Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τι να μην κάνεις ποτέ σε 11 χώρες του κόσμου!

- Advertisement -

Συνηθισμένα τουριστικά λάθη, μπορεί να χαλάσουν στιγμές  ή και ολόκληρο το ταξίδι σας!

Μάθετε τι να αποφύγετε σε 11 διαφορετικές χώρες… Έτσι ώστε να απολαύσετε στο έπαρκο την εμπειρία που προσφέρουν!…

Τι να ΜΗΝ κάνετε στο Περού;

Μην επισκεφτείτε μόνο το Κούσκο και το Μάτσου Πίτσου! Μην χάσετε την ευκαριά να γνωρίσετε την λίμνη Τιτικάκα, το Arequipa στο νότιο Περού, και το Βόρειο Περού, με την παράκτια αρχαιολογία του, τις μοναδικές παραλίες του και τους αρχαιολογικούς χώρους στο πυκνό δάσος.

Τι να ΜΗΝ κάνετε στην Νάπα;

Ναι, ναι, ναι… Είναι η χώρα του κρασιού! Αλλά μην κάνετε ότι οι περισσότεροι! Μην σπαταλήσετε τις διακοπές σας με ατελειώτα μεθύσια. Η Νάπα έχει τόσα να σας προσφέρει όπως τα αγροκτήματα όπου μπορείτε να μαζέψετε μόνοι σας τα φρούτα που θέλετε, εκδρομές στην υπέροχη ύπαιθρό της, μελισσοκομία, τυροκομία, διαθέτει ακομά και φάρμα σκουλικιών!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στην Χαβάη;

Μην νοικιάσετε Jeep! Δεν θα έχετε την ευκαιρία να το αξιοποιήσετε στο τροπικό αυτό νησί! Δεν υπάρχουν δρόμοι που δεν μπορείτε να οδηγήσετε οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο… Το μόνο που θα καταφέρετε αν το νοικιάσετε είναι να έχετε μια άβολη και άχρηστη οδική εμπειρία!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στην Ισπανία;

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ανδαλουσία επιλέγουν να μείνουν στις μεγάλες πόλεις της, την Γρανάδα, την Κόρδοβα και την Σεβίλλη. Μην κάνετε το ίδιο λάθος! Επίλεξτε τα μικρά χωριά της, θα σας προσφέρουν την αυθεντική Ανδαλουσία, μια μοναδική εμπειρία που θα κουβαλάτε μαζι σας! Τα Carmona, Ronda και  Ubeda είναι υπέροχα  μέρη διαμονής και από αυτά μπορείτε πολύ εύκολα να επισκεφτείτε τις μεγάλες πόλεις σε ημερήσιες εκδρομες!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στην Νότια Γαλλια;

Μην την επισκεφτείτε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο! Η παραθαλάσσια Νότια Γαλλία είναι πανέμορφη… αλλά όχι πάντα. Την high season της, οι παραλίες είναι πνιγμένες στον κόσμο, στους δρόμους της, δε, υπάρχει απίστευτη κίνηση και, φυσικά, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι στα ύψη!!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στον Άγιο Βαρθολομαίο;

Μην πάρετε το φέρυ από τον St Maarten για τον Άγιο Βαρθολομαίο! Η διαδρομή, δεν είναι εύκολη και πολύ επιβάτες νιώθουν ναυτία. Επιλέξτε την 10′ πτήση προς εκεί!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στη Ρωσία;

Μην ξεκινήσετε χωρίς πρόγραμμα να επισκεφτείτε τα ρώσικα μουσεία! Αυτά είναι ανοιχτά και κλειστά διαφορετικές μέρες της εβδομάδας και δεν θα καταλάβετε ποτέ το σύστημα! Αποφασίστε εκ των προτέρων τι θέλετε να δείτε και προγραμματείστε την επισκεψή σας… Μην πάρετε του δρόμους χωρίς σχέδιο… Το πιθανότερο είναι να χάσετε την ευκαιρία να δείτε αυτά που πραγματικά θέλετε!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στα Φίτζι;

Μην μείνετε σε γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων! Επιλέξτε ντόπιο κατάλυμμα μακριά από την “εμπορική” περιοχή, θα σας προσφέρει την πραγματική εμπειρία!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στο Μεξικό;

Μην καθίσετε για ώρες στον ήλιο, πίνοντας cocktails! Οι περισσότεροι επισκέπτες κάνουν ακριβώς αυτό και αν προσθέσετε και την έλλειψη ύπνου, από το χθεσίνο πάρτυ στην πόλη, την αφυδάτωση και την ηλίαση… τότε πολύ πιθανόν να έχετε μια γαστρεντερική δυσφορία… που θα σας χαλάσει όλο το ταξίδι!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στο Νεπάλ;

Μην βιάσετε τα πράγματα! Το πρόγραμμα που σας έχει δωθεί, δημιουργήθηκε για πολυ συγκεκριμένους λόγους… δεν παίζουμε με το υψόμετρο! Το να φτάσετε στην πιο χαμηλή  κατασκηνωτική βάση του Έβερεστ είναι ένα ταξίδι 19 ημέρων, που περιλαμβάνει χρόνο στο Κατμαντου! Αν το βιάσετε… είναι πολύ πιθανόν να σας επηρεάσει το υψόμετρο και να χρειαστεί να σας μεταφέρουν με ελικόπτερο πίσω στοΚατμαντου… όπου και θα μείνετε!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στην Ιταλία;

Μην παραγγείλετε cappuccino μετά από δείπνο! Μην βάλετε γάλα στον καφέ σας μετά από δείπνο, οι Ιταλοί πιστεύουν ότι είναι πολύ βαρύ!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στην Μποτσουάνα;

Μην πάρετε μαζί σας πολλά ρούχα! Όλες οι εγκαταστάσεις που θα μείνετε έχουν πλυντήριο και έτσι δεν χρειάζεται να πάρετε 14 αλλαξιές, μια για κάθε μέρα που θα είστε στο σαφάρι. Προτιμήστε να πακετάρετε 5 αλλαξιές ρούχων,ένα σακάκι, μόνο ένα έξτρα ζευγάρι παπούτσια και ένα φουλάρι. Έτσι δεν θα ανησυχείτε και μην είναι υπέρβαρες οι αποσκευές σας, στα μικρά αεροσκάφοι που θα σας μεταφέρουν στο εσωτερικό!

Τι να ΜΗΝ κάνετε στην Ινδία;

Μην προσπαθήσετε να τα δείτε όλα σε ένα μονο ταξίδι! Οι περισσότεροι προσπαθούν να επισκεφτούν το μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων και του Νεπαλ και του Μπουτάν. Αυτό είναι αδύνατο σε ένα μονο ταξίδι, η Ινδία είναι αχανής, προσπαθώντας να τα δείτε όλα… χανέτε πολλά. Επικεντρωθείτε σε μια μόνο περιοχή όπως την ajasthan ή την Madhya Pradesh.

Τι να ΜΗΝ κάνετε στην Κίνα;

Μην μείνετε μόνο μια εβδομάδα! Οι περισσότεροι επισκέπτες προσπαθούν να τα βιάσουν όλα μεσα σε μια εβδομάδα, η Κίνα χρειάζεται τουλάχιστον 10 μέρες! Οι πιο δημοφιλής διαδρομή για αυτούς που την επισκέπτονται για πρώτη φορά είναι  Πεκίνο, Ξιάν, Σαγκάη, και στη συνέχεια μια βουτιά δράσης στις αγροτικές Γιουνάν. Μπορεί να γίνει σε 8 μέρες αλλά θα την απολαύσετε περισσότερο και πιο χαλαρά σε 10-15!

Πηγή: travelstyle.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog