Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

- Advertisement -
Το πρωί του Σαββάτου (28/9) συνελήφθησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ αναζητούνται ακόμα πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί…

 ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμμματος Ηλίας Κασιδιάρης, και αναζητούνται άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εξέδωσε συνολικά 36 εντάλματα σύλληψης και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική για τον εντοπισμό και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.Οι συλληφθέντες δεν προέβαλαν αντίσταση και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
 Οι παραπάνω αντιμετωπίζουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Το συγκεκριμένο άρθρο επιτρέπει τη σύλληψη βουλευτών, ακόμη και χωρίς να έχει προηγηθεί άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες τα άλλα εντάλματα αφορούν Παναγιώταρο, Λαγό και Μίχο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει μέρος του πορίσματός του βάσει του οποίου φαίνεται πως στοιχειοθετείται κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν καταθέσεις. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο.

- Advertisement -

230 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το τομαρι αυτο ανηκει στην εγκληματικη οργανωση που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ. Ο βαρυς οπλισμος που βρεθηκε σπιτι του, ανηκει στην εν λογω εγκληματικη οργανωση. Η εγκληματικη οργανωση ΣΥΡΙΖΑ εισεπρατε τα χρηματα του Ελληνικου Λαου που το εν λογω τομαρι αποσπουσε απο την εγκληματικη δραση του. Αυτο εξηγει τον τροπο χρηματοδοτησης της εγκληματικης οργανωσης ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την συλληψη του αρχηγου της εγκληματικης οργανωσης Αλεξη Τσιπρα και του υπαρχηγου Τατσοπουλου. Δεκαδες αυτοπτες μαρτυρες εχουν ζητησει να καταθεσουν για την εκπαιδευση και την λειτουργια της εγκληματικης οργανωσης, τοσο σε καναλια με γυρισμενη την πλατη, οσο και στον Εισαγγελεα με αποκρυψη ονοματος και προστασια μαρτυρων.

    Διαβαστε απο το καθεστωτικο Βημα, την δραση της Οργανωσης:
    Συνελήφθη για εκβιασμό
    Συνδικαλιστής κατηγορείται ότι ζήτησε 50.000 ευρώ για να σταματήσουν κινητοποιήσεις
    07/10/2013 19:25

    Ορισμένα από τα ευρήματα της αστυνομίας X
    Με 50.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη, συνελήφθη ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος απαιτούσε το χρηματικό αυτό ποσό, για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

    Ο συνδικαλιστής συνελήφθη λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της διευθύντριας του νοσοκομείου, η οποία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομίας, του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

    Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, ο πρόεδρος των εργαζομένων σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου, ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της διευθύντριας και του υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας, σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της διευθύντριας του νοσοκομείου σε προάστιο της Αθήνας, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

    Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

    Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    πιστόλι μάρκας WALTRO-Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9m, με γεμιστήρα,
    δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,
    σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,
    κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12cal και
    μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.
    Ο 45χρονος δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα προσαχθεί αύριο, Τρίτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Αδ.Γεωργιάδης: «Θα είμαστε αμείλικτοι»

    ​Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διευθύντρια.

    ​Ο υπουργός Υγείας τόνισε εμφατικά ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ είπε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν υπονοώντας τους συνδικαλιστές «δεν έχουν πάντα δίκιο».

    Ερωτηθείς για τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται ο συνδικαλιστής, είπε ότι εξ' όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».

    Newsroom ΔΟΛ
    – See more at: http://mobile.in.gr/Article.aspx?Id=1231268232#sthash.W2Gd0ERQ.dpuf

  2. παραθεριστή και υπατία να σας δω με ξυρισμένα κεφάλια και martens μπότες να χαιρετάτε ναζιστικά και τότε θα πειστώ για το "δίκαιον", των λόγων σας και το "σθένος" των απόψεών σας, γιατί δεν είναι τυχαία η υπόμνησή νου για την αξία των συμβόλων στων κόσμο των white power σκίνχεντ και του νεοναζιστικού προφίλ, αφού η πολυαγαπημένη σας οργάνωση το πρόταξε ως αποδεικτικό της αφοσίωσης στον Εθνικοσοσιαλισμό τους ή κατά κόσμον Ελληνικό Εθνικισμό" και ειδικά όταν συνοδευόταν με τατουαζ, παραλλαγές της σβάστικας των κέλτικων σταυρών και των "ρουνικών" συμβόλων. Επειδή πέσατε σ' έναν προ δεκαετιών "δικό τους", που τώρα μάλλον έχει κοντινή ηλικία με εσας και δεν είναι πιτσιρίκι, όπως λες υπατία, καλά είναι να είσαστε ποιο προσεκτικοί στις απαντήσεις γιατί δεν θα σας βγάλω στην σέντρα όπως κάνουν οι "χαζοαριστερούληδες" και οι ψευτοδημοκράτες της χαζοκουλτούρας, αλλά από την πλευρά ενος Εθνικιστή που προτίμησε πριν πολλά χρόνια να κρατήσει την ααξιοπρέπειά του και να μείνει μακριά από τους νεοναζί "βαρεμένους". Αν επιμένετε να εντρυφήσετε στα "μυστικά'" των ταγμάτων και των ιπποτών του νεοτεκτονισμού , να "λούζεστε", από τον φωτοδότη Απόλλωνα ήλιο και να εκστασιάζεστε με τις βαλκυρίες του Βάγκνερ διαβάζοντας τους μύθους των βόρειων θεών και αναστένοντας τους θεούς των Ελλήνων, τότε η χα είναι το κόμμα σας και περαστικά σας. Α ρε έρμοι που μπλέξατε……

  3. 1:01 συνήθως σέβομαι τους συνομιλητές μου και προσπαθώ να έχω νοητική ανοχή λάστιχο μπας και μπορέσω στα πλαίσια των ορίων της λογικής μου να αντιληφθώ και τις θέσεις του άλλου , στη προκειμένη περίπτωση όμως έχω προτάξει τους κυνόδοντες …γιατί η κατάσταση όχι μόνο εδώ , γενικότερα , οδεύει επικίνδυνα προς τη σχιζοφρένεια .

    Δεν με νοιάζουν οι "αρχηγοί" αυτοί ξέρουν τι κάνουν , αυτοί που "σταβλίζονται" γύρω τους και "καρβουνιάζουν" το μυαλό τους είναι το θέμα .

    Αν μπορείς και συ να τους βγάλεις στη σέντρα με τη δική σου γλώσσα κάντο !

    σκέψου το …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  4. 1.01 εμένα προσωπικα δεν προκειται να με δεις ουτε με ξυρισμένο κεφάλι ουτε με τατουαζ…εγω καραγκιόζης δεν γινομαι για κανέναν. Ουτε προσοχες δεν θα βαρουσα στον κάθε βαρεμένο αγράμματο! Δεν ξέρω αν εσυ στα 20 σου εκανες θυσιες στον θεο Διονυσο και τους λοιπους θεους του Ολύμπου εγω ουτε τοτε ουτε τωρα ουτε στο μελλον θα ασπαστω αλλη θρησκεια εκτός απο την μητρική μου ή την αθρησκεια!
    Το προβλημα μου ειναι που δεν θελετε να καταλαβετε πως αυτος ο κοσμος που στις τελευταιες εκλογες ψηφισε χρυση αυγη,δεν ειναι ουτε νεοτεκτονες ουτε φιλοχιτλερικοι…Με εκνευριζει η υποκρισία!
    Οπως βλεπεις ρωτησα πολλες φορές αν θεωρουν οι συνομιλητες τους αναρχικους- τρομοκρατες που καινε κοσμο και κοσμάκη στις ΄διαμαρτυρίες΄ τους εγκληματική οργάνωση και όλοι κάνουν γαργαρα και λενε ιστοριες για δρακους. Κατέθεσες και εσυ την δική σου ιστορία, ευχαριστούμε..θα χαρουν και στο Mega να την ακουσουν
    Υπατία

  5. Απο το πρωι γλυφει παλι ο Σαμαρας τους Εβραιους. Πανω κατω, πανω κατω, γλυφει και δεν χορταινει. Αυτη τη φορα τους γλυφει στην πατριδα τους στο Ισραηλ.

    Το παρακατω αρθρο απο το ΑΜΠΕ, δειχνει την κατασταση:

    ''ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ''…

    …ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ;
    Μήνυμα μηδενικής ανοχής κατά του νεοναζισμού έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ…

    «Θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου», διακήρυξε ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας το κόμμα «ντροπή» για κάθε χώρα αλλά και για την Ελλάδα, η οποία έχασε το 10% του πληθυσμού της στη διάρκεια της κατοχής.
    Ο ίδιος σημείωσε πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή, πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί ενώ υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό».
    Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της.
    Από την πλευρά του ο κ. Πέρες συνεχάρη τον έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του νεοναζισμού λέγοντας ότι «καλώς δεν άφησε να σπιλώσουν την ιστορία της δημοκρατικής χώρας».
    Τον συνεχάρη επίσης και για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία.
    Πηγή: ΑΜΠΕ

  6. Να μάθεις πρώτα μόνη σου ανοίγοντας τον δέκτη του μυαλού σου τι σημαίνει πραγματικός (Α)ναρχικός Υπατία , να το μάθεις καλά ! Όταν πλέον το μάθεις ίσως να μη χρειάζεσαι απάντηση στην ερώτησή σου .

    Μέχρι τότε είναι χάσιμο χρόνου και μια τρύπα στο νερό η προσπάθεια να σου απαντήσει κάποιος …για αυτό δεν παίρνεις απάντηση για κανένα άλλο λόγο .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  7. Πανθηρα, αρκετα δεν θα παιζουμε με τις λεξεις!
    Η ερωτηση μου αναφερετε σε ατομα συγκριμμενης ομαδας που στο ευρυ κοινο ειναι γνωστοι σαν αναρχικοι! Θελεις να τους πεις μπαχαλακηδες, ο,τι θελεις πες τους! Εξαλλου και τους τρομοκρατες τους βγαλαμε οργισμενα νιατα!Ε, δεν θα ανοιξουμε το wikipedia για αυτα τα ΄ανθρωπακια΄ με τις μολοτοφ που καινε τουλαχιστον 2 φορες τον χρονο την αθηνα και την θεσσαλονικη
    Ρωτησα αν θεωρειτε αυτη την συγκεκριμμενη ομαδα εγκληματική οργανωση!!!! Μια απλη απαντηση θελω, μπας και μπορεσω να καταλαβω με τι κριτηρια λετε τους αλλους εγκληματικη οργανωση και οχι και τους δυο. Τι διαφορα εχει να δερνεις φασιστικά εναν λαθρομεταναστη και να καις φασιστικά εναν εργαζομενο? Τι διαφορά εχει να σπας τον παγκο ενος λαθρομεταναστη και απο το να σπας τα καταστηματα και τα αυτοκινητα ενος ελληνα πολιτη που εχει την ατυχια να ζει στην πρωτευουσα!Τι διαφορά εχει ο χρυσαυγιτης απο τον μπαχαλακια, αφου και οι δυο εκφραζονται μεσα απο βια?? Γιατι εκνευριζει καποιον η εικονα ενος χρυσαυγιτη να κυνηγαει εναν λαθρομεταναστη ενω ταυτοχρονα η εικονα ενος φλεγομενου απο μολοτοφ αστυνομικου τον ευχαριστει? Γιατι ο δευτερος δεν θωρειται εγκληματίας?
    Υπατία

  8. Υπατία ,

    Εξήγησε μου πρώτα ποιοι είναι αυτοί ?

    http://www.youtube.com/watch?v=jqeiR3CWD5E

    http://www.youtube.com/watch?v=w85uL9ya7GA

    Εξήγησε μου τι κάνουν εκεί ?

    Εξήγησε μου πως τους ονομάζεις που ανήκουν ?

    Εξήγησε μου το λόγο που είσαι σίγουρη ότι δεν σπάνε και δεν καίνε μαγαζιά αυτοί .

    Εξήγησε μου πως θα τους ξεχώριζες σε μια αναταραχή ,

    Εσύ ή ο πρετεντέρης ή στάη αν τους βλέπατε με τις κουκούλες να σπάνε τι ταμπέλα θα τους βάζατε ?

    Πόσες φορές έχουν δράσει ή δρουν χωρίς να χουν την ατυχία να τους γράψει μια κάμερα ?

    Γιατί το κάνουν ?

    Δώσε μου πρώτα τις παραπάνω εξηγήσεις Υπατία …

    Σου είπα μάθε πρώτα καλά ποιος είναι ποιος και δεν θα χρειασθείς απάντηση στην ερώτηση σου .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  9. Α θα παιξουμε με βιντεακια τωρα Πανθηρα?
    Μ' αρεσει!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=uS0biSPj1vM Εδω τα παιδιά δεν ειναι μπαχαλακηδες, μαρμαραδες ειναι που προσπαθουν να αλλαξουν πλακακια στο συνταγμα! Καμμια εγκληματική οργάνωση!

    http://www.youtube.com/watch?v=yAQBmRLgPiM Επετειος Πολυτεχνειου Πατρα, καμμια εγκληματική οργάνωση, αναψαν φωτιά γιατι προσπαθουσαν να ψησουν μπριτζολες τα παιδια που κραδαιναν τις μαυρες-κοκκινες σημαίες!

    http://www.youtube.com/watch?v=JmZrLfNhs5g Τι εχεις να πεις για τον νεαρό που βαζει φωτιά εξ επαφης στον ΄λαθος αστυνομικο΄ (αντε ας υποθεσουμε πως ηταν σωστο να καψει τον πρωτο, γιατι χτυπησε με την μηχανη ανθρωπο, χωρίς να ξερω σιγουρα αν το εκανε απο προθεση). Ο ψυχάκιας που φωνάζει ΄μπραβο καψε τους, και πρωτος δημοκρατης!!!)

    http://www.youtube.com/watch?v=JmZrLfNhs5g Οι αλλοι ειναι ναζιστές οκ, αυτοι που καινε την σημαια ειναι πατριωτες ομως?? Στο 1.36 πιο ενδιαφερον ακομα (υπονοείς πως ειναι ασφαλιστες ή χρυσαυγιτες που οργάνωσαν συγκεντρωση και καινε σημαιες για προπαγανδα…τραβηγμενο μου φαινεται!

    http://www.youtube.com/watch?v=lKLxbJU0Z2Q&list=PL41D5803D54D81CAA Και αυτοι αστυνομικοί ή χρυσαυγίτες??

    Βαρέθηκα 🙂 Bλέπω πως επιστρατεύετε όλα τα μεσα προπαγάνδας που εχετε για νομιμοποιήσετε την ΄(μαυρο)κοκκινη΄ αλητεια. Αφου αρνείστε να παραδεχτείτε οτι δεν υπάρχει διαφορά αναμεσα στον κουκουλοφορο που καιει ζωντανο εναν αστυνομικο και στον χρυσαυγιτη που βγάζει σουγια σε εναν λαθρομεταναστη, δεν εχει νοημα να το συζηταμε περαιτερω!
    Εσεις αποδεχεστε την βια μερικώς (αρκει να είναι προς αστυνομικούς, αρπεγοσπάστες, χρυσαυγίτες, πλουσιους), εγω καθόλου..αυτή ειναι η διαφορά μας!Για εσας ειναι περισσοτερο ελληνας αυτός που θα καψει την σημαια παρά αυτός που θα σηκώσει ναζιστική σημαια. Για μενα ειναι ανθελληνες και οι δυο! Η κατάληψη δημοσιων κτιριών (ποσα 30?) γεματα με στυλιαρα, κρανη και αδεια μπουκαλια μπυρας (για ανακυκλωση φυσικά) δημόσιων κτιρίων για εσας ειναι αποδεκτή. Τι να λεμε τωρα..
    Ενα θα πω: Η ηθική και οι αξίες δεν προσαρμοζονται στις πολιτικές μας πεποιθησεις! Aυτό ειναι γελοιοτητα
    Eις το επανειδειν 🙂

    Υπατια

  10. Με μένα μιλάς και είμαι ένας ! Και εδώ μέσα έχω υπερασπιστεί ένα "μπάτσο" όταν θεώρησα ότι είχε δίκιο στην αντίδραση του !

    Στο παρελθόν σου είχα πει ότι μόνο ένα είδος βίας αποδέχομαι , του αμυνόμενου ! Αλλά επιλεκτικά το ξέχασες .

    Δεν μου απάντησες τι ήταν αυτοί στα βίντεο που σου στειλα γιατί ?

    Δεν σου ζήτησα "να παίξουμε με βιντεάκια" να μου εξηγήσεις αυτό που είδες σου ζήτησα και δεν το κανες !

    "Να μάθεις πρώτα μόνη σου ανοίγοντας τον δέκτη του μυαλού σου τι σημαίνει πραγματικός (Α)ναρχικός Υπατία , να το μάθεις καλά ! Όταν πλέον το μάθεις ίσως να μη χρειάζεσαι απάντηση στην ερώτησή σου .

    Μέχρι τότε είναι χάσιμο χρόνου και μια τρύπα στο νερό η προσπάθεια να σου απαντήσει κάποιος …για αυτό δεν παίρνεις απάντηση για κανένα άλλο λόγο ."

    Είχα δίκιο είναι χάσιμο χρόνου …δυστυχώς .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  11. Για τον "πατριωτισμό" της υπατίας, αρκεί να θυμηθεί κανείς την ιστορική πραγματικότητα του "έθνους" των Ελλήνων της μεγαλοαστικής τάξης και των σκυλιών τους, ραγιάδων και νενέκων, γλυφτρόνια και υπηρέτες των αφεντάδων τους, που από την εποχή της επανάστασης του 21, επέλεξαν ν' αγωνισθούν για την πάρτη τους και όχι για την πατρίδα τους Αρκεί να θυμηθεί τις στρατιές των δοσίλογων και γερμανόφιλων, της ναζιστικής κατοχής, τους 'Αγγλόφιλους" και "Αμερικανόφιλους" πολιτικούς των χρόνων, που ακολούθησαν της πολιτικής και οικονομικής ελιτ, που κυβέρνησε ελέω"ξένης κυριαρχίας", αυτόν τον τόπο έως σήμερα, για να κατανοήσουμε, κατά πόσον υφίσταται "εθνική κυριαρχία". Η συνταγή της υποταγής ενός λαού θα χάλαγε όμως, εάν δεν υπήρχαν οι "πρόθυμοι της εξουσίας", δηλαδή μερίδα του λαού που "σαλιαρίζει", με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και συγκροτεί τα "ρουφιανολογικά γραφεία", σε κάθε πόλη και χωριό, στηρίζοντας έτσι το σύστημα της υποταγής.
    Οι αιτιάσεις των προσκυνημένων για περισσότερη πατρίδα, φαντάζουν τουλάχιστον ανακόλουθες αν όχι γελοίες, όταν έχουν στηρίξει συθέμελα ένα σύστημα, που δεκάδες χρόνια, ξεπουλά στα ξένα και ντόπια αρπακτικά και την τελευταία σπιθαμή ελεύθερης γης και σκλαβοποιεί συστηματικά τον Ελληνικό λαό.
    Η σημαία λοιπόν τους μάρανε, όταν τόσα χρόνια η ίδια σημαία κοσμεί τα σύμβολα της λαομίσητης εξουσίας που εξανδραποδίζει τον Ελληνικό λαό και προσφέρει γη και ύδωρ στους νεοαποικιοκράτες.
    Η σημαία της Ελεύθερης πατρίδας μόνον στην καρδιά μας μπορεί να κυματίζει.
    Υ. Γ "η ανάγνωση του δοκιμίου του Αναρχικού θεωρητικού και επαναστάτη Μιχαήλ Μπακούνιν, για την πατρίδα, δεν θα έβλαπτε, αντιθέτως θα διέλυε την σύγχηση και την επιτηδευμένη διαστρέβλωση των απόψεων του Ελευθεριακού Σοσιαλισμού ή Αναρχισμού"

  12. και για να συμπληρώσω την αιτίασή μου, υπενθυμίζω δυο ιστορικές κορυφαίες στιγμές του ;Αναρχικού κινήματος. Στην Ουκρανική επανάσταση του Μαχνοβίτικου αγροτικού Αναρχικού κινήματος το 1921, που πολέμησε για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τους Γερμανούς και τους Τσαρικούς, από την μια και από τους Μπολσεβίκους από την άλλη. Και στην Ισπανική Επανάσταση του 1936, εναντίον του διεθνούς φασισμού και ναζισμού, που με εκφραστή των Φράνκο και τους φαλαγγίτες και την προδοτική στάση των Σταλινικών, οι Αναρχικοί πολέμησαν για την κοινωνική απελευθέρωση και την Ελευθερία της πατρίδας τους, σ' έναν διμέτωπο και πάλι αγώνα.
    ΜASTER FOU

  13. Oυφ,
    δεν ξέρω ποιοι ειναι ακριβως, ουτε εσυ φανταζομαι ξερεις σιγουρα. Μπορει να ειναι αστυνομικοι, μπορει να ειναι ακροδεξιοι… σιγουρα δεν ειναι μπαχαλακηδες, συμφωνω μαζι σου! Κανεις δεν αρνειται τα ΄κολπα΄ μιας κυβερνησης για την χειραγωγηση του λαου! Θεωρησα παρ΄ολα αυτα οτι χρησιμοποιησες ενα ΄τεχνασμα΄ και για αυτο το λόγο σου αραδιασα και εγω τα υπολοιπα βιντεο!
    Η ερωτηση ειναι τελειως απλη! Θεωρείς τους μπαχαλακηδες, που καινε την αθηνα σε καθε επετειο του πολυτεχνειου/ σε καθε απεργια που καινε αστυνομικους/ φρουρους/απεργοσπαστες και λοιπα, που αυτοι σιγουρα δεν ειναι ΄οργανα΄ του κρατους, παρανομους και αφου αυτα τα κανουν συντεταγμένα εγκληματική οργάνωση? Η απαντηση μπορει να περιοριστει σε ενα ναι ή ένα οχι
    και ξαναλεω για πολλοστη φορά…δεν θέλω να ξέρω, να μαθω παρε το οπως θελεις τι ειναι ενας αναρχικος! ΔΕΝ ΘΕΛΩ, δεν με ενδιαφερει! Με ενδιαφερει μονο να κατσει στα αυγα του και να μην κανει κακο! Το εχουν παρει το ιδιο υψηλα τον αμανε οπως οι χρυσαυγιτες!

    Η ενσταση μου πάντα αφορά την υποκρισια!! Δειχνουμε εδω μέσα ενα βιντεο με 10 χρυσαυγιτες να προσπαθουν να λιντσαρουν εναν πακιστανο που αφησε φυτο μια κοπελα, βγαινουν ολοι και κραζουν τους χρυσαυγιτες…βγαινει ενα βιντεο με 10 μπαχαλακηδες να εχουν βαλει εναν ασφαλιτη κατω και να τον χτυπανε με ξυλα, γαργαρα ολοι!
    Δεν αποδεχομαι καμμια ιδεολογια που προσπαθει να επιβληθει με βια. Ουτε θα ασκουσα βια για οποιαδηποτε ιδεολογια! Οποιος κάνει κακο σε αλλο ανθρωπο για μια ιδεολογια, για μια ΄πολιτική΄ σημαια, για μια θρησκεια ειναι υπανθρωπος! Χωρις εξαιρεση. –
    Υπατία

  14. Την απάντηση εγώ τη γνωρίζω …

    Και εσύ μόλις απάντησες στον εαυτό σου Υπατία γνώριζες την απάντηση απλά δε το ήξερες :
    "Κανεις δεν αρνειται τα ΄κολπα΄ μιας κυβερνησης για την χειραγωγηση του λαου!"

    Στόχος μου δεν είναι να σε βάλω στη γωνία και να σε "λιώσω" , στόχος μου είναι να βρεις μόνη το δρόμο σου …

    Και θα μου πεις τι σε κόφτει εσένα και ποιος είσαι εσύ ρε φίλε που θα μου πεις ότι έχω χάσει εγώ το δρόμο μου και πρέπει να τον βρω ?

    Κανείς Υπατία , δε είμαι κανείς …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  15. Προς την Υπατία
    Αγαπητή, Σκέφθηκα να μην απαντήσω αλλά λές κάπου…και ξαναλεω για πολλοστη φορά…δεν θέλω να ξέρω, να μαθω παρε το οπως θελεις τι ειναι ενας αναρχικος! ΔΕΝ ΘΕΛΩ, δεν με ενδιαφερει! Το σέβομαι αυτό που λές (και να είσαι σίγουρη)αλλά καλά είναι όμως να γνωρίζεις τι είναι Αναρχία.Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω σε 6 – 7 παραγραφούλες την έννοια και την ουσία του αναρχισμού και τίποτα παραπάνω.(συγνώμη κιόλας)
    Η αναρχία είναι μια κατάσταση φυσική. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να νιώθει άσχημα όταν κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να περιορίσουν την φυσική για κάθε άνθρωπο τάση να φέρεται φυσικά. Η εξουσία είναι κάτι το παρά φύση. Στην φύση δεν υπάρχει εξουσία, υπάρχει ηγεσία. Ηγέτης είναι αυτός που ηγείται, που προηγείται και δείχνει τον δρόμο στους άλλους για να μη χαθούν. Π.χ. Το κριάρι δεν ασκεί εξουσία στο κοπάδι, απλώς ηγείται του κοπαδιού.
    Μια μικρή ή μεγάλη ομάδα ανθρώπων εύκολα δέχεται ως φυσικό ηγέτη αυτόν που αναδεικνύεται φυσικά, μέσα από φυσικές, μη καταναγκαστικές, αυτόματες διαδικασίες. Οι άνθρωποι, ακόμα κι όταν δεν το δείχνουν, πάντα δυσφορούν όταν ο ηγέτης έρχεται έτοιμος απ' έξω ή πέφτει με αλεξίπτωτο από πάνω.
    Αναρχία, λοιπόν, είναι η άρνηση κάθε μορφής εξουσίας που δεν είναι φυσική και κοινά αποδεκτή από όλους και όχι μόνον από την πλειοψηφία. Η αναρχία πάει σταθερά κόντρα σε κάθε είδους αρχή, σε κάθε μορφή εξουσίας, θρησκευτική, πολιτική, κομματική.
    Η αναρχία και η ελευθερία είναι σχεδόν συνώνυμα. Οι προσπάθειες των φιλοσόφων να τοποθετήσουν τα όρια της ατομικής ελευθερίας ενός ανθρώπου δίπλα στα όρια της ατομικής ελευθερίας του κάθε ανθρώπου δεν είναι παρά μια θεωρητική επιβεβαίωση του κύριου αιτήματος του αναρχισμού για σεβασμό της ατομικότητας και της προσωπικότητας του καθένα.
    Ο αναρχισμός πριν απ' όλα είναι μια αποδοχή της ετερότητας, ένας σεβασμός του διαφορετικού, μια συνεργασία.
    Ο αναρχισμός, δίνοντας έμφαση στην αυτοκαθοριζόμενη προσωπικότητα, είναι φυσικό να απεχθάνεται κάθε αγελαία συμπεριφορά ακόμα και την εθνικιστική, πολύ περισσότερο την ρατσιστική. Ωστόσο, κάθε τόσο εμφανίζονται αγέλες "αναρχικών".
    Βέβαια, δεν πρόκειται για κλασικού τύπου αναρχικούς, αλλά για "αναρχοαυτόνομους", που είναι το ακριβώς αντίθετο των αναρχικών.
    Οι αναρχικοί είναι εξόχως κοινωνικοποιημένα άτομα. Κύριος στόχος τους είναι η δημιουργία μιας όσο το δυνατόν πιο φυσικής κοινωνίας, χωρίς καταναγκασμούς και καταπίεση.
    Οι αναρχοαυτόνομοι, αντίθετα, είναι τέρατα εγωισμού, επιδεικτικά εχθρικοί όχι μόνο προς τον αντιφρονούντα αλλά και προς τον ομοϊδεάτη τους. Είναι αυτοί ακριβώς που γ ε λ ο ι ο π ο ι ο ύ ν σταθερά και μόνιμα το α ν α ρ χ ι κό
    κίνημα με την ίδια περίπου έννοια που οι γραφειοκράτες κομμουνιστές γελοιοποιούν σταθερά και μόνιμα το κομμουνιστικό κίνημα.
    Αυτά τα λίγα (για να μη μπερδεύεις όπως και πολλοί άλλοι τους Αναρχικούς με τους αναρχοαυτόνομους) και σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου που διέθεσες να το διαβάσεις.

    Σε χαιρετώ ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας

    Υ.Γ θα μου επιτρέψεις να μη μπω και δεν θα μπω σε κανέναν διάλογο γιατί δεν είναι και ο χώρος αυτός κατάλληλος για τέτοιου είδους σοβαρές συζητήσεις καλό απόγευμα.

  16. Απο ολο αυτο που ειπα, επικεντρωθηκες και παλι στο ασχετο!
    Δεν πηρα απαντηση, δεν το περίμενα βεβαια…παντα καπως ετσι τελειωνουν οι συζητησεις μας. Εσυ νομίζεις οτι πετυχες στην μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη και εγω μενω με αναπαντητα ερωτηματα… Δεν εκμαιευσες ομως κάτι, εγω σου το είπα..γιατί εγω απανταω οταν με ρωτανε κατι. Εσυ απάντησες διπλωματικα..η βια του αμυνομενου! Ποιος ειναι αμυνομενος? Αυτός που απειλειται η ζωή του, αυτός που απειλειται η εργασία του, αυτός που θέλει αλλο πρωθυπουργό,αυτός που απειλειται να πεσει κατηγορια η ομάδα του? Ρωτησα για συγκεκριμμενες ομάδες Πανθηρα
    Καλα να ειμαστε, δεν πειραζει. Ο Σαμαρας ειπε πως η νομιμοτητα ξεπεραστηκε και απο το ΣΥΡΙΖΑ…θα συνεχίσουμε συντομα αυτη την συζητηση λοιπον
    Υπατία

  17. Που σαι, σε σενα μιλαω, τον Κανενα (πρωην Πανθηρα),

    Να παψετε την νεα παραμυθα, του αγνου Αναρχικου. Σας μαθαμε πια, και απ την καλη και απ την αναποδη. Μια τριχα απο τα αρχ συγνωμη εννοουσα μια Συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ ειστε. Σας πηρε χαμπαρι και ο Σαμαρας και σας ψαχνει. Εσεις ειστε το επομενο Κομμα που θα κλεισει.

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

  18. ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑ-ΘΕΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !
    "ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ,ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ".
    ΝΑΙ,ΑΝΟΗΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΣΩΣΤΑ ;
    ΕΠΕΙΔΗ,ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ,Ο ΚΑΗΜΟΣ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
    ΑΣΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ,ΕΙΣΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΓΙΝΑΝ "ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΙ".
    ΘΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ .
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΙΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΕ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ BLOG ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

  19. εσυ με τα κεφαλαια.για πες μας σε ποια μπλογκ της περιοχης αλλα και της κορινθιας γραφονται σχολια?οτι να ναι γραφετε εδω μεσα

  20. παραθεριστή έξω είσαι ακόμα ?

    Υπατία δεν απάντησα καθόλου με διπλωματία , όποιος έχει γνώση καταλαβαίνει, κοίτα να την αποκτήσεις χωρίς φόβο, για να μπορείς να κρίνεις …

    αυτό στην καλύτερη περίπτωση φόβο μου δείχνει ότι έχεις μη συμπαθήσεις αυτό που μισείς :

    "και ξαναλεω για πολλοστη φορά…δεν θέλω να ξέρω, να μαθω παρε το οπως θελεις τι ειναι ενας αναρχικος! ΔΕΝ ΘΕΛΩ, δεν με ενδιαφερει!"

    στη χειρότερη δεν θέλω να σου πω …

    Στη προτελευταία ανάρτηση σου είπα και εγώ ίσως , λες … αλλά μπα μια τρύπα στο νερό και χαμένος χρόνος τελικά …

    Υ.Γ.

    "παραθεριστή" , ο λόγος που βρίσκεσαι εσύ προσωπικά στους κόλπους της χρυσής αυγής είναι ένας και είναι ψυχολογικός !

    Το γνωρίζεις καλύτερα από μένα , το βιώνεις κάθε φορά που είσαι μόνος σου , στα σκοτεινά, μοναχικά και ανασφαλή διαμερίσματα της αρνητικής σου αυτοεκτίμησης , εκεί είσαι κάποιος , εκεί ο ανταγωνισμός είναι ελάχιστος … έχεις χαρά …

    Όταν είσαι μόνος σου παραθεριστή … στο σκοτάδι όταν δε σε βλέπει και δε σε ακούει κανείς , τότε γνωρίζεις και θα γνωρίζεις πάντα το λόγο που είσαι και θα είσαι εκεί …

    Κάθε λέξη σου ! κάθε κώμα ! και κάθε τελεία ! όταν συνθέτεις πρόταση… .

    όσο γράφεις σε "διαβάζω" … "παραθεριστή" .

    και σε διαβάζουν όλοι πλέον …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  21. Mr. Κανένας (πρώην Πάνθηρας), καλά κάνεις και με διαβάζεις, μπας και ξεστραβωθείς λιγάκι, πράγμα για το οποίο αμφιβάλω.

    Μάλλον εσείς έχεις χαθεί μέσα στα ζοφερά υπόγεια της Αναρχίας (βλ. ΣΥΡΙΖΑ). Εγώ είμαι μέσα στον κόσμο και στο φως.

    Εχεις εσύ καμία κοινωνική δράση; Εγώ είμαι και σε 2 Διοικητικά Συμβούλια, Συλλόγων με χιλιάδες Μέλη, αμισθοί φυσικά, και προσφέρω στην Κοινωνία.

    Εσύ τράβα να φτιάξεις καμία μπόμπα να την ρίξετε στο Αστυνομικό Τμήμα στις Σκουριές.

    Και που σαι, αν ποτέ αποσχιστείτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε δικο σας κόμμα, λές να πάρετε 8% που πήραμε εμείς;;; Ούτε στα όνειρά σας. Είστε ο απόπατος της ελληνικής κοινωνίας.

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

  22. Αμοιβαία τα αισθήματα για τον Αντωνάκη. Και εμείς τους θεωρούμε κίνδυνο για τη δημοκρατία και τον Ελληνισμό, και όταν έρθει η ώρα θα τους αντιμετωπίσουμε ως εγκληματίες.

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

  23. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ:Πρόκειται για ενα ψυχικά διαταραγμένο άτομο που χαρακτηρίζεται από προβλήματα στην αντίληψη της πραγματικότητας.
    Λέει
    Καθηγητης Πανεπιστημίου , Εις ότι παντως με αφορά, έχω έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (επιπέδου Master) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
    …Εγώ είμαι και σε 2 Διοικητικά Συμβούλια, Συλλόγων με χιλιάδες Μέλη, αμισθοί φυσικά, και προσφέρω στην Κοινωνία…
    κ. "Καθηγητή" επιπέδου Master το σωστό είναι : αμισθί -είναι επίρρημα τροπικό-

    Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οι μυθομανείς σαν τον παραπάνω διακρίνονται για την ανασφάλεια τους, την χαμηλή τους αυτοεκτίμηση και την κακή αυτοεικόνα τους. Το ψέμα χρησιμοποιείται από το άτομο προκειμένου να αυξήσει την προβολή του εαυτού του στον κοινωνικό του περίγυρο, να γίνει αντικείμενο θαυμασμού και αποδοχής.
    Με άλλα λόγια, το ψέμα δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να είναι αυτός που θα ήθελε να είναι και όχι αυτός που πραγματικά είναι,αμόρφωτος, ακαλλιέργητος, αδαής και ανερμάτιστος.
    Από το Στρουθοκαμηλισμό στη Μυθομανία! Τελικά είναι να τον λυπάται κανείς.

  24. Το καθυστερημενο ανακαλυψε τα …τροπικα επιρηματα. Τι αλλο θε δουμε!

    Μιας που αρχισες παλι συμπλεγματικε να ασχολεισαι με το τι εχει τελειωσσσει ο καθενας (ειδες πως το γραψα το τελειωσσει???), για πες μου, γιατι ειμαι σιγουρος οτι ουτε Λυκειο δεν τελειωσες του λογου σου;;;

    Ξερεις εμεις τους υποψηφιους μεταπτυχιακους και τους υποψηφιους διδακτορες, τους περναμε παντα απο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, πριν τους παρουμε στο Πανεπιστημιο. Ξερεις γιατι;;; Για να αποφυγουμε τους τενεκεδες τους ξεγανωτους, σαν και του λογου σου, που θα μας παρουσιασουν αριστα γραπτα και βαθμους, τα οποια ομως ειναι προιοντα αντιγραφης, κλοπης πνευματικης ιδιοκτησιας, αυτοματων ορθογραφων, κλπ, ενω στην πραγματικοτητα ειναι ατομα του επιπεδου σου. Εχω κοψει εγω κουμασια σαν και του λογου σου….

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

  25. Α, και που σαι ασχετε Ασθενη, δεν υπαρχει καθηγητης επιπεδου master, οπως γραφεις! Πως φαινεται πως δεν εχεις περασει ουτε εξω απο Πανεπιστημιο!!! Για να γινεις καθηγητης, πρεπει αφου εχεις κανει τουλαχιστον ενα master, να προχωρησεις και να κανεις τουλαχιστον ενα διδακτορικο.

    Γκεγκε Ασθενη;

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

  26. Το "δεν είμαι κανείς" διαβάζεται με δυο τρόπους , ο ένας είναι αυτός που κατάλαβες .

    Ο άλλος τρόπος είναι : "δεν είμαι κανείς" άρα είμαι κάποιος …

    Δεν έχεις ιδέα λοιπόν ούτε ποιος είμαι, ούτε τι είμαι .

    Και είμαι, γιατί απλά δεν θα μπορούσα να μην είμαι …

    Για αυτό φάε μεγάλες μπουκιές αλλά μη λες μεγάλες κουβέντες , μικρέ άνθρωπε χαμηλού πνευματικού αναστήματος, "παραθεριστή" .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  27. Πανθηρα, καλυτερα να εισαι ο ΚΑΝΕΝΑΣ και να πας να κρυφτεις, γιατι σε ψαχνει ο Δενδιας:

    Πηγη Εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ:

    Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα άκρα του

    Να απομονώσει τα άκρα του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο.

    «Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν στο εσωτερικό του» λέει χαρακτηριστικά.

    – Χαρηκατε μαγκες που φυλακισαν τους Χρυσαυγιτες, λες και εσεις εισασταν καλυτεροι και θα την γλυτωνατε.

    Ο φιλος σας ο Μαζιωτης καλει σημερα το λαο απο το athens indymedia σε ενοπλο αγωνα. Προβοκατσια; Δεν ξερω, αλλα σιγουρα βουτυρο στο ψωμι του Δενδια που ετοιμαζει και εσας για παραπομπη ως εγκληματικη οργανωση.

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

  28. Τι ανωριμοτητα ειναι αυτή. Εγώ θέλω να συναντηθουμε ολοι μαζι και να σας κολλησει στα μουτρα τα διπλωματα του ο Παραθεριστής να δω τι θα πειτε! Θέλω να σας βλεπω ομως… Ελεος δλδ, αμφισβητείτε συνεχως την μορφωση του αλλου αν δεν συναδει με τα πολιτικα σας πιστευω! Ειστε σιγουροι και αμφισβητειτε την δουλεια του, αν οχι να σιωπήσετε!?Νομίζω οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε τελειωσει πανεπιστημια! Φερθειτε λοιπον οπως μας αναλογει…ολοι!
    Ωρες ωρες νομίζω πως μιλαω σε μπλογκ δημοτικου σχολειου!
    Υπατία

  29. Η πνευματική μόρφωση υπατία, δεν προβάλλεται με κομπασμούς, αλλά με την ουσία και το βάθος σκέψης, που στα γραπτά δυστυχώς για τον "παραθεριστή", είναι και παραμένουν, ορατά για καιρό και σε πολλούς. Αν οι πανεπιστημιακοί μας ταγοί, διαθέτουν την γλώσσα του "πολιτικού πεζοδρομίου", όπως του παραθεριστή, τότε να μην απορούμε γιατί η παιδεία μας πάσχει. Το χειρότερο όμως είναι να μην γνωρίζεις τον ιδεολογικό σου αντίπαλο, αλλά να αρκείσαι στις ιδεοληπτικές αντιπαραθέσεις του επιπέδου "πολιτικού ξεκατινιάσματος", με μπόλικη δόση ρουφιανολογίας..
    Το σίγουρο είναι ότι θα μπορούσε να γίνει αντιπαράθεση ιδεών, ακόμα και με ακραία αντιδιαμετρικών πεποιθήσεων αναγνώστες, αλλά στην περίπτωση ειδικά του "παραθεριστή", με την "παραπλανητική" αυτοαναφορικότητά του, είναι αδύνατη μια τέτοια προσπάθεια.
    Θα ήταν χρήσιμο, εάν ήθελε να αποκαλύψει το μέγεθος της "διανοίας του" να το κάνει σε εμένα προσωπικά κλείνοντας μια πραγματική συνάντηση, μέσω του mi fi, σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικό τόπο.
    Είμαι διατεθειμένος να υποστώ την "ταπείνωση".
    MASTER FOU

  30. Χαμένος χρόνος η κουβέντα μαζί σας ?

    Όχι μου αρέσει ή έκθεση σας , θέλω να βγάζετε τον χαρακτήρα σας , πρέπει να είναι σε κοινή θέα για να καταλαβαίνουν όλοι και να αποφασίζουν αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για το αν τους εκφράζουν τα μυαλά σας και τα πιστεύω σας .

    Ότι και να χει σπουδάσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι απαίδευτος, η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη και έχει σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας και συ Υπατία νομίζεις ότι η χαλαρότητα , η φαινομενική εκλογίκευση και η γενίκευση , που βγάζεις σε κάποια μηνύματα σου κρύβουν το μυαλό σου , δεν το κρύβουν !

    "να σιωπήσετε !? " να το πάρω σαν παράγγελμα-διαταγή ?

    Δεν θα μπορούσε να ανήκετε πουθενά αλλού …

    Αντιθέτως από σένα Υπατία εγώ χαίρομαι να μιλάω σε μυαλά τσιμέντο , πρέπει να είναι σε δημόσια θέα εκτεθειμένα, όσο τα παρασύρω σε κουβεντούλα τόσο εκτίθενται …αυτό θέλω .

    Η βία του αμυνόμενου είναι αυτή που ασκεί κάποιος όταν δέχεται αναίτια επίθεση από κάποιον, και την χρησιμοποιεί προκειμένου να προστατευτεί .

    Και ο ποινικός κώδικας τη δικαιολογεί, έτσι για την παιδική απορία σου Υπατία.

    Άρθρο 22 Άµυνα

    1. ∆εν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άµυνας.

    2. Άµυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέµενου στην οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσαεπίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

    3. Το αναγκαίο µέτρο της άµυνας κρίνεται από το βαθµό επικινδυνότητας τηςεπίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την έντασητης επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  31. Μaster fu,
    εσεις τον χλευασατε πρωτοι (δεν απευθυνομαι σε σενα προσωπικα, γιατι δεν θυμαμαι ποιος ηταν). Οι αυτοαναφορες του ειναι σαρκασμος, τα λεει γιατι σας εκνευρίζει…δεν θέλετε να γινει διαλογος, ποτε δεν θέλατε. Καθε φορα που ενας αντιλεγει, ξεφυτρωνετε 10 ατομα να τον ΄μηδενισετε΄ . Οταν βγαινεις και λες αυτος που υποστηριζει την χρυση αυγη πχ ειναι ΄αμοιβάδα΄ ή ο,τι αλλο, μονο σοβαρα δεν μπορει να σε παρει ενας σοβαρος ανθρωπος. Η εποικοδομητική ανταλλαγη αποψεων, δεν ξεκινάει ετσι. Τον ρωτάς γιατι το υποστηρίζει, δεν του λες πως ειναι τετραποδο ανθρωποειδες. Δεν ειδα ουτε εσενα να κανεις διαλογο παρεπιμπτοντως! Ας δουμε αυτη την αναρτηση,διαφωνείς με αυτά που λέω..απαντας αναφέροντας ειρωνικά το ονομα μου..χωρίς να μου απευθυνεις τον λογο! Ε αυτό δεν το λές αντιπαράθεση ιδεων! Ο μοναδικός εδω που σεβομαι σαν συνομιλητη ειναι ο Πανθηρας! Μπορει να συζητήσει χωρίς να προσβάλλει ΄φθηνά΄ τον συνομιλητη του…του το αναγνωρίζω. Εγω ουτε μια φορα δεν υπονοησα κατι για το μορφωτικό επιπεδο σας. Το θεωρω ρατσιστικό εξαλλου..τι σημαινει, οποιος δεν εχει πτυχειο δεν εχει κατι να πει? Βλεπω κοροιδευετε για την ορθογραφια! Λεει καποιος κατα των λαθρομεταναστων πχ και εσεις σχολιαζετε την ορθογρφία του ή ο,τι γραφει κεφαλαια! Δες στις αναρτησεις τις προσβολλες σας…. Ποιος διαλογος? Μιλάει στο επιπεδο που του μιλουn Master fu.

    χαιρομαι που τοποθετηθηκες ετσι. Περιμένω να το ξανακάνεις στην πρωτη αναφορά για την νοημοσυνη του οποιουδηποτε σχολιαστη εδω μέσα.
    Αντε φερθειτε σαν ωριμοι αντρες, μπας και γινει κατι καλο σε αυτο τον τοπο! Η ελλαδα μας ειναι πανω απο ολα, οχι τα κομματα ουτε η ιδεολογιες μας!Παρτε το χαμπαρι!
    Υπατία

  32. Που ανήκουμε Πανθηρα?
    Μαλλον που ανήκω?? Αρχιζει να με διασκεδαζει η κουβέντα μας 🙂 θεωρείς οτι μπορεις να διαβάσεις ή να γνωρίσεις το μυαλό μας? Αυτό και αν ειναι χαλαροτητα και φαινομενική εκλογικευση! Με τι προσοντα θεωρείς οτι μπορεις να το κάνεις αυτο Πανθηρα? Επειδή γνωρίζεις τι σημαινει αναρχικος μήπως?
    Μπραβο παντως, σε παραδεχομαι. Προτιμησες να μας παραθέσεις τον ποινικό κωδικα αντι να μας πεις: ναι, ας μπουντρουμιασουν και την ακρα αριστερα ως εγκληματική οργανωση! Δεν θα μπορουσες να το πεις ετσι ωμά εξαλλου…θα χαλάσει το προφιλ σου 🙂
    Tωρα εχω μια αλλη ΄παιδική΄απορία…απο που πηγαζει αυτη η αυτοπεποιθηση σου οτι μπορείς να ΄διαβάζεις΄ τον αλλο?? Δεν το λεω ειρωνικά…ειμαι πραγματικά περιεργη 🙂
    Yπατία

  33. “Σας μαθαμε πια, και απ την καλη και απ την αναποδη. Μια τριχα απο τα αρχ συγνωμη εννοουσα μια Συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ ειστε.”

    “Εσύ τράβα να φτιάξεις καμία μπόμπα να την ρίξετε στο Αστυνομικό Τμήμα στις Σκουριές”

    “Πανθηρα, καλυτερα να εισαι ο ΚΑΝΕΝΑΣ και να πας να κρυφτεις, γιατι σε ψαχνει ο Δενδιας”

    Υπατία αυτόν υποστηρίζεις …και μη ξεχνάς ότι έχει και ένα παρελθόν από τα παλιά …

    Κοίτα Υπατία με έχεις μπερδέψει αρκετά , από τη μια λέω ότι το μυαλό σου δεν έχει γίνει κάρβουνο και προσπαθείς απλά να πεις κάτι, άρα έχεις περιθώρια , από την άλλη στο ξαφνικό λέω κάνει καθαρή προπαγάνδα μη τη λυπάσαι , το μπέρδεμα το δικό μου ίσως όμως να προέρχεται από το εσωτερικό σου μπέρδεμα .

    Θα σου δώσω μια συμβουλή που θα ισχύει μόνο αν μπορείς να γίνεις δέκτης γνώσης , μάθε μόνη σου καλά τι κατακρίνεις , μάθε χωρίς ταμπού και πολλές ερωτήσεις θα τις απαντήσεις μόνη σου.

    Όταν μάθεις καλά θα μπορείς και να αντιπαρατεθείς σωστά …αν χρειασθεί .

    Όσο για το σεβασμό που λες ότι μου έχεις σε ευχαριστώ , ίσως να στο έχω ανταποδώσει με το να κρατιέμαι μερικές φορές και να σε ξεχωρίζω λίγο από τους άλλους .

    Ο Α.Μ.Π. όμως σε πρόσεξε πιο πολύ από μένα και ήταν πολύ ευγενική και υπομονετική η προσπάθεια του στο σχόλιο που έκανε για σένα , αξίζει περισσότερο το σεβασμό σου από ότι εγώ , γιατί εγώ δεν είχα την υπομονή και σε βλέπω πιο καχύποπτα στο θέμα των απόψεών σου .
    Παράλειψη σου που δεν τον ανέφερες κατά τη γνώμη μου .

    Επειδή σε προηγούμενο σχόλιο μου που δε δημοσιεύτηκε και δεν ξέρω το λόγο , είπα ότι ,για να μου λέει εμένα ο παραθεριστής για τα indymedia , είναι πολύ επιφανειακός και ρηχός και δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από αυτόν , επίσης είπα ότι το μυαλό μου το θέλω ελεύθερο να μη το εμποδίζει τίποτα ούτε ακόμα και αυτή η “ταμπέλα” του Αναρχικού , ώστε να έχω ελεύθερη σκέψη και κρίση .

    Με αυτή τη σκέψη και κρίση θα με βρεις απέναντι σου όταν καταλήξω τελικά για σένα.

    Mέχρι τότε θα συνεχίσω να σε διαβάζω …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  34. υπατία, δεν συνηθίζω να κάνω διαδικτυακούς διαλόγους, προτιμώ αυτούς πρόσωπο με πρόσωπο, όπως έχω κατ' επανάληψη κάνει με τον Μπετόβλακα, μην συγχέεις λοιπόν τις προθέσεις μου στο διαδίκτυο.
    Μέχρι τώρα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κάνω απλώς παράθεση απόψεων δημόσια, ώστε να μπορούν να δεχθούν αβίαστα και φανερά την όποια κριτική. Αποφεύγω να χαρακτηρίζω, σχολιαστές με μη πολιτικές εκφράσεις, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως θα μπορούσα, αλλά επιφυλάσσομαι γιατον μονίμως αυτοαναφαιρόμενο "πανεπιστήμονα" παραθεριστή, του οποίου τον ρόλο θεωρώ τουλάχιστον "περίεργο", Μην ξεχνάς ότι πέρσι συστηνόταν διαδικτυακά ως "φίλος του Δένδια". Επιμένω λοιπόν σε μια συνάντηση μαζί του, με την μεσολάβηση του mi fi, ώστε αν χρειασθεί να ομολογήσω την ανωτερότητά του στην πολιτική σκέψη, να το κάνω ανερυθρίαστα στην συνέχεια, στο ίδιο το blog, που με φιλοξενεί.
    MASTER FOU

  35. Και για να καλύψω και την άλλη παιδική σου απορία , είναι πανεύκολο να διαβάσεις κάποιον στο διαδίκτυο, από τον τρόπο που διαχειρίζεται την ελευθερία που του δίνει η ανωνυμία του , αν κάνει ορθή χρήση με λογοκριτή την συνείδηση του ή αν κάνει κατάχρηση με ανύπαρκτο κριτή κατ΄ επέκταση με επικίνδυνη απουσία συνείδησης .

    Είναι πολύ πιο εύκολο από τον πραγματικό κόσμο βλέπεις συμπεριφορές που δεν τολμούν να εμφανιστούν έξω .

    Μετά υπάρχουν και άλλοι πολλοί τρόποι να αναλύσεις ακόμα την τελεία που βάζει κάποιος .

    Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με χαρακτήρες ανθρώπων Υπατία .

    Ελπίζω να σε κάλυψα …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  36. Και κάτι πολύ σημαντικό και απαραίτητο , διαβάζεις πολύ εύκολα τους άλλους, αν έχεις διαβάσει και συνεχίζεις να διαβάζεις πολύ καλά το δικό σου χαρακτήρα πριν …

  37. Πω πω ατυχια, να μην το ειχα διαβασει νωριτερα… Ειμαστε στο Λουτρακι απο χθες και μολις φαγαμε στο Πευκακι και σε λιγο επιστρεφουμε Αθηνα. Χασαμε την ευκαιρια της διοργανωσης του Συμποσιου Πολιτικων και Κοινωνικων Επιστημων στο Πευκακι. Οτι πρεπει θα ηταν μετα το Ρωσικο Πολιτιστικο Συμποσιο, που εμαθα οτι εγινε στο Πευκακι….

    Μεχρι να το οργανωσουμε, θελω μελετη και προετοιμασια, μην μου αρχισετε τα ουκγ ουγκ για επιχειρηματα. Λοιπον για αρχη διαβαζουμε καλα τα απαντα του John Locke. Μεταξυ των αλλων θα σας δοθει ετσι η ευκαιρια να καταλαβετε τι σκ… ειναι η αναρχια!

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

  38. "Οι γνώσεις αξίζουν όταν τις κατέχουν άνθρωποι με σωστή συμπεριφορά, άνθρωποι όμως χωρίς ψυχική ευγένεια γίνονται κατά τον Locke "εύκολα ακόμη πιο ανόητοι και κακοί"

  39. πανθηρα πρωτα πρωτα πρεπει να κατσεις να αναλυσεις τον δικο σου χαραχτηρα …εχεις μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σου …θεωρεις τον εαυτο σου πιο εξυπνο πιο μορφωμενο μαλλον και πιο ομορφο …εε ? κανω λαθος ?? οι ανθρωποι με σωστη συμπεριφορα και ψυχικη ευγενεια φροντιζουν να το αποδεικνυουν ακομα και σε αγνωστους ακομα και μεσα απο συζητηση χωρις να τους προσβαλλουν και να τους μειωνουν ..με σενα δεν το βλεπω ….δεν βλεπω να σε διακρινει ευγενεια ουτε ηθος ενος ανθρωπου με γνωση και μορφωση .προσπαθεις με λογια επιφανων ανθρωπων να μειωσεις τους συνομιλητες σου … την καλημερα μου και πολλα φιλια ! ….. γενικα βλεπω μερικους κουλτουριαρηδες να προσπαθουν να επιβαλλουν τα αριστερα πιστευω τους ..ας ειμαστε αντικειμενικοι …οσο η χρυση αυγη τοσο και η αριστερα πρεπει να παει μεσα … η αριστερα ακομη περισσοτερο για εγκληματα …. εκτος απο την μαρφιν … και τις υπολοιπες εκδηλωσεις βιας … <> σε πορεια και σπαμε οτι βρουμε ..καιμε …. πλακωνουμε κοσμο ….. ειναι ο σεβασμος προς το συμπολιτη μας ….οτι δεν << γουσταρουμε>> το διαλυουμε …η ιδεολογια του αριστερου …

  40. Πανθηρα και Master Fu,
    νομίζω αν καποτε γνωριζομασταν ολοι ΄live' θα υπήρχαν μεγαλες εκπληξεις.
    Εγω πχ δεν ειμαι ψηφορος της χρυσης αυγής, εσυ έτσι νομίζεις αλλα ελα που δεν με ΄διαβασες΄ σωστα. Υπάρχουν καποια στοιχεια στην πολιτική της χρυσης αυγής που ταιριάζουν με δικες μου αποψεις οπως πχ η λαθρομεταναστευση ( εννοω την άμεση απέλαση και όχι το ΄ξεπάστρεμα, για να μην παρεξηγηθω…πάλι) αυτό ουτε θαυμαστρια της λευκής φυλής με κάνει ουτε ρατσιστρια. Οτι αρνουμε να αποδεχτω οτι το 7% των ψηφοφορων της χρυσης αυγής ειναι φιλοχιτλερικοι- ρατσιστες και ναζι, επισης δεν με κανει φιλοχιτλερική. Οτι δεν δεχομαι οτι υπάρχει ένα ακρο, ουτε αυτο υποδεικνυει ΄καμμενο΄εγκεφαλο.
    Μπερδευτηκες,γιατί δεν σου βγαζω αποκλειστηκα και μονο την υποστηριξη μου στην χρυση αυγή… ετσι ειναι όμως. Εχω πει πολλες πολλες φορές ο ΄βουλγαρος΄ και ο ΄γερμανος΄ για μένα το ίδιο εχουν εγκληματισει στην πατριδα μας.
    Για αυτο στα σχολια μου παντα, ποτε δεν παραπονιεμαι γιατι επιασαν αυτον και αυτον, αλλα γιατι δεν επιασαν και τους αλλους. Αυτο ειναι και θα είναι ΄παντα΄ το θέμα μου.
    Οι ιδές και οι αξίες ενός ανθρώπου δεν περιορίζονται στις πολιτικές θέσεις μια πολιτικής παραταξης. Αν θεωρησω καπου οτι γινεται αδικία θα το πω με όποια συνεπεια..ακόμα και να με πουν ΄καμμενο' εγκέφαλο. Δεν με αγγιζει ιδιατερα η κριτική των αλλων, ουτε θα διαμορφωσω τις αποψεις μου για να γινω αρεστή στους αλλους.
    Να εισαι σιγουρος ομως, πως εμενα να βαραω προσοχη καιπαραγγελματα δεν θα δεχτώ να μου δώσει κανείς!
    Υπατία

  41. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ:
    εσύ με την ακράτια, κλπ, βάλτε τώρα Χρυσή Αυγή Web TV να δείτε λίγο Κασιδιάρη, νά 'ρθετε στα ίσα σας.
    Μόνο μη σας κάνει κανένα ΜΠΟΥ και σας φύγουν χονδρά ψιλά.
    -Πως να το πω αλλιως μπας και το καταλαβετε:
    *Εσεις ειστε Ολυμπιακος ή Παναθηναικος, και σκοτωνεστε για τις Ομαδες σας, οπως ο Φυσας, εμεις ειμαστε Εθνικη Ελλαδος.
    -…Ελληνοκετρισμος (κατα το ηλεκτρισμος;)
    …Αγκιτατορες (κατα το αλιγατορες;)
    -Αυτό ιατρικώς λέγεται είτε επιλεκτική αμνησία, είτε γενικευμένη μ@λ@κία
    -Εσύ απλώς θα μας ψηφίζεις, και εμείς θα τους τρελάνουμε στην σφαλιάρα.
    -Μια τριχα απο τα αρχ συγνωμη εννοουσα μια Συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ ειστε
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ
    Πρόκειται για ενα ψυχικά διαταραγμένο άτομο που χαρακτηρίζεται από προβλήματα στην αντίληψη της πραγματικότητας. *ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΚΑΚΟΨΥΧΟΣ!
    ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ!

  42. Χρυσαυγή
    Και μαζί της, ανατολή μας
    Πάνω στο τέθριππο άρμα
    Του Ήλιου
    Στιβαροί Φαέθοντες
    Το έλεος πέθανε
    Την ημέρα της γέννησης μας
    Σφιγμένο, στο δεξί μας χέρι
    Πέτα, μακριά, μακρύτερα
    Ω δόρυ της θελήσεως μας
    Το όνομα σου – Εκδίκηση!
    Στις χώρες των Κυκλώπων
    Των μονόφθαλμων, πατέρων της ηθικής
    Προς ένα στόχο, ένα άστρο
    Ψηλότερα από εσένα
    Μακρύτερα από εσένα
    Όμως όχι άφταστο!
    Μακριά, στις χώρες του σκότους
    Πίσω απ’ τα άστρα
    Που φωτίζουν τις νύχτες μας
    Και χαϊδεύουν το δέρμα μας
    Με αστρόσκονη και νυχτερινή σιωπή
    Λησμονημένη, άχρονη
    Όμως ο γιος του Χρόνου
    Ο πατέρας του Ολύμπου
    Οδηγεί τα φλογερά μας ξίφη
    Και ο τροχός του ήλιου
    Χαραγμένος στις ασπίδες
    Σημαδεύει τις καρδιές μας
    Επελαύνουμε
    Σαν πρωινοί, λαμπεροί άρχοντες
    Σαγηνευμένοι από τα γαλαξιακά
    Στερεώματα
    Προορισμένοι για αντίδραση
    Αφού η δράση έχει εκφυλιστεί
    Προορισμένοι για το μεγαλείο
    Μέσα σε διαστρικά πεδία πολέμου
    Και της δόξας που θα φέρει ο αετός
    Μέσα στα σιδερένια του νύχια
    Ανοίξτε τις πύλες…
    Ερχόμαστε!
    Το έλεος πέθανε
    Την ημέρα που γεννηθήκαμε……Χ.Α.

  43. ΠΑΡΤΕ ΡΕ ΜΑΚΑΚΕΣ ΑΝΑΡΧΙΑ…ΚΑΙ Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ…ΣΕ ΛΗΣΤΕΙΑ…ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ…ΕΣΕΙΣ???ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕα…ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ…
    Δε θέλουμε να μας λυπούνται οι χειρότεροι εχθροί μας, ούτε κι εκείνοι πού από καρδιάς αγαπούμε. Αφήσετέ με, λοιπόν, να σας πω την αλήθεια!
    Αδελφοί μου εν πολέμω, σας αγαπώ από καρδιάς, είμαι και ήμουν όμοιός σας.
    Και είμαι επίσης κι ο χειρότερος εχθρός σας. Αφήστε με, λοιπόν, να σας πω την αλήθεια!
    Ξέρω το μίσος και τον φθόνο πού έχετε στην καρδιά σας. Δεν είσαστε αρκετά μεγάλοι, ώστε να μη γνωρίζεται το μίσος και τον φθόνο. Ας είστε, λοιπόν, αρκετά μεγάλοι, που να μη ντρέπεστε γι’ αυτό!
    Κι αφού δεν μπορείτε να είστε άγιοι της γνώσης, γίνετε τουλάχιστον οι πολεμιστές της. Αυτοί είναι οι σύντροφοι κι οι πρόδρομοι τέτοιας αγιοσύνης.
    Βλέπω πολλούς στρατιώτες: θέλω να δω πολλούς πολεμιστές! Ομοιόμορφη είναι η στολή που φοράνε: ας μην ήταν ομοιόμορφο ό,τι κρύβουν μ’ αυτήν!
    Πρέπει να είστε σαν εκείνους που το μάτι τους γυρεύει αδιάκοπα έναν εχθρό, τον εχθρό σας. Και μερικοί από σας εμπνέουν το μίσος από την πρώτη ματιά.
    Πρέπει να ζητάτε τον εχθρό σας, και πρέπει να αρχίσετε τον πόλεμό σας και τον πόλεμο για τις ιδέες σας! Κι αν νικηθεί η ιδέα σας, η τιμιότητά σας πρέπει να καλεί ακόμα το θρίαμβο!
    Ν’ αγαπάτε την ειρήνη σα μέσον για καινούργιους πολέμους. Και τη σύντομη ειρήνη πιο πολύ από τη μακρόχρονη.
    Δε σας συμβουλεύω να εργάζεστε, μα να πολεμάτε. Δε σας συμβουλεύω την ειρήνη, μα τη νίκη. Η δουλειά σας να ’ναι ένας αγώνας κ’ η ειρήνη σας να ’ναι μια νίκη!
    Μπορεί κανείς να σωπαίνει και να ’ναι ήσυχος μόνο όταν έχει τόξο και σαΐτες: αλλιώς φλυαρεί και λογομαχεί. Η ειρήνη σας να ’ναι μια νίκη!
    Λέτε πως ο καλός σκοπός αγιάζει και τον πόλεμο ακόμα; Εγώ σας λέω: Ο καλός πόλεμος είναι αυτό που αγιάζει κάθε σκοπό.
    Ο πόλεμος και το θάρρος έχουν κατορθώσει πολύ μεγαλύτερα πράγματα παρ’ όσο η αγάπη προς τον πλησίον. Δεν είναι ο οίκτος σας, παρά η γενναιότητά σας που έσωσε ως τα τώρα τα θύματα.
    «Τι' ναι καλό;» ρωτάτε. Το να ’ναι γενναίος κανείς, να τι είναι καλό. Αφήσετε τα κοριτσόπουλα να λένε: «Καλό είναι ό,τι είναι ωραίο και συγκινητικό μαζί.»
    Σας λένε άκαρδους: μα η καρδιά σας είναι καθαρή και μ’ αρέσει η ντροπαλοσύνη της εγκαρδιότητάς σας. Ντρέπεστε για τη φουσκονεριά σας, κι άλλοι ντρέπονται για τη φυρονεριά τους.
    Είστε άσκημοι; Πολύ καλά, αδερφοί μου! Τυλιχτείτε, τότε, τον υπέροχο μανδύα της ασχήμιας!
    Κι όταν μεγαλώνει η ψυχή σας, τότε γίνεται υπερβολικά ζωηροί, και στο μεγαλείο σας υπάρχει κακία. Σας ξέρω.
    Στην κακία συναντιούνται ο υπερβολικά ζωηρός με τον ασθενικό. Μα δεν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. Σας ξέρω.
    Πρέπει να έχετε μόνο εχθρούς για να τους μισείτε, όχι όμως εχθρούς για να τους περιφρονείτε. Πρέπει να είστε περήφανοι για τους εχθρούς σας: τότε οι επιτυχίες του εχθρού σας θα είναι δικές σας επιτυχίες.
    Επανάσταση – αυτή είναι η ευγένεια του σκλάβου. Ας είναι η ευγένειά σας η υποταγή! Ας είναι κι η ίδια η προσταγή σας μια υποταγή!
    Στ’ αυτιά ενός πολεμιστή το «οφείλεις» αντηχεί πιο ευχάριστα από το «θέλω». Και κάθε τι που σας είναι αγαπητό πρέπει να κατορθώσετε να σας το προστάξουν.
    Η αγάπη σας για τη ζωή ας είναι αγάπη για τη μεγαλύτερη ελπίδα σας, ας είναι η μεγαλύτερη σκέψη της ζωής!
    Μα τη μεγαλύτερη σκέψη σας πρέπει να μ’ αφήσετε να σας την προστάξω – και είναι τούτη εδώ: ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.
    Ζείτε, λοιπόν, τη ζωή της υποταγής και του πολέμου! Τι σημασία έχει η μακρά ζωή! Ποιος πολεμιστής θέλει να τον λυπηθούν!
    Δε σας λυπούμαι, σας αγαπώ από καρδιάς, εν πολέμω αδερφοί μου!
    Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα…..Χ.Α.

  44. Υπατία , η γνώση πρέπει να είναι πάντα καλοδεχούμενη αν θέλεις ακολούθησε τη συμβουλή μου , ο Α.Μ.Π. έκανε μια προσπάθεια για σένα.
    Εγώ είπα ότι νομίζω μόνη σου πρέπει να θελήσεις να μάθεις , κατά την γνώμη μου έχεις λάθος αντίληψη για πολλά πράγματα και οδηγείσαι σε εσφαλμένα συμπεράσματα ,( χωρίς να θέλω να σε προσβάλω το λέω) .

    π.χ. εγώ και πιστεύω όλοι όσοι έχουν έρθει σε αντιπαράθεση μαζί σου εδώ μέσα, δεν λένε ότι το 7% είναι νεοναζί , νεοναζί είναι όμως αυτοί που εισπράττουν την σχετική εξουσία από αυτό το 7%, η κεφαλή , να το πω αλλιώς το 7% που δεν είναι νεοναζί δίνει με την ψήφο του δύναμη σε νεοναζί .

    Ένα παράδειγμα σου είπα μπορούσα να σου πω κ΄ άλλα , δεν θέλω όμως , η απόφαση είναι δική σου .

    ΑΚΤΙΑ αν έκανες λίγο τον κόπο να διαβάσεις λίγο καλύτερα τα σχόλια μου θα έβλεπες και αυτό :

    "ΠΑΝΘΗΡΑΣ είπε…
    Και κάτι πολύ σημαντικό και απαραίτητο , διαβάζεις πολύ εύκολα τους άλλους, αν έχεις διαβάσει και συνεχίζεις να διαβάζεις πολύ καλά το δικό σου χαρακτήρα πριν …"

    Με αντιγράφεις λίγο νομίζω ε ?

    Κοίτα για τα άλλα δεν μπορώ να είμαι βέβαιος , αλλά πιο όμορφος είμαι σίγουρα !!!

    Ο Απόλλωνας μπροστά μου είναι Κουασιμόδος .

    Είμαι καλός με τους καλούς και κακός με τους κακούς…πολύ κακός ΑΚΤΙΑ .

    Είσαι πάντως αντικειμενικότατη/τος στη τοποθέτηση σου, όλοι μέσα εκτός από τους δικούς σου ε ? και πιο μέσα από όλους, οι αριστεροί 🙂

    Μου προξενείς διαρκή θαυμασμό 🙂

    Όσο για τον άλλο με τον John Locke , επιβεβαιώθηκε για άλλη μια η ψυχοσύνθεσή του και πόσο απαίδευτος είναι .

    Ρε παραθεριστή δυσκόλεψε το λίγο ρε γ@μώτο είναι σα να κλέβω εκκλησία …

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  45. 6:36, εχω ξεκαθαρισει οτι το βρισιδι που ριχνω σε αυτους που το αξιζουν, ειναι μεγαλυτερο απο απο αυτο του πολυ καλου φιλου μου Καθηγητη Ανεβλαβη. Κορυφαια στιγμη του Ελευθεριου, το βρισιδι που εριξε στον Τριανταφυλλοπουλο: "αντε και γαμησου Μακη, εσυ και η εκπομπη σου". Λοιπον τραγικε 6:36, νομιζω οτι με την απρεπη συμπεριφορα σου, σου αξιζει μια απο τα ιδια με τον Μακη.

    Δεν ξερω αν τα διαβαζετε αυτα, αλλα ο Δενδιας ενημερωσε εγγραφως την Βουλη οτι δεν προκειται να ξανααπαντησει σε ερωτησεις Βουλευτων της Χ.Α. στα πλαισια του Κοινοβουλευτικου ελεγχου. Χουντα κανονικη δηλαδη. Και τι προτεινει σε αυτες τις περιπτωσεις ο John Locke ΠΑΝΘΗΡΑ;;; Διαβασες τιποτα, η εισαι ολη μερα στον καθρεπτη και φτιαχνεις την Φραντζα; Αλλος δανδης μας προεκυψε, δεν μας εφτανε ο Δενδιας…

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

  46. Βαρέθηκα Πανθηρα…με όλο τον σεβασμό δεν πιστευω πως μπορείς να μου προσφερεις γνώση γιατι δεν εισαι αντικειμενικός 🙂 Ανησυχεις για ενα κομμα στο οποιο στραφηκε ενα μερος των ελληνων απο αγανάκτηση και δεν σε ανησυχεί ο αναφερόμενος ΄επομενος΄ πρωθυπουργος της ελλαδας! Αυτό λέει πολλα… Αντι να κρινεις το 7%, προσπαθησε να δώσεις γνώση στο υπολοιπο 93% και συγκεκριμμενα να νουθετήσεις το αυριανό 30% που θα μας κανει ευρωπαική μέση ανατολή!
    Υπατία

  47. υπατία, δεν σε κατηγόρησα ποτέ σαν χρυσαυγίτισα, ούτε σε κατέταξα στους "σκοτεινούς" κύκλους του νεοπαγανισμού και ναζισμού. Είναι ηλίου φαεινότερο, σε ποιον ιδεολογικό χώρο ανήκεις. Η αντιμεταναστευτική σου άποψη και ο αντιαριστερός σου λόγος δεν τοποθετεί ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο, στο φάσμα του πολιτικού φασισμού κατ' ανάγκη, αλλά εύκολα οι απόψεις αυτές όταν διακατέχονται από απόλυτες και ολοκληρωτικές εκφράσεις και διαπνέονται από μισανθρωπισμό, τότε κατατάσσουν τον φορέα τους στον χώρο του κοινωνικού φαισισμού, δηλαδή του "αγοραίου", αυτού που δεν εκφράζεται κατ' ανάγκη πολιτικά, αλλά ανήκει στην πεζή καθημερινότητά μας.
    Η ίδια όμως τοποθέτηση κάλλιστα μπορεί να γίνει και στην αριστερή σκέψη και φρασεολογία, όταν ιδεολογικές συμπεριφορές διαπνέονται από τον Σταλινισμό ή γενικότερα τον εξουσιαστικό σοσιαλισμό ή ακόμα και τον σοσιαλεθνικισμό τύπου Β. Κορέας, όπως και από τον νετσαγεφικό νεομηδενισμό. Έτσι λοιπόν όλες αυτές οι ανελεύθερες τάσεις, της ακροδεξιάς ή της αριστεράς, θα μπορούσαν από μόνες τους να είναι δυο εγκληματικά άκρα, αν δεν υπήρχε η κατ' επίφασην δημοκρατία της κυρίαρχης παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που με το ισχυρότερο όπλο επιβολής που διαθέτει, το ίδιο το κράτος, μαζί με τους παρακρατικούς μηχανισμούς του, να μονοπωλούν την αντικοινωνική βία ορίζοντας τους κανόνες και ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι της εξουσίας, κάνοντας τα άκρα… τρία.

  48. Επειδή η ιδεολογική σύγχυση σε σχέσει με την θεωρία και την δράση του σύγχρονου Αναρχισμού καλλιεργείται εντέχνως από τους πατρόνες, αλλά και τους θιασώτες της όποιας εξουσίας, δεν πρέπει να μπλέκεις την αντικοινωνική βία των "μπάχαλων νεομηδενιστών", των παρακρατικών και "κουκουλοφόρων" ασφαλιτών ή των νεοναζί, με τους κοινωνικούς αγώνες, που διαθέτουν αντιεξουσιαστικό πρόσημο κι ας είναι ακόμα και "αυτοαμυντικά" δυναμικοί ή και απλώς "συμβολικοί' (απόδειξη, ότι τα κοινωνικά κινήματα της μεταπολίτευσης, μετράνε νεκρούς και χιλιάδες τραυματισμένους, ενώ από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής, δεν υπάρχουν θύματα, παρά μόνον τραυματισμοί, που η δυναμική των εξεγέρσεων όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα δικαιολογούσε), αφήνοντας φυσικά απ' έξω, από τους κοινωνικούς αγώνες της σύγχρονης Αντιεξουσίας τις ένοπλες ομάδες, που "έδωσαν" θύματα, αλλά και που ποτέ δεν αποτέλεσαν οργανικό σώμα με τον κόσμο της "κοινωνικής Αναρχίας".
    Συμψηφισμοί όμως αριστερής και δεξιάς βίας, δεν πρέπει να γίνονται, γιατί η έτσι νομιμοποιείται η "άλλογη" και αντικοινωνική βία, αλλά ούτε και η αντίσταση του λαού στην όποια εξουσία και ανελευθερία, αν δεν διαθέτει παραλογισμό, αλλά εμφορείται από γενναιότητα και δικαιοσύνη, δεν μπορεί να βαπτίζεται έγκλημα.
    Η σύγχυση όμως σε σχέσει με το "μεταναστευτικό", που αποτελεί διεθνές και διαχρονικό ζήτημα προς επίλυση, δεν προέρχεται στους κόλπους της Αριστεράς (όπως την ορίζει η Δεξιά την Αριστερά σήμερα, δηλαδή κοινοβουλευτική, εξωκοινοβουλευτική, Αναρχία), από τους εχθρούς της, αλλά από την ίδια. Και αυτό, όσον αφορά την θεσμική Αριστερά (κοινοβουλευτική και μη), διότι, έχοντας πάρει "εργολαβία" το μεταναστευτικό και τους μετανάστες και αντιμετοπίζοντάς το "εθνικά", δεν πείθει για την επίλυση των δευτερογενών και τριτογενών προβλημάτων από την μετανάστευση, πέφτοντας στην παγίδα της ακροδεξιάς που φυσικά δεν θα μπορούσε λόγω φύσης και θέσης να διαθέτει ούτε ανθρωπιστικές αντιμετωπίσεις, αλλά ούτε και ρεαλιστικές λύσεις. Αντιθέτως Αναρχικές θέσεις που είναι διατυπωμένες, αλλά όχι προβεβλημένες από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, δεν θεωρούν την Μετανάστευση ως διαδικασία πεδίο "πολιτικών ακροβατισμών", ευκόλων γενικεύσεων και αφορισμών, αλλά ως σύνθετο διεθνές πρόβλημα που επιχειρείται να επιλυθεί με τους όρους μιας παγκόσμιας Αλλαγής για την διεθνή ισότητα και δικαιοσύνη, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο και όχι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Για τους Αναρχικούς η ιδιότητα του Μετανάστη δεν είναι από μόνη της πασαπόρτι για την είσοδο στον χώρο μια αλληλέγγυας κοινωνίας, γιατί και ο μετανάστης θα πρέπει ν΄αποδείξει έμπρακτα την πρόθεση να συμβάλλει θετικά στο κτίσιμο μιας τέτοιας κοινωνίας, αλλά ούτε εξ ορισμού "απόβλητος".
    Ο Αναρχισμός ιστορικά δεν έπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως έκανε ο Ναζισμός κι ο Φασισμός, ο Σταλινισμός κι η "Καπιταλιστική Δημοκρατία", αντιθέτως διώχθηκε και κατασυκοφαντήθηκε από όλους τους προηγούμενους,αγωνιζόμενος για ελεύθερες κοινωνίες, πατρίδες κι ανθρώπους.
    Το να μελετάς τα σύγχρονα, αλλά και τα ιστορικά ιδεολογικά ρεύματα, είναι καλύτερα από το να τα αφορίζεις και να διατηρείς πλάνες.
    Διάλογος θα μπορούσε να γινόταν με ιδεολογικούς αντιπάλους, αλλά όχι όμως με νεοναζί ή νεοφασίστες, ή και Σταλινικούς, που το μόνο που θέλουν είναι να κλείνουν τα στόματα των ιδεολογικών αντιπάλων τους μια για πάντα…..
    MASTER FOU

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog