Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Bότανα που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας…

- Advertisement -

Γράφει η κ. Κία Καραγιάννη, Διατροφολόγος – διαιτολόγος:…

1. Μάραθος
Είναι καταπληκτικό βότανο τόσο για το στομάχι, όσο και για το έντερο. Η κατανάλωσή του οδηγεί σε καλύτερη χώνεψη αφού διεγείρει την έκκριση του σάλιου, ηρεμεί το πεπτικό σύστημα και ανακουφίζει από αέρια και τυμπανισμό. (´Οταν το πίνουν οι θηλάζουσες μητέρες βοηθά να ηρεμήσουν οι κολικοί των βρεφών).

2. Μέντα
Πρόκειται για βότανο με ωραίο άρωμα που εύκολα μπορεί να γίνει αγαπητό από τους περισσότερους. Ανακουφίζει από τυχόν καούρες, ξινίλες και προβλήματα δυσπεψίας γιατί παρουσιάζει αντιφυσιτικές ιδιότητες, δρα χαλαρωτικά στους σπλαχνικούς μύες και διεγείρει την έκκριση των πεπτικών υγρών.

Πίνετε ένα φλιτζάνι αφέψημα από μάραθο και μέντα 20´ πριν ή αμέσως μετά τα γεύματα.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Ελληνική γη είναι πλούσια σε πολλά άλλα βότανα που πρέπει με κάθε τρόπο να τα ενσωματώσουμε στην διατροφή μας. Παρόλο που έχουμε τόσο πολλά δεν τα εκμεταλλευόμαστε και τα θυμόμαστε μόνο όταν έχουμε φτάσει στα “ήντα” και βάλε. Θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε πολύ πιο νωρίς. Χωρίς αμφιβολία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αρκετά από αυτά για όλη μας την ζωή, αν όχι σε καθημερινή βάση, το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα.

    Ίσως να είναι η ώρα αντί να τρέχουμε στο ιατρό με το παραμικρό πόνο, για να μας δώσει κάποιο φάρμακο που δρα άμεσα, να ρωτήσουμε τις γιαγιάδες μας το τι κάνανε αυτές και να μην τις σνομπάρουμε, πιστεύοντας ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα.

    Μερικά από τα θαυματουργά βότανα που η φύση ένα χαρίσει απλόχερα στην Ελλάδα είναι: τσάι βουνού, χαμομήλι, λουΐζα, φασκόμηλο, το εξαιρετικό δίκταμο, και πολλά- πολλά άλλα. Την επόμενη φορά που θα πάτε στο supermarket σταματήστε στο ράφι με τα τσάγια και ψάξετε πιο προσεκτικά. Δοκιμάστε ένα από αυτά. Σίγουρα αξίζει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog