Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μητροπολίτης Κορίνθου: Να ανησυχούμε για τις συμφωνίες των πολιτικών

- Advertisement -

Τις δηλώσεις της κα Ρεπούση σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών σχολίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, μιλώντας σε τοπικό κανάλι της Κορίνθου…

Επίσης ο Μητροπολίτης Κορίνθου έκανε λόγο για κομματικά λόμπυ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σκοτεινές συμφωνίες που έχουν κάνει στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.
“Είναι γνωστή πλέον η κα Ρεπούση στο πανελλήνιο για την αντιμετώπιση θεμάτων πνευματικής φύσεως, αλλά και ιστορικής. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι προέρχεται από αυτή μια τέτοια προσέγγιση, μας εκπλήσει το γεγονός ότι ο φορέας στον οποίο ανήκει της επιτρέπει να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις εκπροσωπώντας τον”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Διονύσιος.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: “Ανησυχούμε δηλαδή περισσότερο από το ότι η ιδεοληψία ενός προσώπου, ότι αυτή η ιδεοληψία φαίνεται να είναι και η ιδεοληψία ενός κόμματος. Ωστόσο υπάρχει Σύνταγμα σ΄ αυτόν τον τόπο, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κατευθύνσεις που πρέπει να τηρούνται σε όλους τους τομείς της ζωής μας, και εκεί η εκκλησία εμμένει ώστε να τηρούνται.”

“Άρα κανείς πολιτικός, κανένα πολιτικό κόμμα, αλλά και κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να στερήσει από τον ελληνικό λαό αυτά που θεωρεί ως πνευματικά αγαθά προκειμένου να επιβιώσει”, ανέφερε σε ο Μητροπολίτης Κορίνθου.

Μιλώντας για την κρίση ο κ. Διονύσιος, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “έχουμε πει πολλές φορές ότι η κρίση η οποία μαστίζει όχι μόνο τον τόπο μας, αλλά όλο τον κόσμο, δεν είναι τόσο οικονομικής φύσεως, γιατί είναι τεχνητοί οι λόγοι που την προκαλούν, αλλά είναι κυρίως πνευματικής φύσεως.”
Επίσης τόνισε: “Εμένα δεν με ανησυχεί το γεγονός εάν διδάσκεται η όχι το μάθημα των θρησκευτικών, με ανησυχεί το γεγονός σε ποια “κλαμπ” ανήκουν οι πολιτικοί μας, και μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποιήσης τι συμφωνίες έχουν κάνει για παγκόσμιας κλίμακας αλλαγές.”

“Δεν τυχαίο ότι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αυτή τη στιγμή υπάρχει η Μουσουλμανική άνοιξη, διότι η Μουσουλμανική άνοιξη κατατείνει στην εκδίωξη του Χριστιανικού πληθυσμού από τις πατρογονικές του εστίες, και στην επιβολή ενός στυγνού μουσουλμανικού κράτους”, συμπλήρωσε ο κ. Διονύσιος.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου ανέφερε ακόμη ότι “όλα αυτά αντί να ανησυχούν είναι εκείνα τα οποία επιδιώκονται, και γι΄αυτό σκεφτόμαστε πως οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, συνταυτίζονται με την αμερικανική πολιτική για κατάργηση των θρησκειών και των θρησκευμάτων και την εκδίωξη του Χριστιανισμού.”

Τέλος ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος αναρωτήθηκε: “Τι θέλουν να πετύχουν; Μήπως καθεστώτα απολυταρχικά που θα τους δώσουν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους των μουσουλμάνων; Η μήπως είναι καλύτερα να τους διαχειριστούν με την ηγεσία εκείνων από ότι με μια χριστιανική ηγεσία;

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δικιο εχει ο μητροπολιτης αλλα ποιος ν ακουσει.

    ας βγαλουν και τα θρησκευτικα απο τα σχολεια για να γινουν ζομπυ τα παιδια μας οπως εχει γινει ολη η κοινωνια.

    αυτο που επιχειρουν εδω και δεκαετιες τα ξενα κεντρα χτυπωντας πατριδα θρησκεια οικογενεια τα εχουν καταφερει γιαυτο ζουμε σε ενα κοσμο τρελοκομειο με τους ανθρωπους να παιρνουν ψυχοφαρμακα για να επιβιωσουν.

    βοηθεια μας.

  2. Ρε τι λέει ο κ.Διονύσιος Μάνταλος με τη βίλα και το σκάφος (διότι είναι γνωστό σε όλους ότι ο μητροπολίτης μετέτρεψε σε προσωπικό του ησυχαστήριο κατά δική του δήλωση το μοναστήρι στη νήσο της Παναγίας στα "Καλάνησα" και η Μητρόπολη διαθέτει για τις μεταβάσεις του ταχύπλοο σκάφος). Με το ύφος του θερμού υπερασπιστή της πίστης, δηλητηριάζει ανθρώπινες συνειδήσεις, & αποκοιμίζει τους ανθρώπους οι οποίοι τον πιστεύουν. Τους οδηγεί στην παραπληροφόρηση, η μόνιμη επωδός του είναι αυτή:για τα κακά δαιμόνια που επιτείθενται κατά των ηθών της Εκκλησίας, της Χώρας μας,ανακατεύοντας την αλήθεια με το ψέμα κατά την προσφιλή τακτική όλων αυτών των εκπαιδευμένων διαμορφωτών γνώμης, που με την τακτική του Δ Ράϊχ, χειραγωγούν τους ανθρώπους.

    Κε η Κα 7:37 μ.μ. ….με τους ανθρωπους να παιρνουν ψυχοφαρμακα για να επιβιωσουν. Πάρε γρήγορα τα έχεις ανάγκη!βοήθειά σου.

  3. Kαθε λιγο και λιγακι ο μανταλος στην επικαιροτητα για να μην ξεχνιομαστε οτι υπαρχει ο ποιμεναρχης για τους πτωχους τω πνευματι.Θρησκειες,το οπιο των λαων.Και καλα για τους υπολοιπους λαους,η καταντια ομως των Ελληνων δεν περιγραφεται με ολα αυτα τα καραγκοζιλικια που βλεπουμε καθε τοσο απο τους ρασσοφορους και το περιβαλλον τους.Βρε καλα να παθουμε με την σημερινη καταντια μας,αλλα τι φταιμε και μεις οι λιγοστοι που τα βλεπουμε και μας περνανε για γραφικους;

  4. xray επειδη η αμορφωσια φαινεται και απο το πως μιλας απαντησε σε αυτο που γραφω ( αυτο που επιχειρουν εδω και δεκαετιες τα ξενα κεντρα χτυπωντας πατριδα θρησκεια οικογενεια τα εχουν καταφερει ).

    εχουν γινει τα πραγματα ετσι η οχι .

    και μαθε να μιλας σωστα στη ζωη σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog