Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Γιάννης Πανούσης εξηγεί γιατί δε μπορεί να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

- Advertisement -

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας του ΕΚΠΑ και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ  εξηγεί ότι είναι πολύ δύσκολο και δε μπορεί να αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική…

Ο κ. Πανούσης τονίζει πως το θέμα «δεν είναι να καταδικαστεί ένας άνθρωπος ή να καταδικαστούν άλλοι τρεις- τέσσερις που είναι από πίσω, το θέμα είναι να ξεριζωθεί αυτό το κακό. Πρέπει να πειστεί το σχολείο, ο μαθητής, ο γονιός, ο δάσκαλος, η γειτονιά, ο αγρότης, ο καθένας ότι δεν θέλουν φασισμό σε αυτή τη χώρα» δηλώνει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως ναι μεν θα βοηθήσει αν αποδειχτεί πως μέλη της Χ.Α. είναι εγκληματίες αλλά δε θα είναι η λύση του προβλήματος. Ο καθηγητής  εξηγεί και τη δυσκολία για να στοιχειοθετηθούν οι απαραίτητες αποδείξεις που θα στείλουν το εν λόγω κόμμα ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Το ότι κάποιος ανήκει σε ένα κόμμα, ακόμη κι αν ήταν στην Κεντρική Επιτροπή ή βουλευτής και τελεί μια πράξη, δεν το συνδέει αυτομάτως με την ευθύνη του κόμματος, ώστε να μπορεί το κόμμα να θεωρηθεί ότι αποτελεί ή έχει συγκροτήσει μια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα και έτσι όλο το κόμμα να θεωρηθεί ότι υπόκειται σε ποινικό έλεγχο. Πρέπει να αποδειχτεί ότι το κόμμα δημιουργεί παραστρατιωτικές οργανώσεις, τάγματα εφόδου με εντολές διάπραξης εγκλημάτων. Ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα τα οποία καθοδηγούν, που είναι ηθικοί αυτουργοί ή καμιά φορά και άμεσοι αυτουργοί. Αυτά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχτούν και να συμπεριλάβουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό.»

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία τα λέτε κε Πανούση..
    Μόνο το δια ταύτα δεν μας λέτε…??
    Εμείς οι νομοταγής πολίτες πρέπει να βλέπουμε στης πόλις μας αυτές της διμοιρίες με τα μπλουζάκια τους και τα κοντάρια
    (τάχα σημαίες)
    Η θα πρέπει και εμείς όπως λέτε να φορέσουμε τα μπλουζάκια μας ΝΔ –ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ κτλ..
    Και να κυκλοφορούμε έτσι στης γιορτές-λαϊκές κτλ..
    θα είμαστε νόμιμοι..??
    Νομίζω είμαστε και περισσότεροι..!!
    Και μετά τι..??
    Χάος και Ζούγκλα
    ΥΓ Επί της ουσίας πέστε μας κάτι…

  2. Αν πιάνονταν , δε θα έβγαζε ο νομός Κορίνθου δεύτερη σε ποσοστό τη Χ.Α στις τελευταίες βουλευτικές ! Δυστυχώς από αυτό και μόνο χαρακτηρίζεται η ίδια η κοινωνία της Κορινθίας. Δεύτερος νομός σε υψηλότερα ποσοστά της Χ.Α στη χώρα … αυτό δε σας ανησύχησε ποτέ;

  3. Πανούση, έχεις επιλεκτική μνήμη, γιατί αν το κράτος ήθελε ν' αποδείξει τα εγκλήματα του παρακράτους είτε έχουν κοινοβουλευτικό μανδύα, μιζαδόροι πολιτικοί, πολιτική και κομματική μαφία, νεοναζιστικές κοινοβουλευτικές συμμορίες, με τα μέσα και τους μηχανισμούς που διαθέτει θα τους είχε χώσει μέσα όλους, όπως έχει κάνει με τους εχθρούς του, στον Αντικαθεστωτικό ένοπλο χώρο. Αλλά τότε το κράτος Πανούση θα στρεφόταν εναντίον του ίδιου του του εαυτού και συ ως στυλοβάτης του υπερασπίζεσαι νομικίστικα εμμέσως την σχετική αδράνεια του απέναντι στα εγκλήματα μιας δράκας ανθρώπων της νύκτας, γιατί το κράτος έχει νομοτελειακά ανάγκη την ύπαρξη του παρακράτους σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

  4. Κύριε Πανούση αφήστε τους ποινικούς κώδικες, και μιλήστε
    με ανθρώπινους κώδικες. Λυπάμαι αλλά την ανθρωπιά δεν
    την γνωρίζετε, η μάλλον την γνωρίζετε αλλά δεν την
    εφαρμόζετε. Ποιός φταίει για τα χάλια της ελλάδας, μήπως
    και εσείς; Τα πτυχία έφεραν την ελλάδα σ΄ αυτή την
    κατάσταση, διότι πτυχίο είναι τα γράμματα αλλά πάνω
    απ΄ όλα ο ανθρωπος, και .αυτό εσείς δεν το εφαρμόσατε.

  5. "…Εξωθήσατε την νεολαία από την ανάπτυξη και τη δημιουργία στην πολιτική και από εκεί στους πολέμους και όλα όσα αναπολείτε είναι από ψεύτικες επαναστάσεις, πολέμους, σκοτωμούς, εγκλήματα και εμφυλίους!
    Και γαμώ τις ιδεολογίες έχετε! Παπ@ρες!
    Οι εφιάλτες του παρελθόντος είναι η χαρά σας, αυτό που επιδιώξατε και θα γουστάρατε πολύ την αναβίωση τους και γι'αυτό μιλάτε μόνο για τέτοια και προτρεέπετε σε τέτοιες ενέργειες"…

    H N@XTER;IDA

  6. Και κάτι ακόμα:
    "Αντιφασίστας δεν γίνεσαι με το να φοράς κουκούλα, να παίρνεις ένα ρόπαλο για να σπας μαγαζιά και κεφάλια και να καις περιουσίες άλλων.
    Γίνεσαι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος."

    H N@XTER;IDA

  7. σαθρα! κουφια και ψευτικα και φτιαχτα ολα .θα καταρευσουν σαν χαρτινος πυργος.σαν πρωην σοβιετικο απολυθωμα!!ειμαστε δυνατοι! ακομα πιο πολλοι! δεν φανταζεστε ποσοι!ερχομαστε! ζητω η νικη! ζητω ο αχηγος μας!!

  8. Mόλις περάσει η μπόρα πάλι στα λαγούμια σας θα τρέξετε να κρυφτείτε σιχάματα όπως και οι πρόγονοί σας οι δοσίλογοι μετά την κατοχή !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog