειτουργεί στην πόλη μας εδώ και ένα χρόνο.  Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο ο θάνατος από πνευμονική πάθηση ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται από τους συγκρατούμενους του διακομίστηκε στο νοσοκομείο με πολύ καθυστέρηση και μετά από την πίεση των συγκρατούμενων του.
Είναι πια κοινός τόπος, ακόμη και για τον πλέον κακόπιστο, ότι τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών και ιδιαίτερα αυτό της Κορίνθου αποτελούν εντελώς αποτυχημένες και απάνθρωπες επιλογές για την αντιμετώπιση του θέματος της μετανάστευσης, που εξυπηρετούν μόνο την επικοινωνιακή προπαγάνδα της δικομματικής κυβέρνησης και υπακούουν στις ακροδεξιές και αντιδημοκρατικές επιλογές της μακριά από κάθε διεθνή πρακτική, όπως κατ’  επανάληψη έχει καταγγελθεί και από διεθνείς οργανώσεις και οργανισμούς. Η μόνη λύση είναι το άμεσο κλείσιμο των Κέντρων και η δημιουργία ξενώνων ανοιχτής φιλοξενίας που θα έχουν εντελώς διαφορετική λογική λειτουργίας και θα αξιοποιούν τα χρήματα που η χώρα μας εκταμιεύει από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις (υπολογίζονται κοντά σε 100 εκατομμύρια ευρώ για ένα χρόνο) με τρόπο αποτελεσματικό και σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.
Σε ό,τι φορά την πόλη μας, είναι άμεση προτεραιότητα ο συγκεκριμένος χώρος να αξιοποιηθεί για να καλύψει όλες εκείνες τις ανάγκες που η δημόσια διοίκηση στην πόλη μας πληρώνει πανάκριβα σε μισθία (στέγαση δημόσιων υπηρεσιών, θεματικά πάρκα αναψυχής κ.τ.λ.). Είναι επομένως, εντυπωσιακή η εκκωφαντική σιωπή των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών αρχών και των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών γι΄ αυτό το θέμα και η παντελής απουσία τους από κάθε συστηματική προσπάθεια, για να κλείσει άμεσα το Κέντρο. Φαίνεται ότι η απόλυτη προσήλωσή τους στις κυβερνητικές επιλογές, όσο κι αν αυτές στρέφονται καταφανώς –εκτός των άλλων- και κατά των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, και η εξυπηρέτηση των μικροκομματικών τους συμφερόντων είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους. Για την άμεση παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα του Κέντρου ο κοινωνικός έλεγχος είναι επιβεβλημένος. Η δημιουργία μίας επιτροπής με μέλη τόσο από το δικηγορικό, τον ιατρικό και φαρμακευτικό σύλλογο, όσο και από μέλη των αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών, της εκκλησίας και άλλων κοινωνικών πρωτοβουλιών είναι επιτακτική ανάγκη, για όσο διάστημα ακόμα το κέντρο κράτησης θα είναι σε λειτουργία, και προς αυτήν την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αναλαμβάνει άμεσα αντίστοιχη πρωτοβουλία καλώντας κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμπράξει άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή.

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΡΕ ΣΥΡΙΖΕΟΙ ΤΟΥ 3% ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΤΕ 3%. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 30% , ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΑΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….

  2. Το καλυτερο θα ηταν ολοι αυτοι να γυρισουν πισω στη χωρα τους ολοι και να μην ξαναγυρισουν στην Ελλαδα ποτε και αν τους θελλει οΣΥΡΙΖΑ και καπιοι αλλοι ας τους παρουν ολοι αυτοι που τους αγαπανε στα σπιτια τους

  3. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΣΛΑΝΗ:

    Δεν μπορώ να διανοηθώ το μέγεθος της απατεωνιάς. Με την κρίση άρχισα ένα-ένα να τα μαθαίνω. Μου έλεγαν όλοι "πρόσεχε τους αλλοδαπούς", αλλά κι εγώ είμαι Μικρασιάτης, από οικογένεια προσφύγων, δεν έδινα σημασία κι έλεγα "γιατί να μη βοηθήσω;" Αλλά πού να το φανταζόμουν…»

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΦΑΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ.

    ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ…!!!

    Υ.Γ. Καλα θα κανετε ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχεται τον δημοκρατικο αντιλογο στις δηλωσεις του, γιατι αν συνεχισετε να μην τα δημοσιευετε, θα παμε να τους τα θυροκολησουμε στα (Θεος να τα κανει) γραφεια τους στο Λουτρακι. Ξερετε αυτο το μαγαζι 2×3 με τις 3 πλαστικες καρεκλες.

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

  4. Μ'αυτά που βλέπω στα σχόλια αυτής της σελίδας, ειλικρινά καταλαβαίνω γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Διανοητικό επίπεδο αμοιβάδας και κάτω.

  5. Ο Συριζα ας βγάλει κ καμια ανακοίνωση για όλους τους Έλληνες που έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία 3 χρόνια και μετά να μας πει κ για όλους αυτούς που έχουν μπει ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη χώρα μας κ σκοτώνουν κ βιάζουν…Δε φταίνε αυτοί βέβαια,αυτος είναι ο τρόπος ζωής τους στις χώρες τους και εμεις τους αφήνουμε να νομίζουν πως μπορούν να κάνουν τα ίδια κ εδώ…

  6. Mε εκατομμυρια ευρώ βγάζεις εκατομύρια εισιτηρια απέλασης!!!!Αφου στεναχωριεστε τοσο στο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάτε να κλεινετε εισιτήρια!
    Δεν μπορω να καταλαβω, τι δεν καταλαβαινετε… οι ελληνες αυτή την στιγμή εχουν αλλα πραγματα να ασχολουνται, οπως οι πενιχρες συνταξεις και η ανεργία και η ανασφάλιση, που δνε τους επιτρεπει να εχουν υγειονομική περιθαλψη. Τι στο καλό σας κάνει να νομιζετε οτι μας νοιαζει, η περιθαλψη και η ξενοδοχειακή υποστηριξη των κατοικων ολων των αραβικών χωρών στην χωρα μας?
    Αλήθεια, ποσα λεφτα εχει προσφερει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο κρατος για την κάλυψη των λαθρομεταναστών? Τα νοσηλεια πχ αυτου που πηδηξε απο την ταρατσα, ποιος θα τα πληρωσει??Ε Συριζα???
    Υπατία

  7. ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε με αυτά τα μυαλά και αν βγεις κυβέρνηση αυτοδύναμη εμένα να μου γράψεις….Λύσε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα και άσε τα μεμονωμένα περιστατικά αυτοκτονιών.Απέτρεψε τις αυτοκτονίες πολιτών λόγω της κρίσης που είναι πολύ περισσότερες και μετά ασχολείσου με τις περιπτώσεις των μεταναστών που είναι ελάχιστες.Όπως είπε και ο 3:11 πλέον το κόμμα έχει 30% και όχι 3%.Ξεκκολάτε κάποια στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog