Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Φοβάμαι στην πόλη μου …..του Aegean Sea

- Advertisement -

Θέλουμε το  Λουτράκι να θεωρείται  σύγχρονη λουτρόπολη;
Δε  μου αρέσει να μεμψιμοιρώ και να γκρινιάζω αλλά μου αρέσει πολύ το πώς δουλεύει  ένας μηχανισμός ενός ελβετικού ρολογιού…

Μου αρέσει το Λουτράκι αλλά το θέλω λίγο διαφορετικό  σαν τόπο που ζω και μεγαλώνω  το παιδί μου.
Με το σχολιασμό  μου αυτό δε θα αναφερθώ σε προβλήματα που τα ζούμε όλοι στην καθημερινότητα μας, αλλά θα σχολιάσω ένα πρόβλημα διαφορετικό της  λουτρόπολης μας, «της ύπαρξη των αδέσποτων σκύλων» .
Το ερώτημα που ίσως αβίαστα σχηματιστεί στη σκέψη του καθενός « μα μόνο το Λουτράκι έχει το πρόβλημα;» .Φυσικά και όχι θα απαντήσω,  αλλά αν θέλουμε να  αποκαλούμε  το Λουτράκι λουτρόπολη κάτι πρέπει να γίνει ενεργά.
Το πρόβλημα το παρατήρησα εντονότερα καθώς επιχειρούσα να διασκεδάσω το γιο μου κάνοντας ποδηλασία στο Λουτράκι- δε θα κάνω σχόλιο για την έλλειψη ποδηλατοδρόμου, το αφήνω να το πάρει ο αέρας του, υπάρχει άφθονος .
Απλά  θεωρώ παράλογο να υπάρχει προβληματισμός με τη  διαδρομή που θέλει να ακολουθήσει κάποιος  ανάλογα εάν υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά σε κάποιο σημείο της. Το λογικό θα ήταν να επιλεγεί μια διαδρομή για απόλαυση, χαλάρωμα όπου θα κινηθεί, διασκεδάσει ο καθένας μας, αλλά όχι στο Λουτράκι.
Από την άλλη θα πει κάποιος ,εδώ η Ελλάδα παραπατάει και εσύ μας λες για τα «αδέσποτα σκυλιά»; Η αλήθεια είναι ότι η βασική αφορμή για το άρθρο αποτέλεσε :

(α) η επίθεση αδέσποτων σε συναδερφισα μου(μέσης ηλικίας να σημειωθεί),για την ιστορία  θα αναφέρω  ότι θεωρώ ευτυχές ότι της  σχίσανε μόνο την παντελόνα.

  (β) Η γέννα αδέσποτων στο 3ο δημοτικό σχολείο Λουτρακίου και

(γ) η δύσκολη  αντιμετώπισης ιατρικώς περίπτωση λύσσας που κυκλοφορεί στην πόλη μας.

 Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο  να υπάρχει τέτοιος προβληματισμός, ανησυχία  σε υποτιθέμενη σύγχρονη ευρωπαϊκή λουτρόπολη, που ζητάει τουριστική ενίσχυση.

Φυσικά όλα αυτά  άρωντε αν δε θέλουμε κάτι τέτοιο για το Λουτράκι.

- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν απο σημερα που εγραψες αυτο για τα αδεσποτα αρχισουν να πεθαινουν απο φολες ενα ενα να ξερεις οτι εσυ θα φταις με το αρθρο σου αυτο ωθησες καποιους να το κανουν και πηγαινε και ρωτα το δημο τη γιναν τα χρηματα που ειχαν για να κανουν ενα συνχρονο κυνοκομειο Απο τοτε που γνωρισα τους ανθρωπους λατρεψα τα ζωα

  2. κυκλοφορουν ολοι με σκυλια τωρα τελευταια γιατι οι ανθρωποι γιναμε ζωα και αντι να ταιζουμε ανθρωπους που εχουν αναγκη ταιζουμε σκυλια.

  3. Οπως βλέπεις Aegean από τα σχόλια, η ασφαλεια του παιδιού σου είναι δευτερεύον θέμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο φασισμός στα μυαλά κάποιων. Αφού αυτοί γουστάρουν τα σκυλιά, θα τα ανεχθείς και εσύ υποχρεωτικά. Σημειώνω μόνο ότι έχω ένα υπέροχο κοκερακι, που το θεωρώ πολύ καλύτερο από ορισμένους ανθρώπους. Τώρα για το αν εσύ θα είσαι υπεύθυνος για τις μελλοντικές φόλες, το θέμα είναι απλό. Οποίος ρίχνει φόλα σε ζωντανό να τιμωρείται με φόλα!!! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα περπατάει στους δρόμους το παιδί του Aegean ή το παιδί του καθενός. Ετσι σκέφτονται μερικοί και για τους μετανάστες, ή θα φέρουμε εδώ όλο το Πακιστάν ή θα τους σκοτωνουνι στους δρόμους. Μέση λύση γι αυτούς δεν υπάρχει…

  4. homo homini lupus
    με αλλα λόγια ο ανθρωπος για τον ανθρωπο είναι λύκος
    καταλαβες aegean sea
    οπότε αν θες να χαιρεσε με το παιδι σου στην υπαιθρο τότε αλλαξε χωρα

  5. Εσεις που λατρεύετε τα ζωα και απο αυτο που σας λεει ο AEGEAΝ φτάσατε να λέτε για φόλες τι κάνατε για τα αδέσποτα που κυκλοφορουν?
    μαζευτήκατε εσεις οι "φιλοζωοι" να κάνετε κατι για αυτα? γατι μην μου πειτε οτι εαν ειστε δημότες Λουτρακίου δεν τα συναντατε καθημερινα? γιατι τότε λέτε ΨΕΜΑΤΑ ! είπε να βρεθει μια λυση γιατι το πράγμα εχει παρα γίνει ! το να μιλάτε για φόλες φτανετε στο ακρο ! και τα άκρα δείχνουν οτι δεν υπάρχει "ΠΑΙΔΕΙΑ" ! Το θέμα με τα αδέσποτα υπάρχει καιρο στο Λουτράκι αλλα τώρα έχει παραγίνει και τα κρούσματα αυξάνονται! και όσοι ενημερώνεστε γνωρίζετε οτι υπάρχον κρούσματα "λύσας" ! Δηλαδή θα πρέπει να φτάσουμε στο σημειο να συμβει κατι τετοιο για να αναφέρθει το πρόβλημα? Η λύση και τα μέτρα πρέπει να ληφθούν πριν φτασουμε σε αυτο το σημειο!

  6. Στη Ρουμανια που δε νοιαζονται για τα ζωα πηραν δραστικα μετρα αποφασιζοντας να θανατωνουν ολα τα αδεσποτα.Στην Ελλαδα παλι που δε νοιαζονται για τους ανθρωπους πηραν την αποφαση να αφηνουν τα αδεσποτα ανεξελεγκτα.Και οπως ειπε καποιος παραπανω μεση λυση δεν υπαρχει.

  7. έγιναν όλες οι ψωμολύσσες φιλόζωοι,οι περισσότεροι κάθονται υπερήφανοι και καμαρώνουν τα ζωντανά τους να ουρούν και να κοπρίζουν ρόδες ξένων αυτοκινήτων,κατώφλια ξένων σπιτιών,τα βάζουν πάνω στα παγκάκια,και προχθές στο πάρκο είδα μία μπανταβή να βάζει στην τσουλήθρα της παιδικής χαράς το σκυλί,που είναι η παιδεία ;;;;; στο να λέω ότι έχω ζώο;;; ΡΕ ΖΩΟ…

  8. Εδώ τις προάλλες πυροβόλησαν μια κυρία στο Λουτράκι, τα σκυλιά σε πείραξαν?
    Η "σύγχρονη λουτρόπολη" δε χαρακτηρίζεται από τα αδέσποτα σκυλιά, χαρακτηρίζεται από τους δρόμους,τις μονοδρομήσεις, τους πεζόδρομους, τους ποδηλατόδρομους, τις πλατείες, τα πάρκα, τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και γενικότερα τις υποδομές, τη λειτουργία και την ασφάλεια, καθως και την αισθητική των καταστημάτων επίσης.
    Πήγαινε μια βόλτα στη γειτονική Κόρινθο (που έχει και αδέσποτα) να καταλάβεις την έννοια της πόλης και μετά σκέψου τη δική σου λουτρόπολη. Τουλάχιστον εκεί θα κάνεις ποδήλατο και άμα κάτσει, δίχνεις και κανα καλάθι με τον γιό σου στο γήπεδο μπάσκετ.
    Όσον αφορά στα αδέσποτα, παλιά, δεν ήταν αδέσποτα.. ήταν δεσποζόμενα που κάποιοι αποφάσισαν να τα παρατήσουν στους δρόμους …(κάθε τέλος καλοκαιριού το ίδιο βιολί) και άλλοι δε φρόντισαν να στειρώσουν τα ζώα τους και μάλιστα καμάρωναν που το αρσενικό δυνατό τους σκυλί ζευγάρωνε με την "κοπρίνα", μόνο που η "κοπρίνα" έμεινε στο Λουτράκι και τα "κοπράκια" μεγάλωσαν. Και κάποιοι μπαμπάδες τα μάλωσαν τα κοπράκια, τα κλώτσησαν, για να μην πλησιάσουν στα παιδιά τους κι έτσι τα κοπράκια από φόβο και αυτοάμυνα έγιναν επιθετικά. Εσύ φταις Aegean για τα σκυλιά που κυκλοφορούν στο Λουτράκι.
    Πάντως συμβουλή μου είναι να μάθεις στο γιό σου να αγαπάει τα σκυλιά και να μη τα φοβάται, και αν καποιο σκυλί σου επιτεθεί, φρόντισε να του μιλήσεις γλυκά, μή του φωνάξεις και δε θα σε πειράξει.

  9. εχει γινει "εφιαλτης" πια το θεμα με τα αδεσποτα… μαλλον καποιοι κανουν οτι δεν καταλαβαινουν. τοσο καιρο τα ιδια και τα ιδια… μολις αναφερομαστε στα αδεσποτα οι ανεγκεφαλοι μιλανε για φολες. μα ποιος μιλησε για φολες ρε παιδια? αναφερουμε οτι υπαρχουν αδεσποτα σκυλια που επιτιθενται και κυκλοφορει εν ετη 2013 ΛΥΣΣΑ. τι αλλο θελετε? να δαγκωσουν και αλλους ανθρωπους και να κολλησουν λυσσα?
    εσεις που αγαπατε περισσοτερο απο εμας τα ζωα θα ειστε ευχαριστημενοι εαν υπαρξει κρουσμα λυσσας στην πολη μας? γιατι δεν παραδεχεστε οτι υπαρχει μεγαλο προβλημα με τα αδεσποτα? ποιος σας εδωσε το δικαιωμα να με κανετε να φοβαμαι να περπατω ελευθερα στην πολη μου και να κοιταζω σε καθε στενο εαν εχει σκυλια?
    ο δημος δεν διαθετει αλλα χρηματα ωστε να συντηρησει το κυνοκομειο διοτι δεν υπαρχουν επιδοτησεις απο την ευρωπαϊκη ενωση , αυτη ηταν η απαντηση που μου δοθηκε σε ερωτημα μου για την κατασταση με τα αδεσποτα.
    απο τον δημο δηλ. δεν περιμενουμε τπτ…
    ας μαζευτουν λοιπον ολοι αυτοι που διαθετουν καθημερινως χρηματα και τα ταιζουν σε δρομους , παρκα , παραλια, πεζοδρομια και να συντηρησουν εκεινοι το κυνοκομειο , το ιδιο ειναι. θα βοηθησουν και την πολη μας αλλα και τα ιδια τα ζωα προσφεροντας τους καθημερινο φαγητο και ασφαλες μερος.

  10. Φιλε αγνωστε των 9:04 εισαι απροσεκτος στην αναγνωση σου αλλιως θα εβλεπες το αρχικο μου σχολιο για την βαρυτητα του συγκεκριμενου προβληματος…….
    οσο για την αντιληψη σου για τη συχρονη λουτροπολη θα συμφωνησω σε μεγαλο βαθμο μαζί σου…………
    για τη συμπεριφορα μου στα σκυλια -δεν ξερεις για αυτό μιλας ετσι- μενω με γειτονες που εχουν και δεν υπαρχει θεμα,
    όσο αφορα για το διαλογο μου με τα σκυλια τη στιγμη που περναω με ποδηλατο και το γιο μου και μου χειμανε 3-4 λυσασμενα ομολογω ότι δε το εχω καταφέρει ,χαιρομαι που το πετυχαίνεις

    Φίλε αγνωστε των 6:15 θελω να επισυμανω ότι οι 'νοικοκυραιοι" με τη μη επιμελια και ασφαλεια των σκυλιων τους ειναι κατακριτεοι και επικινδυνοι

    Δυστυχως φιλοι μου από ένα θέμα όχι τοσο "πιασαρικό" φαινεται πόσο εραστές των ακρων και κυριως εχθροι της λογικής ειμαστε , φανταστειτε με τα θεματα που μας καινε, αυτα της καθημερινοτητας ……………..
    και μετα φταινε οι τρίτοι για το χάλι μας…………

  11. παρα πολυ ωραιο το αρθρο σας aegean !!!!! Επισης ωραιο και η απαντηση του 9 04μ.μ !!!! η συμβουλη του στο τελος ειναι το μονο που μπορει να γινει …. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ .-

  12. Τα αδέσποτα ζώα που επιτίθενται σε ανθρώπους δεν έχουν καμμία δουλειά να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
    Οποιος έχει αντίθετη άποψη μπορεί να τα μαζέψει εάν θέλει για να μην τα δει ψόφια και ταυτόχρονα να μην κινδυνέψει και κανείς περαστικός. Σε συγκεκριμένους δρόμους με έχουν κυνηγήσει τέσσερις-πέντε φορές με το μηχανάκι μου μαζί με το παιδί μου και κάτι θα πρέπει να γίνει…

  13. ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ…………….ΕΔΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΜΗΛΑΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ……..ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog