Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Mε…φόντο τον ανασχηματισμό μετά τις Ευρωεκλογές

- Advertisement -

Με την ανάθεση των περιφερειών σε 12 υπουργούς και προεκλογικές ζυμώσεις με τους βουλευτές, ο πρωθυπουργός θέλει να διασφαλίσει ότι κανείς στη ΝΔ δεν θα… λουφάρει μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου το Μαξίμου δε φοβάται μόνο τη “χαλαρή ψήφο” των νεοδημοκρατών, αλλά και το ενδεχόμενο χαλαρότητας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που δεν έχουν το προσωπικό όφελος του σταυρού.

Για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει αποδώσει στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και χαρακτήρα προσωπικής “κρίσης”, προχωρά σε κινήσεις προκειμένου να διασφαλίσει ότι όλοι στη ΝΔ θα δώσουν με όλες τις δυνάμεις τους τη μάχη των ευρωεκλογών. Υπάρχει άλλωστε και ένα τυράκι:

Ο ευρύτερος ανασχηματισμός, που δεν έγινε όταν παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Γιάννης Μπρατάκος, ακριβώς για να έχει ένα χαρτί στα χέρια του για την επομένη των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός.

Το χαρτί του ανασχηματισμού όχι μόνο θα επιτρέψει στον κ.Μητσοτάκη να δείξει ότι έλαβε τυχόν μηνύματα της ευρωκάλπης, αλλά εν τω μεταξύ λειτουργεί και ως κίνητρο για τους υπουργούς που θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους και τους βουλευτές που επιθυμούν μία θέση στον κυβερνητικό ήλιο. Η συμμετοχή ή η αδιαφορία στην εκλογική μάχη θα κρίνει πιθανώς και την αξιοποίηση ή μη στην επόμενη κυβέρνηση, είναι το άρρητο μήνυμα προς τους βουλευτές.

news247.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog