Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λευκές ημέρες και μαύρα χάλια – Του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Κλειστά ήταν τα σχολεία της χώρας, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, λόγω των εκλογών των δασκάλων και καθηγητών…

Γράφει ο Μπετόβλακας

Όχι αγαπητοί φίλοι, δεν είναι αστείο! Δεν είναι μαύρη προπαγάνδα κάποιου σκοτεινού κέντρου στο εξωτερικό! Δεν είναι λάσπη που εκτοξεύει κάποιος κακεντρεχής, στους άξιους εκπαιδευτικούς μας.

Είναι η πραγματικότητα, σε μια χώρα που πτώχευσε, και που σύμφωνα με μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της, για τα χάλια μας φταίει η Μέρκελ, η Τρόικα, οι εξωγήινοι, οι μασόνοι, οι Πακιστανοί, οι Αμερικάνοι και όποιος άλλος μας βολεύει. Φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς τους ίδιους. Βρείτε μου μια επιχείρηση σε ολόκληρο τον πλανήτη που να κλείνει για να πάνε να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι της. Καμία και πουθενά. Αν μάλιστα υιοθετήσει κάποιος την άποψη ότι η παιδεία είναι ο βασικότερος πυλώνας μιας κοινωνίας, τότε η Πατρίδα είναι χαμένη από χέρι.

Θα πει κάποιος ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι εκπαιδευτικοί. Υπάρχουν και άνθρωποι που μοχθούν στις τάξεις, που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα. Συμφωνώ! Όμως, ακόμα και αυτοί σωπαίνουν. Δε είδα να βγαίνει ανακοίνωση από μια πραγματικά προοδευτική παράταξη των εκπαιδευτικών και να λέει ότι αυτά τα φαινόμενα σαπίλας, πρέπει να σταματήσουν. Ότι δεν είναι δυνατόν να χάνονται μαθήματα για να ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί. Δεν είναι δυνατόν, να λένε οι καθηγητές ότι δεν μπορούν να διδάξουν πάνω από τρεις ώρες την ημέρα και όλο το απόγευμα να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Για όσο διάστημα δεν υπάρχει αντίδραση, σημαίνει ότι υπάρχει συναίνεση, άρα συνενοχή.

Οι συνδικαλΗστές- εκπαιδευτικοί μας, προσπάθησαν αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, να τινάξουν τις περσινές εξετάσεις στον αέρα, επειδή το υπουργείο τους ζήτησε να δουλέψουν είκοσι λεπτά περισσότερο! Βέβαια αυτή την συμπεριφορά ο πρόεδρος τους, την εξαργύρωσε με μια θέση υποψηφίου ευρωβουλευτή στον ΣΥΡΙΖΑ, άρα με ένα μισθό 20χιλάδων ευρώ τον μήνα.

Παρατηρήθηκε επίσης, το συνηθισμένο για την ελληνική πραγματικότητα φαινόμενο, των καταλήψεων. Πεντακόσια περίπου σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Τα αιτήματα είναι τα… γνωστά. Η τρόικα, η χρηματοδότηση κτλ. Τα πράγματα είναι απλά. Να βρει η κυβέρνηση τα κότσια, να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο. Όσες ώρες χαθούν, να γίνουν στις διακοπές του Πάσχα και του καλοκαιριού χωρίς εκπτώσεις. Αν βρεθούν καθηγητές να υποκινούν τις καταλήψεις, να απολυθούν άμεσα, και οι εξωσχολικοί που τυχόν αναμιχθούν στις καταλήψεις, από το αυτί και στον εισαγγελέα.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ ωραία να κάνουν κατάληψη τα παιδιά και οι καθηγητές να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν. Είναι ακόμα καλύτερα, να κάνεις ιδιαίτερα και να κονομάς, για να μάθεις στα παιδιά, αυτά για τα οποία πληρώνεσαι να τους μάθεις το πρωί. Αλλά μπροστά σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους του ιδιωτικού τομέα, είναι η απόλυτη ξεφτίλα!

- Advertisement -

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φίλε χάνεις το δίκιο σου λόγω ελλιπούς γνώσης και πληροφόρησης.
    1. Οι καθηγητές για να κάνουν 20 ώρες μάθημα στην τάξη, δαπανούν τουλάχιστον άλλες τόσες για προετοιμασία. Ουδείς άλλος εργαζόμενος παίρνει "δουλειά για το σπίτι".
    2. Σε όλο τον κόσμο αν άτομο (μαθητής ή άλλος) τόλμαγε να εμποδίσει την είσοδο σε σχολείο ή δημόσιο κτίριο (θα επενέβαινε αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και θα το μάζευε).
    3. Ας τελειώσει η μυθολογία περί εξωσχολικών που προκαλούν καταστροφές. Τις καταστροφές τις προκαλούν οι ίδιοι οι μαθητές "ατιμωρητί" με την επίσημη κάλυψη και του υπουργείου παιδείας και των συνδικάτων των καθηγητών.
    4. Πίσω από τις καταλήψεις –εγκαταλήψεις και καταστροφές των σχολείων βρίσκεται η ίδια η κυβέρνηση.
    5. Ένα σχολείο κλείνει από 2 μαθητές, 2 «προοδευτικούς» γονείς και έναν καθηγητή από τα μέσα που τους κλείνει πονηρά το μάτι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα κάστρα πάντα από μέσα πέφτουν.
    6. Για το καραγκιοζηλίκι των εκλογών είναι προφανές ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Να γίνονται απόγευμα ή Σάββατο.
    7. Κανένα μάθημα δεν πρέπει να γίνει σε περίοδο διακοπών. Το κράτος οφείλει και ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.
    8. Αν δηλώσουν ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν έναν απλό νόμο. Αν ένα σχολείο μείνει για 10 εργάσιμες ημέρες κλειστό, όλοι οι μαθητές επαναλαμβάνουν την τάξη.
    9. Ας ρωτήσουν οποιοδήποτε κράτος της γης τι θα έκανε αν κάποιοι όχι τόλμαγαν (απλά σκέφτονταν) να κλείσουν ένα σχολείο.

  2. ελα μην μας ζαλιζεις, μυρισες εκλογες και αρχισες να γραφεις καθε μερα…ελεος φωτεινε παντογνωστη…παντως για να σου απαντησω, γιατι δεν λες στα αγαπημενα ανδρεικελα, εμ συγγνωμη, αφεντικα σου ηθελα να πω, να κανουν αλλη μια ΠΝΠ (ξερεις τι ειναι αυτο ε?) και να απαγορευσουν, οτι θες εσυ και η φιλοσοφια σου να απαγορευσουν τελος παντων…ετσι και αλλιως δημοκρατια και συνταγμα τα εχετε απο καιρου μετατρεψει σε κουρελουδες…

  3. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε γράψει τελευταία φορά ο χριστιανός. Για μια ακόμα φορά τα επιχειρήματα των αντιμπετοβλακικών αναγνωστών,ειναι την εμποροπανήγυρη.

  4. 1. όλος ο κόσμος που κάνει δουλειά ΄γραφείου΄ ας μου επιτραπεί να πω, χωρίς να υποβαθμίζω την δυλεια του καθηγητή, παιρνει δουλεια στο σπιτι. Και ο λογιστής και η γραμματέας, όλοι!
    2. είμαστε η μοναδική χώρα που για να περάσεις εξετάσεις για πανεπιστήμιο πρέπει να πας φροντιστηριο. Αυτό σημαίνει οτι δεν γίνεται σωστή προετοιμασία στο σχολειο! Στην επαρχία όμως, στα νησιά βασικά που οι καθηγητές σέβονται την θέση τους και το λειτουργημά τους, προετοιμάζουν τους μαθητές τους κατάλληλα για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημια. Στις υπολοιπες περιοχές ζήτω το φροντιτήριο.
    3. Πριν 15 χρονια καναμε καταληψεις γιιατι υπηρχε μια σπασμενη λάμπα εξω απο το σχολειο και ΝΑΙ υπηρχαν εξωσχολικοι!!! Δεν είναι διαμαρτυρία, ειναι ενα καραγκιοζιλίκι που εγινε θεσμος. 15 χρόνια τουλαχιστον ετησιως γινεται τουλαχιστον μια καταληψη!
    4. Eισαγγελές σε όποιον βάζει λουκετο στην πορτα του σχολείου. Δεν καταλαβαινω πως μπορουν 5-10- 20 ατομα να κλεινουν δημοσιο κτιριο και να απαγορευουν τους υπολοιπους μαθητες να εισέλθουν. Εισαγγεέα και οι μαθητές και οι γονείς τους, που δεν μαζευουν τα …καλοπαιδα τους!
    Εκεί πανε να μαθουν γραμματα, δεν ζήτησε κανείς να ασκησουν κριτική στην πολιτική του τοπου. Ας ξεστραβωθουν να μαθουν γραμματα να γινουν σωστοι πολιτες και μετά τα ξανασυζητάμε!
    Αφου μπηκε ο συνδικαλισμός στα σχολεία και έχουμε 15μελές επιτροπες, περιμένουμε κάτι καλύτερο???
    Αλήθεια αυτος ο θεσμός του 15μελούς υπάρχει και σε άλλες ευρωπαικές χωρες?
    Υπατία

  5. ο βουλευτής Χρίστος Δήμας είχε καταθέσει ερώτηση για το θέμα της συνδικαλιστικής άδειας στην βουλή. Και το λέω αυτό, γιατί καλό το βρισίδι στους βουλευτες αλλά κάποιοι φαίνεται να προσπαθούν να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο. Κάποιοι πολιτικοί έχουν μείνει στο 1940 αλλά υπάρχουν και κάποιοι που ζουν στην Ευρώπη του σήμερα.
    http://www.dimas.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae/

  6. KAI ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,Ο ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ : ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΠΩΣ ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ "ΘΡΑΣΙΜΙΑ" ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ;)
    ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΣΟ 5 ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ" ΣΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑ.
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ,ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΑΠΛΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ).
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ (ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ) ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ) ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ (ΔΕΝ ΠΕΦΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ…ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ,ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚΟΣ,ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΥΛΗΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ).
    ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.
    ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΒΑΡΑΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟ.
    @ ΥΠΑΤΙΑ : ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΞΕΡΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΒΑΛΕ.
    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ,ΛΕΓΟΤΑΝ ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ.ΝΑ ΣΟ ΘΥΜΙΣΕΙ Ο ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ.
    (ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ)

  7. Όχι υπατία τέτοιο μπουρδέλο πάνω στην γη σαν την "δημοκρατία" στη χώρα μας δεν υπάρχει. Απλά αυτοί σκοπό έχουν να μας εξαφανίσουν από τον χάρτη. "Υπουργός" παιδείας λέει στη βουλή "σέβομαι τους αγώνες των μαθητών". Αγώνες εννοεί το κλείσιμο των σχολείων. Αυτοί πρέπει να δικαστούν επί εσχάτη προδοσία.

  8. 11.05,
    ελα τώρα…θυμάμαι πολύ καλά τι γινοταν στις καταλήψεις. Εψαχναν να βρουν ηλιθιες δικαιολογίες μια για την πενταημερη, μια γιατι δεν ειχε φωτισμό!
    Οποιος δεν θέλει να ζυμωσει, 10 μερες κοσκινίζει! οι καταληψεις γινοταν για χαβαλε και μονο. Αυτοι που οργανωναν τις καταλήψεις ήταν επισης αυτοι που εσπαγαν τις λαμπες που εκαναν τα γκραφιτι κλπ κλπ. Εχεις δει συχνά αριστουχο μαθητή να ΄βάζει΄ λουκέτο σε σχολειο?Εχεις δει συχνά ΄φυτουκλάκι΄ προεδρο 15μελούς?
    Το παιδι που νοιαζεται για την μορφωση και το μελλον του, τρεμει μην χασει μαθηματα.
    Επίσης δεν χρειαζεται να μου κανει μαθματα για τον τεμπονέρα…ειδαμε τα χαιρια της εκπαιδευσης που μας εφταξε η αριστερά. Μαθητριες ημιγυμνες στο σχολειο, αιωνιοι φοιτητές και λαθρομεταναστες με μπαχαλακηδες στα πανεπιστημια να τα σπανε κατω απο την σκεπη του ΄ασυλου΄ . Φτανει πια με τον Ταμπονέρα!
    Υπατία

  9. Θέλω να απαντήσω στον ανώνυμο 11 05. Αγαπητέ μου παρακαλώ να μην είσαι εκπαιδευτικός!!!! μας λες ότι ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ,ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ.
    πιστεύεις ότι αυτά τα προβλήματα της παιδείας? να σου πω εγώ που ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να κάνω το σκ–ό μου παξιμάδι, για να στείλω το γιο μου σε ιδιωτικό σχολείο. Δεν είναι λίγοι οι καθηγητές απλά είναι τεμπέληδες και δεν κάνουν μάθημα, αφού στην τάξη μπαίνουν για να ξεκουραστούν από τα απογευματινά ιδιαίτερα και για να βρουν πελάτες-μαθητές. Τα ντουβάρια των αιθουσών διδασκαλίας είναι μια χαρά. οι καθηγητές λόγω ανεπάρκειας και τεμπελιάς έχουν κάνει τα παιδιά μας ντουβάρια!!! σκέψου μόνο ότι μέσα στην κρίση άνοιξε και άλλο ιδιωτικό σχολείο!!!! αυτό δεν σου λεει τίποτα ? τα ίδια βιβλία, τα ιδια μαθήματα, ο ιδιος αριθμός μαθητών στην τάξη. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι στο ιδιωτικό αν ο καθηγητής δεν κάνει την δουλειά του φεύγει ενώ στο δημόσιο μένει!!!

  10. ΩΧ,ΩΧ,Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ !
    http://www.youtube.com/watch?v=dHoXz4AHwmU#t=105
    @ΥΠΑΤΙΑ : ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ (ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ) ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ,Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ,ΟΥΤΕ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΕΒΕΣΑΙ.
    @9:28 : ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ…
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΚ@ΤΟ ΣΑΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ,ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ Ή ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ,ΦΥΣΙΚΑ,ΔΗΜΟΣΙΟ FOREVA…
    ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ (ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ)…ΑΛΛΑ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ "ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ,ΟΧΙ ΕΓΩ".
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ…ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΟΧΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.

  11. Και τι πρέπει να κάνουμε Taliban, την ώρα που οι τουρκικές φρεγάτες σου καταστούν στο Σουμιο; Να δοξαζουμε το Γκιώνη; Taliban έχεις καταντήσει τελείως γραφικός.

  12. 11.11
    Eγώ δεν συμμετείχα ΠΟΤΕ σε καατάληψη! Ημουν αριστη μαθητρια και δεν είχα κανένα κοινο σημειο με αυτους που εβαζαν λουκέτα! Εγω σε οσα σχολεία πήγα, στις καταλήψεις πρωτοστατούσαν οι κακοι- μέτριοι μαθητές..οποτε το βράδυ μαζευονταν μεσα μαζι με τους εξωσχολικους, έπαιζαν χαρτια και εκαναν το χωρο του σχολείου τεκέ!
    Εγώ και κάτι άλλοι συμμαθητες που απο διαφορετικές τάξεις, αλλάξαμε σχολείο μια φορά γιατί το συγκεκριμμένο το είχε παρει σχοινί-κορδονι με τις καταληψεις (ανοχη των καθηγητων οπως καταλαβαινετε).
    Οσον αφορά τον Ταμπονέρα, δεν είμαι υπέρ της βιας και σε καμμια περιπτωση δεν θέλω να χάνουν την ζωή τους άνθρωποι απο αυτά. Σεβομαι την μνημη του ως άνθρωπο, αλλα όχι ως αριστερού συνδικαλιστη. Οπότε οταν απευθυνεστε σε εμένα ειναι περιττά αυτά περι Ταμπονέρα. Την παιδεία την έχει καταστρέψει η αριστερά που εισηγαγε τον συνδικαλισμο στα σχολεια και στα πανεπιστήμια. Πας να γραφτεις στο πανεπιστημιο και σε περιμένουν τα κορακια των κομματικών παρατάξεων. Ποιος είναι πιο ενεργός σε αυτο τον τομέα ξέρουμε όλοι.
    Στοχος της σημερινής ελληνικής εκπαίδευσης: να φτιάξει συνδικαλιστές και αντιρατσιστες και πολίτες ελευθερους εθνικων/θρησκευτικών φρονημάτων! Ούτε καλλιεργημένους ούτε υπευθυνους- σωστους πολίτες! Αν δεν έχεις συμμετέχει σε κατάληψη, θεωρείται πως δεν έχεις διεκδικήσει τιποτα στην ζωη σου…αυτή ειναι η σημεερινήη πραγματικοτητα. Σωστός ειναι μονο αυτός που κανει απεργιες/καταληψεις. Κριμα τοτε, εγω ποτε δεν θα συνταχτω στο πλευρο αριστερων συνδικαληστων -κηφηνων…γιατί τελικα αυτοί εστριβααν δια του αρραβωνος στα δυσκολα (ειναι πολλα τα λεφτά Αρη)
    Υπατία

  13. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ . ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ..ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ …ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ … ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ,ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ,ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ,ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ..ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ..ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ .ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΝΕΣ..ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ. ΟΥΤΕ ΨΩΜΙ.. ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ.. ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΜΟΡΦΩΤΟΙ ,ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ,ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΕΣ ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ..ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  14. Υπατια αριστη μαθητρια αλλα στο πανεπιστημιο που λεγεται ζωη πηρες μηδεν να το ξερεις βγες απο το ματριξ που ζειετε κοιτατε τη ειναι πισω απο την κουρτινα και συ και ο Μπετοβλακας καιτοτε ενα σιγουρο οτι δεν θα ξανασχοληθειτε με αυτα που λετε

  15. 9:28 μ.μ. Tα παιδια δεν ειναι ντουβαρια οχι λογω καθηγητων αλλα επειδη στα σχολεια τους διδασκουν αυτα που θελουν να ξερουν καποιοι και οχι αυτα που πρεπει καλο θα ηταν να πατε σε ενα σχολειο και να γινεται εσεις καθηγητρια να δειτε με ποσο κοπο και αυτοι οι ανθρωποι βγαζουν τα ως πρως το ζην

  16. 1.48,
    το ποιος πέτυχε στο μαθημα της ζωής το βλέπεις στο τέλος και εσυ δεν είσαι αρμοδιος να το κρινεις 🙂
    Εγώ με την ζωή μου και τις επιλογές μου ειμαι καλά (και δεν δουλευω στο δημοσιο να σε προλάβω). Μακριά παντα απο συνδικαλιστές και αριστερά φερέφωνα! Λίγα τα λεφτά αλλά τι να κάνουμε, δεχομαι τις ευθύνες και την κληρονομιά των παλαιοτερων γενεών!
    Εσείς ψηφίσετε τα ΄λαθος΄ ατομα (ξανά) για να σας σώσουν απο την Μερκελ! Στηρηχτείτε στους πολιικούς, για να προοδευσετε
    Υπατία

  17. να πατε και σεις σε ένα εργοστάσιο να δείτε το πως βγαίνει το προς το ζην..με 500 ευρώ με 10ωρο-12ωρο εργασιας και οχι με τα 1000 του δημόσιου.

  18. @ Μπετόβλακα πες μας αληθινά πιο είναι το worn rate σε κάθε επάγγελμα και μάλιστα του εκπ/κού και σταμάτα να κανιβαλίζεις… Μα για όλα έχεις άποψη είσαι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ…;

  19. Σε παραδέχομαι κ. Μπετόβλακα, γιατί τολμάς να πεις την αλήθεια και δεν σε νοιάζει να γίνεσαι δυσάρεστης σε αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα μας. Μακάρι και οι πολιτικοί μας να είχαν το δική σου ψυχή και κουράγιο να αντιμετωπίζουν τους υπαίτιους της καταστροφής.

  20. Ποιος σου είπε πως ζηλεύουμε τους δασκάλους??? Τι παιδαριωδες επιχειρημα ειναι αυτό?
    Αλλά και πάλι σου έχω απαντηση…ψάξε βρες ποσοι χιλιάδες εχουν γινει δασκαλοι και καθηγητές. Ειναι τόσοι πολλοί που θα τους βρεις να απασχολουνται ως γκαρσόνια σε καφετεριες! Σε κάλυψα?

    10.40, ναι απο τους δασκάλους περιμενουμε προκοπη..ανέκαθεν!!! Αυτο ακριβως διέπει το λειτουργημα τους: να διαμορφώσουν καλλιεργημενους ανθρωπους και οχι συνδηκαλησταραδες- κηφηνες και υποχειρια πολιτικάντηδων! Τωρα που το σκεφτομαι, δεν θα ήταν ασχημο να ψηφιζουμε τους καθηγητές. Να δεις ποσο μπροστά θα πηγαινε η ελλαδα μας….Οποιος δεν σεβεται το λειτουργημα του, σπιτακι του και στα προβατα του! Ουτε απεργίες, ουτε καταληψεις ούτε αχρηστοι πολιτικοι τελικά! Η βάση μιας κοινωνίας ειναι η οικογένεια και η παιδεια της!
    Υπατία

  21. @ Υπατία
    "Αλλά και πάλι σου έχω απαντηση…ψάξε βρες ποσοι χιλιάδες εχουν γινει δασκαλοι και καθηγητές. Ειναι τόσοι πολλοί που θα τους βρεις να απασχολουνται ως γκαρσόνια σε καφετεριες! Σε κάλυψα?"
    Όχι. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Εκτός αν εσύ ντρέπεσαι που δουλεύεις… Γιατί δεν έγινες κι εσύ καθηγήτρια αφού τα ξέρεις όλα να μάθεις και σ' εμάς;

  22. @ΥπατίαΜε αφορμή τις εκλογές των Εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια και την αργία που ορίστηκε για τη μέρα αυτή διάβασα πολλά πικρόχολα σχόλια από πολλούς, που βρήκαν ευκαιρία να μετρήσουν και να ξαναμετρήσουν τις μέρες που κάαααααθονται. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουν όμως ότι:
    1)Τον τόπο, το χρόνο και τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν τα ορίζουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, αλλά το υπουργείο παιδείας.
    2) Η διαδικασία είναι υπηρεσιακή, που σημαίνει ότι τη μέρα αυτή γίνεται η στελέχωση των υπηρεσιακών κρατικών οργάνων με τα αιρετά μέλη του, τα οποία ασχολούνται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας.
    3) Οι Εκπαιδευτικοί δεν είναι οι νταντάδες των παιδιών, αλλά οι δάσκαλοί τους. Με όσους μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά των δύο ρόλων, μπορούμε ίσως να συζητήσουμε και για άλλα πράγματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για τη συμβολική διάσταση κάθε πράξης, που γίνεται στο σχολείο. Θα μπορούσε με τη λογική κάποιων να γίνεται μάθημα στα σχολεία την 28η Οκτωβρίου, την 25η Μαρτίου, των Τριών Ιεραρχών κ.λ.π. και να γίνονται οι γιορτές και οι παρελάσεις τα απογεύματα. Φαντάζομαι ότι η αργία γι” αυτές τις μέρες δίνεται για να εμπεδωθεί στη συνείδηση των παιδιών ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές στιγμές για τον Ελληνισμό. Οι εκλογικές διαδικασίες, που αποτελούν το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας, είναι επίσης σημαντικά γεγονότα της σχολικής ζωής, Οι γιορτές, οι εκδρομές, οι σχολικές εκδηλώσεις, ακόμα και οι αργίες είναι κομμάτια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πολλές φορές απαιτούν την παρουσία και τη συμμετοχή των Εκπαιδευτικών ατελείωτες ώρες πέρα από ωράρια και υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

  23. 4) Οι διακοπές σε τακτά χρονικά διαστήματα δε γίνονται σαν χάρισμα στους Εκπαιδευτικούς, αλλά είναι παιδαγωγική ανάγκη επιστημονικά αποδεκτή από όλα τα σοβαρά εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου. Σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης (για να μη πάμε πιο μακριά) ανά δύο μήνες τα σχολεία έχουν μια εβδομάδα τουλάχιστον διακοπές και αυτό όχι φυσικά σαν χάρη στους Εκπαιδευτικούς. Αν για κάποιους είναι βαρύ να μας βλέπουν να καθόμαστε στις διακοπές των μαθητών, τότε ας εισηγηθούν να μη πληρωνόμαστε το διάστημα αυτό. Όπως φυσικά οι πυροσβέστες δεν θα πληρώνονται τις μέρες που δεν θα υπάρχει φωτιά, οι στρατιωτικοί, όταν δεν έχουμε πόλεμο, οι αστυνομικοί, όταν δεν υπάρχει παρανομία, οι εφοριακοί, όταν λήγει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ, όταν δεν υπάρχουν βλάβες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, όταν τ” αφεντικό δεν κάνει τζίρο κ.ο.κ.
    5) Η δουλειά του Εκπαιδευτικού έχει πολλά πλεονεκτήματα (διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού, καθημερινή συνεργασία με νέα παιδιά), που συνήθως σχολιάζονται από τους άλλους εργαζόμενους, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς αν αποτύχει σε έναν από τους ρόλους του (παιδαγωγός, επιστήμονας, ηθοποιός, ψυχολόγος) η ζωή του μέσα στο σχολείο γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα γραφείο. Κάθε ανθρώπινο ελάττωμα μπαίνει στο μεγεθυντικό φακό των παιδιών και φτάνει στα σπίτια όλων. Κάθε μέρα είναι μόνος απέναντι σε παιδιά και έφηβους που κουβαλούν μαζί τους τα βιώματα και τις χαρές ή τις λύπες πολλών διαφορετικών οικογενειών. Έχουν καθημερινά μπροστά τους και πρέπει να διαχειριστούν τη δυστυχία που κάθεται δίπλα-δίπλα με την ευτυχία, την κωμωδία με το δράμα, την ευφυΐα με τη βλακεία, την πονηριά με την αθωότητα, τον πλούτο με τη φτώχεια. Η προετοιμασία για τα αντικείμενα της διδασκαλίας του, η εργασία που κουβαλάει στο σπίτι για τον έλεγχο των εργασιών των μαθητών του, που χρειάζονται πολλές ώρες αθέατες στους πολλούς, είναι το πιο εύκολο μέρος της δουλειάς του.
    Η απαξίωση του δασκάλου και η μίζερη καταμέτρηση των ωρών που δουλεύει ή κάθεται, σε κάθε ευκαιρία οδηγεί στην υποβάθμιση του θεσμικού του ρόλου στα μάτια των παιδιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα που έχει να διαμορφώνει συνειδήσεις και χαρακτήρες.
    Όπως σοφά έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης «Κατουράς στη θάλασσα θα το βρεις στο αλάτι»!

  24. 10.40, ναι απο τους δασκάλους περιμενουμε προκοπη..ανέκαθεν!!! Αυτο ακριβως διέπει το λειτουργημα τους: να διαμορφώσουν καλλιεργημενους ανθρωπους και οχι συνδηκαλησταραδες- κηφηνες και υποχειρια πολιτικάντηδων! Τωρα που το σκεφτομαι, δεν θα ήταν ασχημο να ψηφιζουμε τους καθηγητές. Να δεις ποσο μπροστά θα πηγαινε η ελλαδα μας….Οποιος δεν σεβεται το λειτουργημα του, σπιτακι του και στα προβατα του! Ουτε απεργίες, ουτε καταληψεις ούτε αχρηστοι πολιτικοι τελικά! Η βάση μιας κοινωνίας ειναι η οικογένεια και η παιδεια της!
    Υπατία

  25. μην βαζετε αγαπητέ μου -αγαπητή μου τους καθηγητές στην ίδια κατηγορία με τους πυροσβέστες ,τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικους …οχι δα ! μιλάμε για επικίνδυνα επαγγέλματα στα οποία δεν γνωρίζουν αν θα γυρίσουν σπίτι …γιατι μην που πείτε οτι πανε στο σχολείο και και κινδυνεύουν να τους βγάλει ένα 5χρονο καλασνικοφ ή να τους πετάξει χειροβομβίδα…θα τρελαθούμε !!! δεν ξέρετε οτι δεν γνωρίζουν αν και πότε θα γυρίσουν σπίτι γιατι απλα δεν γνωρίζουν ωράρια,αργίες γιορτές..δεν έχουν προσωπική ζωή ,δεν μπορουν να είναι κοντά στις οικογενειές τους ..Γιατι επίσης έχουν το ρόλο του ψυχολόγου,του νομικο'ύ στα δίαφορα συμβαντα ..και πολλά άλλα για 800 ευρω .πόσοι αστυνομικοί, στρατιώτικοι και πυροσβέστες εχουν χάσει την ζωή τους εν ώρα υπηρεσιας …και πόσοι εκπαιδευτικοί .ντροπή να κάνετε αυτή την σύγκριση .Αν θεωρείτε θυσία την εκπαίδευση …τότε τι να πουμε ..να εισηγηθούμε να μπουν στα βαρέα και ανθυγειινα .

  26. @11:37 π.μ.
    Ποιες οι σπουδές του πυροσβέστη, του στρατιωτικού και του αστυνομικού; ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ
    Οι ένστολοι πήραν αύξηση. Αλλά ο Λοβέρδος ζητά εθελοντές εκπ/κούς για 1000 αναπληρωτές. Ψήφιζε αυτούς που σε βόλεψαν και όταν σε λίγα χρόνια θα πεινάς κι εσύ ο αστυνομικός θα σου τη φέρει στο κεφάλι με το γκλομπ… Τότε θα πεις άξιος ο μισθός σου αγόρι μου…
    ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

  27. @11.37 Γιατί δεν έγιναν δάσκαλοι όλοι οι παραπάνω;
    1. Δεν στρώθηκαν στο διάβασμα να δώσουν Πανελλήνιες;
    2. Δεν είχαν ικανότητες να βγάλουν Πανεπιστήμιο;
    3. Δεν πέρασαν ΑΣΕΠ;
    4. Έβαλαν μέσο και δεν τους πήραν στο Πανεπιστήμιο;
    5. Ο μπαμπάς τους δε φίλησε κατουρημένες ποδιές Βουλευτών για ΟΛΑ τα σώματα ασφαλείας αλλά έκανε τίμιο και αξιοκρατικό αγώνα για τα παιδιά του;;
    6. Όλα τα παραπάνω
    Βάλε αλατάκι αγόρι μου 11. 37 ΝΟΣΤΙΜΙΖΕΙ
    Όπως σοφά έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης «Κατουράς στη θάλασσα θα το βρεις στο αλάτι»!

  28. @01.36,
    σκεφτόσουν πολύ ώρα πως θα διαστρεβλώσεις αυτό που είπα? Δεν είχες να μου απαντησεις κατι καλυτερο? Η απάντηση σου ειναι τουλάχιστον γελοια! Σου είπα πως είναι ντροπή οποιαδήποτε δουλεια? Εγώ απάντησα πως είναι τόσοι πολλοί που δουλεύουν ο,που τύχει, μιας και δεν μπορούν να απορροφηθούν. Νομίζω, το κατάλαβες το νόημα και χωρίς την επεξήγηση, αλλά έλεοςς..βρες κάτι πιο εντυπωσιακό για να κερδίσεις τις εντυπώσεις.
    @01.58
    Δεν με απασχολούν ιδιαίτερα οι αργίες και οι διακοπές των καθηγητών. Δεν έμεινα ποτέ σε αυτό. Για την ποιότητα της εκπαιδευσης εχω πολλά να πω όμως…
    Οπως τώρα που μου εξισώνεις τις εθνικές γιορτές με τις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων! Σε όλο το δημόσιο ψηφίζουν καποιες φορές τον χρόνο, δεν το ΄κλεινουν΄το μαγαζί όμως!
    Και άντε ουτε αυτο το θεωρώ πολυ σημαντικό (να χαθεί μια μέρα μαθημα). Πόσο ηθικό είναι να περιμένεις τις πανελληνιες για να διεκδικήσεις τα δικαιωματα σου? Ολα αυτά τα ΄ιδανικά χαρακτηριστικά΄ του εκπαιδευτικού που κρύβονται οταν βγαίνει να εκβιάσει εν μέσω εξετάσεων?
    Και τέλος πάντων , έχουμε πάει όλοι σχολείο ξέρουμε πόσοι καθηγητές είναι όντως εκπαιδευτικοί και πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι! Δυστυχώς όσο πας σε μεγαλύτερες πόλεις, τοσο πιο 'δημοσιοι υπαλληλοι' γίνονται!
    Τέλος πάντων, τα πολλά λόγια είνα φτώχια…την παιδεία της ελλάδας την αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην πραγματική ζωή!
    Αλήθεια, εσύ είσαι ικανοποιημένος απο την πνευματική καλλιεργεια των νέων σημερα? Τα συνδικαλιστικά τους τα μαθαίνετε μια χαρά…
    Απο λογοτεχνία, ιστορία, φιλοσοφία πως πάμε?
    To εκπαιδευτικό μας συστημα είτε το παραδέχεστε είτε όχι έχει καταφέρει να εξαφανίσει απο την κουλτουρα μας φιλοσοφους, συγγραφείς, ποιητές! Μόνο ύλη για πανελλήνιες και ουτε καν αυτή ειναι αρκετή! Χωρίς φροντιστηριο δεν πας πουθενά
    Αυτη ειναι η Παιδεια μας 🙂
    Υπατία

  29. εχεις ένα θέμα με το κατούρημα βλέπω..μόνο αυτό εχεις να πεις κύριε μορφωμένε ? οτι οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί δεν σπουδάζουν ..? αγνοείς τις αντιστοιχες σχολές αστυνομικές στρατιωτικές ακαδημιές και τις εξετασεις που δίνουν καθημερινά στο δρόμο καθε μερα όλοι αυτοι που εσυ θεωρεις κατώτερους σου επειδή δεν εδωσαν ΑΣΕΠ (που ακομα και εκει παίζει το βισματάκι) .ολοι στην Ελλαδίτσα μεγαλώσαμε ..οχι μόνο εσύ !και απο σχολεία ξέρουμε γιατι πηγαμε και μεις και εχουμε άποψη.Ολοι αυτοί που υποτιμάς ειναι προθυμοι να δώσουν τη ζωη τους για προστατευσουν εσένα που κρύβεσαι πίσω απο ένα βιβλίο.τα συμπεράσματα τα βγάλαμε … η μύτη τρυπάει ταβάνι … προσγειωθείτε γιατι υπάρχουν και άλλοι που δίνουν τη ζωή τους για το επαγγελμά τους ..η δουλεια σας ειναι η εκπαιδευση των παιδιών … αυτό μόνο .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog