Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου… Ασχοληθείτε λίγο με τους φοιτητές της πόλης της Κορίνθου…

- Advertisement -

Του Λάμπρου Κωστάρα

Η Κόρινθος φιλοξενεί τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με φοιτητές που έρχονται από την Αθήνα σε καθημερινή βάση επειδή αδυνατούν να νοικιάσουν σπίτι στην Κόρινθο…

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τον προαστιακό σιδηρόδρομο και αναγκάζονται να έρχονται στο Πανεπιστήμιο περπατώντας επειδή δεν υπάρχει συγκοινωνία που να συνδέει το σταθμό του προαστιακού με το κέντρο της πόλης. Μπορεί το περπάτημα να είναι ωφέλιμο, πλην όμως η συγκεκριμένη διαδρομή είναι επικίνδυνη. Επιπλέον, χάνεται σημαντικός παραγωγικός χρόνος τόσο για τους φοιτητές όσο για μερικούς διδάσκοντες οι οποίοι έρχονται από την Αθήνα.

Οι ίδιοι φοιτητές έχουν συνήθως μία κενή ώρα το μεσημέρι για φαγητό αλλά η σίτιση παρέχεται από ιδιώτη στην περιοχή Κανταρέ Κορίνθου. Η περιοχή καλύπτεται με αραιή δημοτική συγκοινωνία για την οποία οι φοιτητές πρέπει να πληρώσουν και φυσικά δε μπορούν να το κάνουν. Ακόμα και αυτοί που μπορούν να πληρώσουν, δεν έχουν το χρόνο να μεταβούν με δημοτική συγκοινωνία στον απομακρυσμένο χώρο σίτισης. Μαθαίνουμε ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός των φοιτητών που τελικώς σιτίζονται.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως βασικό εργαλείο εκπαίδευσης και οι φοιτητές έχουν πρόσβαση με εκπαιδευτικό υλικό κα αρχεία ή παρουσιάσεις των καθηγητών. Γίνεται άμεσα αντιληπτό πόσο σημαντική είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο στην περιοχή του κέντρου της πόλης της Κορίνθου εφόσον οι φοιτητές μετακινούνται. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και συνδράμει στην εικόνα του μη φιλικού περιβάλλοντος για τους επισκέπτες φοιτητές.

Τα παραπάνω ζητήματα παιδεύουν τους φοιτητές οι οποίοι προσπαθούν να σπουδάσουν σε μία πόλη που δε φέρεται φιλικά σε ζητήματα μετακίνησης και οργάνωσης. Γιατί να μην υπάρχει δημοτική συγκοινωνία με μειωμένο ή και καθόλου εισητήριο για τους καθημερινούς φοιτητές του Πανεπιστημίου ? Γιατί να μην αξιοποιηθούν χώροι όπως πχ η στρατιωτική λέσχη για τη σίτιση των φοιτητών ώστε να μην απαιτείται να πηγαίνουν μερικά χιλιόμετρα μακρυά για να φάνε ? Γιατί να μην υπάρχει ομαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω των υποδομών του δήμου ?

Πιστεύω ότι με κατάλληλη συνεννόηση και εφόσον επιδείξουν το απαραίτητο ενδιαφέρον, οι αρμόδιοι μπορούν να βρουν απλές λύσεις σε απλά ζητήματα και να διευκολύνουν τους φοιτητές της πόλης της Κορίνθου σε μία περίοδο που δοκιμάζονται τόσο οι ίδιοι όσο οι οικογένειές τους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog