Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ηγέτης ή ρεζίλης; του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Χρειάστηκε μόλις ένας μήνας για να καταρρεύσει ο μύθος του αντιμνημονιακού τόξου. Ο “σοφός” Ελληνικός λαός, εμπιστεύτηκε την τύχη του και το μέλλον τον παιδιών του στον Τσίπρα, στον Βαρουφάκη και στον Πάνο Καμένο…

Σε ένα μόνο μήνα υπέγραψαν παράταση του μνημονίου για τέσσερις ακόμα μήνες, με αποχή από κάθε μονομερή ενέργεια. Σε απλά ελληνικά, υπέγραψαν ότι και για κατούρημα θα πηγαίνουν με τον κηδεμόνα τους.

Οι Συριζοκαμένοι έχτισαν την νίκη τους σε μια απίθανη μπουρδολογία που έλεγε ότι θα σκίσουν το μνημόνιο, θα δείρουν τον Σόιμπλε, θα καταργήσουν την τρόικα, θα αλλάξουν την Ευρώπη, θα προσλάβουν τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών και αμέτρητες άλλες βλακείες και στο τέλος το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν τον Πάκη, πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ξαναβαφτίσουν την τρόικα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκε πάνω στον γρανιτένιο τοίχο της πραγματικότητας. αναγκάστηκε να κατέβει από το ροζ συννεφάκι που ζούσε μέχρι τώρα. Πρέπει όμως , χωρίς ίχνος ειρωνείας, να του αναγνωρίσουμε ότι αποδεδειγμένα πλέον είχε αγαθές προθέσεις. Προτίμησε την προσωπική και κομματική γελοιοποίηση, από το να γκρεμίσει την χώρα. Δεν ξέρω αν την απόφαση αυτή την πήρε από φόβο για τις συνέπειες στο πρόσωπο του ή αν το γονίδιο του Έλληνα υπερίσχυσε του νεοκομμουνιστή, αλλά στο τέλος έκανε πραγματικά αυτό που έπρεπε.

Από εκεί και πέρα όμως, το αν θα καταφέρει να μετατραπεί στον ηγέτη, που θα πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό ή θα μείνει στην ιστορία ως ο ρεζίλης που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο είναι δική του επιλογή. Έχει την ευκαιρία να παραδεχθεί ότι το μνημόνιο είναι ο μόνος δρόμος για την σωτηρία της πατρίδας. Μπορεί να πει ότι φταίει ο Σαμαράς που δεν τον είχε ενημερώσει σωστά ή ότι φταίει η Ευρώπη που επικοινωνιακά δεν χειρίστηκε σωστά το μνημόνιο και γι αυτό τον λόγο έκανε λάθος όλα αυτά τα χρόνια.

Το ζητούμενο πάντως είναι, να προσπαθήσει να ξαναπαντρεψει την χώρα με την λογική, με την οποία έχει πάρει διαζύγιο εδώ και κάποια χρόνια, και να πει στο Ελληνικό λαό ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την συνταγή που ακολούθησε η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και έχουν καταφέρει να προσφέρουν στους πολίτες τους, μια αξιοπρεπή ζωή. Ας αφήσουμε την Αργεντινή και την Βενεζουέλα στην ησυχία τους και ας προχωρήσουμε στον ευρωπαϊκό δρόμο.

Πρέπει για το ελάχιστο πολιτικό χρόνο που του απομένει και πριν κοπάσει η ανοχή προς το καινούργιο, να πάρει αποστάσεις από κομουνιστές όπως ο Λαφαζάνης, από παρανοϊκούς όπως η Ζωίτσα και από πονηρούς όπως ο Κουρουμπλής και ο Μητρόπουλος.

Από την άλλη πλευρά αν συνεχίσει τα καραγκιοζιλίκια σαν την συνομιλία που είχε με τον Μίκη Θεοδωράκη που του έλεγε ότι κάνει ” ελιγμούς μπροστά στον εχθρό”, τότε πολύ γρήγορα θα βρει μπροστά του και πάλι την αλήθεια. Δεν θα ξέρει που να κρυφτεί από αυτό το παρανοϊκό συνονθύλευμα που έχει περιμαζέψει.

Για τον Καμένο κάθε σχόλιο είναι περιττό. Ακόμα ψάχνει τα σπίρτα για να ανατινάξει το Κούγκι και στο μεταξύ έχει φάει μια προβατίνα και θέλει να πληρώσει το λογαριασμό με ρούβλια.

- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τυπώνει τα φράγκα η Ραχήλ ή γιατί δεν τα φέρνει ο Ψεκασμένος από την Ρωσία? Μπετό με απογοήτευσες σήμερα. Η λέξη ρεζίλιδες είναι πολύ ελαφριά γι αυτούς

  2. Μπετο αν ειχε βγει ο Θαμαρας που τωρα μισει τον Ελληνικο λαο επειδη δεν τον ψηφισε αυτα που ειχε υπογραψει να κανει ειναι τα εξης απολυσει 200.000 υπαλληλων κατσχεσεις ολων των κατοικιων μειωση μισθων συνταξεων στα 360 δηλαδη ειχαν αποφασισει να μας ξεκανουν τελειωςεσυ Μπετο δεν ξερεις τη θα πει φτωχεια και ουτε θα το μαθεις ποτε καθοτι καλοβολεμενος κομμαdog

  3. Πολύ ξυνίλα και πόνο ρε μπετόβλακα. Αλλιώς είχατε μάθει εσείς τα παιδία με μπλε και πράσινους κόκους τόσα χρόνια. Πάντως για να σου απαντήσω, η χειρότερη κωλοτούμπα και πισωγύρισμα της κυβέρνησης, θα είναι να πάνε εκεί που μας άφησε ο Σα(χλα)μαρας. Τόσο απλά. Αν δεν τον καταλαβαίνεις δεν πειράζει. Δεν το αναμένω άλλωστε.

  4. μπραβο στον μπετο,πιστος στις αρχες και τις αξιες του.μπραβο και στο μπλογκ που φιλοξενει τετοια αρθρα.πραγματικα η κριτικη σου ειναι πολυ λογικη και επικοδομητικη.

  5. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΟΙΝΩΣ ΤΑ ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  6. Ναι ο απογονος του Κολοκοτρωνη…ακου εκεί πατριώτης ο Τσιπρας και οι λοιποι!!
    Αν ηταν πατριωτες που και που θα λυπουνταν τα μαρμαρα που ξηλωνουν στο Συνταγμα καθε χρονο και την Αθηνα που καινε οι ΄υποστηρικτές΄ τους
    Υπατία

  7. ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΓΥΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!! ΜΠΕΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΨΕΙ –ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ….!!! — VAGELIS

  8. "Το 2015 η λέξη αριστερά θα γίνει βρισιά."
    Μπετόβλακας
    Είσαι Θεός αγορίνα μου. Σε πάω με χίλια. Άσε τους κουτούς να προχωρούν στον δρόμο του σοσιαλισμού και εσύ συνέχισε να είσαι πάντα πρώτος.

  9. 1¨02 εάν δεν γινόταν η συγκεκριμένη «κωλοτούμπα», και μάλιστα την υστάτη στιγμή, η Ελλάδα θα ζούσε εφιαλτικές μέρες που θα έκαναν τις χειρότερες του Μνημονίου να φαντάζουν μπροστά τους ένα ευχάριστο πικνίκ στην εξοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog