Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αριθμοί και τα νούμερα – Του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Η αριστερά έτρεφε πάντα μια απέχθεια προς τους αριθμούς. Άλλωστε στα αγαπημένα της συνθήματα ήταν το «πρώτα ο άνθρωπος και μετά οι αριθμοί». Τα τελευταία χρόνια όμως, παρατηρείται το έξης παράδοξο. Από την μια πλευρά απεχθάνονται τους αριθμούς, και από την άλλη λατρεύουν τα νούμερα. Μιλώ για νούμερα επιπέδου Μπαρουφάκη, Ζωίτσας, Ραχήλ, Στρατούλη και λοιπών…

Η Ευρώπη απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να της δώσει αριθμούς, δηλαδή κοστολογημένα μέτρα για την ελληνική οικονομία. Εμείς όμως αντί για αριθμούς τους στείλαμε τα νούμερα. Πήγε ο Μικρός Αλέξης με το μαντηλάκι του, τους φούσκωσε με μπούρδες και αυτοί του είπαν να επιστρέψει με αριθμούς.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε την Ευρώπη ο Γιάννης με ένα νι, και ενώ οι άνθρωποι περίμεναν να δουν επιτέλους αριθμούς, είδαν μπροστά τους το μεγαλύτερο ίσως νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης με ένα νι, πήγε με το χέρι στην τσέπη ( συνήθεια που του έμεινε από την εφηβεία του) και με σηκωμένο τον γιακά, προσπάθησε να πείσει την Ευρώπη να στάξει ευρουλάκια για να ταΐσει ο Στρατούλης τους πενηντάρηδες συνταξιούχους και για να προσλάβει ο Κατρούγκαλος τις απολυμένες καθαρίστριες.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο «σοφός» Ελληνικός λαός, απαιτούν από τους ευρωπαίους τοκογλύφους να δώσουν λεφτά και εμείς να τους δώσουμε υποσχέσεις. Για όσο ακόμα καιρό, έχουμε αυτή την λογική, η χώρα θα είναι εντός μνημονίου και πάντα υπό την επίβλεψη της τρόικας. Όλοι αυτοί οι πολιτικά επικίνδυνοι , που όλα αυτά τα χρόνια έλεγαν ότι το «πρόγραμμα δεν βγαίνει» ή ότι η «συνταγή είναι λάθος» θα λογοδοτήσουν σύντομα στους ψηφοφόρους τους. Να σημειωθεί ότι το μνημόνιο εφαρμόστηκε στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία , στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Η Ιρλανδία έχει βγει από το μνημόνιο εδώ και καιρό, η Πορτογαλία ξεπληρώνει πριν την ώρα του το ΔΝΤ, και η Κύπρος θα βγει ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μόνοι που θα συνεχίσουν για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα, είμαστε εμείς και ο λόγος είναι απλός. Δεν εφαρμόσαμε πότε το μνημόνιο. Όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν όλο αντιδράσεις, ισοδύναμα μέτρα και λοιπές μπουρδολογίες.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί ένα κράτος να έχει πενηντάρηδες συνταξιούχους, υπεράριθμους και τεμπελχανάδες δημοσίους υπαλλήλους είναι τρελός. Όποιος μάλιστα πιστεύει ότι αυτούς τους τεμπέληδες, θα τους πληρώνει ο ευρωπαίος φορολογούμενος, δεν είναι απλά τρελός. Είναι νούμερο.

- Advertisement -

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να σου πω δυο νουμερα? Μηδεν οι σοβαροι αναγνωστες που σε παιρνουν στα σοβαρα…αλλα το μεγαλυτερο νουμερο ειναι αυτος που ακομα σε πληρωνει για την αστοχη προπαγανδα σου….αντε πες τα στον ιρλανδο και στον πορτογαλο που του παιρνουν το σπιτι, αυτα….και απο νουμερο θα γινεις αυτοματως μηδενικο…αντε γεια

  2. Ας κρατήσουν οι χοροι! Ο Τσίπρας την πίπιζα,ο Λαφαζάνης το ντέφι,ο Στρατουλης το ταμπούρλο και οι υπόλοιποι το τραγουδι.Οι θεσμοί…….ακόμα περιμένουν!

  3. μπετοβλακα ολοφανερα βολεμενος απο τα 40 χρονια πασοκ και νδ.σε εκφραζει απολυτα το μαζι τα φαγαμε του παγκαλου.αμε …στο καλο για να μην πω καμμια κουβεντα,εσυ και οι ομοιοι σου.

  4. Άκουσες , Τσαούση μου;
    δεν εφαρμόσαμε ποτέ το μνημόνιο,
    δεν πιάσαμε ποτέ τους στόχους
    και το χρέος μας αιώνιο…
    Ο Έλληνας , Τσαούση μου ,
    πηδάει από την ταράτσα
    γιατί κουράστηκε να τον ληστεύει
    η ίδια του η ράτσα…
    Ποιο δημόσιο , Τσαούση μου;
    Ποιοι χαλάνε τα λεφτά
    γιατί οι καθηγητές 800 ευρώ παίρνουν
    μήπως είναι πολλά;
    Όχι, αυτοί που φάγανε τα λεφτά
    τα τρώνε ακόμα και τώρα,
    με φουσκωμένα κουπόνια για σίτιση
    και άλλα τέτοια δώρα.
    Δεν είναι, Τσαούση μου το πρόβλημα,
    το δημόσιο που όλοι λένε
    οι Έλληνες που ψηφίζουνε είναι το πρόβλημα
    και μετά μουτζώνουνε και κλαίνε.
    Αυτόι εδώ, Τσαούση μου,
    τετραετία δεν βγάζουν,
    πετύχανε την εποχή
    που τα καζάνια άδεια βράζουν
    Γι αυτό καίγονται
    εκεί στην δεξιά
    να διώξουν τον Αντώνη
    να πιάσουνε σειρά.
    Συμφωνώ σ αυτό με τον Μπετόβλακα , Τσαούση μου
    δεν θέλει η φάση αυτή μαγκιά,
    θέλει το κεφάλι κάτω
    και σκληρή δουλειά.
    Αλλά ο Γιά-ν-ης , Τσαούση μου
    κούρεψε το όνομά του
    έτσι του είπε η λογική
    να δείξει την μαγκιά του.
    Αυτός, αν αποτύχει Τσαούση μου
    σιγά μην κάτσει να σκάσει
    θα πάει σπιτάκι του στην Αγγλία
    τα μνημονεύματά του να γράψει.

    ΤΣΑΟΥΣΗΣ

  5. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΠΕΤΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΙΜΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΖΩΑ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΑΝΑΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΠΧ ΥΠΟΡΓΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΡΩΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΣΤΩ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ?

  6. Προς Τσαούση:Και εσύ όλο λόγια είσαι για σκληρή δουλειά αλλά κάθε Σ/Κ η Σάλκε και το Αμβούργο στα τρώνε τα φράγκα.

  7. Τι να κάνω βρε, Τσαούση μου
    λεφτά από τους πολιτικούς δεν θα δω
    γι αυτό και εγώ το έριξα
    στο στοίχημα και στο Προπο.
    Εδώ ο Χαρδούβελης φοβήθηκε
    και έβγαλε τα λεφτά του
    για να μην μείνουν νηστικά
    τα πολύτιμα παιδιά του.
    Εμείς έχουμε παιδιά ,
    που είναι του πεταμού
    δεν είναι γαλαζοαίματα
    ενός πολιτικού.
    Στοίχημα και πάλι στοίχημα
    Τσαούση μου , θα παίξω
    έτσι και αλλιώς ο κουβάς
    με έχει μάθει απ'έξω.

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΤΣΑΟΥΣΗΣ

  8. 1950 εσβησε το χρεος της γερμανιας και ηρθε η γιγαντιαια αναπτυξη στη δικη μας περιπτωση μας σβησανε το κατασκευασμενο χρεος λοιπον πως θα ρθει η αναπτυξη …….

  9. Σε όλα αυτά όπου λες Βλάξ (sort of Betoblaka)
    Εσύ και μερικοί όπου σε πλαισιώνουν…
    Ήθελα να ΚΑΤΑΛΑΒΩ ποιον εξυπηρετείς στην παρούσα φάση…??????????????????????
    Τους 75-85 % οι Ελληνες όπου στηρίζουν την κυβερνήσει αυτή..!!
    ¨Η τους Γερμανούς όπου ειρωνεύονται-προσπαθούν να ταπεινώσουν την Ελλάδα..
    Άμα βρεθούν πολύ σαν και σένα, σε πανελλαδικό επίπεδο..
    Και βλέπουν –ακούνε ότι τρωγόμαστε μεταξύ μας
    Θα έλθουν εδώ οι Γερμανοί.. και όχι η τρόικα,
    Θα ορίσουν… κυβέρνηση της αρεσκείας τους…!!
    Όπως Βασιλιάς Γκλύξμπουργκ Βαρβαρικής-Δανικής καταγωγής το 1965 με της πλάτες του Κ. Μητσοτάκη
    του φίλο σου αποστάτη της δημοκρατικής κυβέρνησης
    Γ. Παπανδρέου
    ΟΧΙ ΒΡΕ ΒΛΑΞ όπως και τότε το 1941 (και το 1974)….
    Και ενώ ξέραμε ότι θα χάσουμε την μάχη… από τους Γερμανούς
    (Το έχουμε στο DNA μας…!! )
    Όμως αντισταθήκαμε, και βοηθήσαμε να κερδίσουμε τον πόλεμο το 1945 ενάντια στους υπερόπτες Φασίστες…!
    Τα ίδια γίνονται και τώρα Ισπανοί-Ολλανδοί-Ιταλοί-Τούρκοι-Σκανδιναβοί κτλ.. είπαν YES MAN ..περάστε…
    Τα ιδία πράγματα και τώρα.. (όμως να κοιτάς μακριά.…)
    Αυτό θέλεις βρε κοντούλη…??
    (Στο μυαλό εννοώ.. διότι έχω ακούσει ότι είσαι ψηλός..!)
    Παύλος Αρχόντης

  10. @ Παύλο Αρχόντη, ίσως να σου είναι δύσκολο να αντιληφθείς ότι κάποιοι έχουν δική τους άποψη, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Όπως εσκεμμένα ξεχνάς, ήμουν υπέρ του μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων επί Γιωργάκη, την εποχή που ο Αντώνης έκανε τα Ζάππεια. Συνέχισανα είμαι υπέρ του μνημονίου επί Σαμαρά, όταν ο Αλέξης έσκιζε τα μνημόνια. Εξακολουθώ και είμαι υπέρ του μνημονίου και σήμερα που ο Τσίπρας ικετεύει να του δοθεί μνημόνιο, αρκεί να το βαφτίσουν αλλιώς. Το βλαξ το επιστρέφω στις στρατιές των ανόητων που κοιμούνται αντιμνημονιακοί και το πρωί ξυπνούν μνημονιακοί.
    Το 75 με 80% που το είδες; στις εταιρείες δημοσκοπήσεων που μέχρι εχθές τις αποκαλούσαν στημένες; το ότι ολόκληρος ο πλανήτης γελάει μαζί σας, το ότι η ολόκληρη η Eυρώπη είναι εναντίον σας, δεν σου λέει τίποτα; όλοι είναι βλάκες και οι μοναδικοί έξυπνοι σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι οι ημίτρελοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Ψεκασμένος και εσύ, δεν σε προβληματίζει καθόλου; Να σου πω και κάτι τελευταίο, δάσκαλος του έξυπνου ο λόγος, δάσκαλος του βλάκα ο πόνος! Δυστυχώς θα μάθεις με τον δύσκολο τρόπο ( ετοιμάσου για 3ο μνημόνιο)

  11. @ ανώνυμε 12΄10, που το είδες ότι στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία τους παίρνουν τα σπίτια. Μου θυμίζεις τον Χότζα στην κομμουνιστική Αλβανία, που όταν έβλεπαν οι Αλβανοί τα φώτα της φωταγωγημένης Κέρκυρας, τους έλεγε να μην τα πιστεύουν γιατί ήταν προπαγάνδα των Αμερικανών και ότι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπήρχε ρεύμα!!!!

  12. @ΤΣΑΟΥΣΗΣ, πραγματικά μου φτιάχνεις την διάθεση! Έχεις δίκιο πάντως όταν λες: "οι Έλληνες που ψηφίζουνε είναι το πρόβλημα
    και μετά μουτζώνουνε και κλαίνε".
    Έχεις άδικο όμως όταν λες : "Δεν είναι, Τσαούση μου το πρόβλημα,
    το δημόσιο που όλοι λένε"
    Κατά την άποψη μου έχεις άδικο διότι αυτοί που κυρίως ψήφισαν Γιωργάκη και μετά μούτζωναν στην βουλή, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ψήφισαν αργότερα Τσίπρα και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, είναι δημόσιοι υπάλληλοι και 50άρηδες συνταξιούχοι του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών!!!!!!!!

  13. Μπετοβλακα εισαι υπερ των μνημονιων γιατι στη ζωη σου τα βρηκες ολα ετοιμα δεν εχεις πεινασει ποτε ουτε φτωεια εχεις περασερι ουτε ξερεις πως ειναι να σου τα εχουν παρει ολα για ενα χρεος που δεν υπαρχει υποστηριζεις τα μνημονια γιατι εισαι απο τους καλοβολεμενους προυχοντες και ομως ακομα και σημερα περνουν τα σπιτια στην Ιρλανδια και Πορτογαλια αλλα εσυ ζεις στον κοσμο τον δικο σου στο ματριξ σου που να το ξερεις αυτο

  14. @ανώνυμε 11.44 προφανώς δεν με ξέρεις γι αυτό τα λες αυτά. σκέψου όμως για μια στιγμή. με κατηγορείς για καλοβολεμένο, ενώ εργάζομαι πάντα στον ιδιωτικό τομέα, το πρώτο μου μισθό τον πήρα στον Ατλαντικό Ωκεανό στα 19 μου, και δεν εχω πάρει ούτε μια δραχμή από τους φόρους του Ελληνικού λαού. οι πολιτικοί μου αντίπαλοι υπερασπίζονται αυτούς που διορίστηκαν στο δημόσιο επειδή κολλούσαν αφίσες. Πως είναι δυνατό να είναι καλοβολεμένος κάποιος που κινδυνεύει ανά δευτερόλεπτο να μείνει άνεργος, και όχι αυτός που απολαμβάνει την μονιμότητα του δημοσίου, θέλω να μου το εξηγήσεις.

  15. Μα δεν καταλαβαίνεις κε Βλάξ (sort of Βotoblaka)
    Ότι εδώ, δεν έχουμε προεκλογική συζήτηση…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Και εγώ το έχω πει δημόσια, δεν ψήφισα σύριζα…!!
    Εδώ όμως έχουμε πόλεμο, και Αθηναίοι-Σπαρτιάτες κτλ πρέπει να στρατευθούμε και ότι βγει…!
    Να έρχεσαι εσύ και επάνω στην διαπραγμάτευση να μας λες έμμεσα ότι έχουν δίκαιο οι Γερμανοί, με τους άλλους..
    Αν έτσι πούμε όλοι οι Έλληνες, τι θα επιτύχουμε…????????
    Πες το μου Βρέ Βλάξ…
    Π. Αρχόντης
    ΥΓ Το Βλάξ όπου σου λέω.. εσύ το έχεις επιλέξει, όχι εγώ, νομίζω..??
    ΥΓ Ειναι Αλήθεια ότι είσαι κοντός..??
    Αν ειναι αλήθεια έχω να σου πω πολλά ανέκδοτα….!

  16. Λοιπόν ο φίλος ο Μπετόβλακας, Τσαούση μου
    με ρωτάει για το δημόσιο και εγώ του απαντώ…
    Το αυγό έκανε την κότα ;
    ή η κότα το αυγό;
    Κυβερνήσεις επι κυβερνήσεων βγαίνανε
    και έταζαν στον κοσμάκι
    πως θα τους βολέψει στο δημόσιο
    να τρων και αυτοί ψωμάκι…
    Και έβαζαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , Τσαούση μου,
    κόσμο στο δημόσιο από την πίσω πόρτα
    δεν τους χάρισαν θέση, τους την έταξαν
    αφού τους ψηφίσαν πρώτα….
    Άρα, οι καλοβολεμένοι, Τσαούση μου
    έκαναν την δουλειά τους
    αφού στα κόμματα πούλαγαν
    την ψήφο την δικιά τους.
    Θα μου πεις , Τσαούση μου
    οι δημόσιοι δεν είναι ιδιωτικό
    εγώ που είμαι ιδιωτικός υπάλληλος
    οι τεμπέληδες, φυτρώνουν και στα δυο.
    Για τους αγρότες, βρε Τσαούση μου
    που έπαιρναν επιδότηση χοντρή
    και οι περισσότεροι τα κάνανε 4χ4
    στα μπαράκια μπεκροπίνανε μέχρι το πρωί,
    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες;
    που αν ζήταγες απόδειξη σε έβριζαν
    χρυσές εποχές για την χώρα μας
    και αυτοί παράνομα τις τσέπες τους γέμιζαν…
    Όχι , δεν θα συνεχίσω , Τσαούση μου ,
    εμείς φταίμε πρώτα απ όλους
    αλλά όχι να σκύβουμε τα κεφάλια μας στους Γερμανούς
    και να τουρλώνουμε τους κώλους….
    ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ
    ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΥΛΑΚΙ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ , ΤΣΑΟΥΣΗ ΜΟΥ
    ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ……

    ΤΣΑΟΥΣΗΣ

  17. Στον 6:45 μ.μ
    Το χάλασες το θέμα φίλε μου…
    Όπως γράφεις, μου θυμίζεις διακήρυξει του Χότζα…!
    Στο βάθος μου φαίνεται ο Χατζιαβάτης με τον καραγκιόζη… ΑΜΑΝ>..

  18. Παυλε με συγχωρεις αλλα λες μπουρδες για να μην πω κατι αλλο
    εισαι απαραδεκτος οσο για το ειρωνικο σου Βλαξ επρεπε να το σκεφτεις καλα πριν το γραψεις διοτι υπαρχει και το ΜΠΕΤΟ τουλαχιστον ο μπετοβλακας δεν εβρισε ποτε κανεναν απλα γραφει αληθειες και η αληθεια ποναει.
    Αλωστε γραφει την αποψη του εαν μπορεις καντο και εσυ και οχι μονο να σχολειαζεις αποψης αλλον
    Υ.Γ
    εδω που τα λεμε σε εκανε σκονη
    Β.Γ

  19. Ston 2:14 π.μ
    Βασιλάκη ευχαριστώ όπου διαβάζεις της μπούρδες μου…
    Εγώ είμαι ένας απλός σχολιαστής…
    Και σχολιάζω όπως εγώ θέλω, όταν χρειάζεται- νευριάζω, όπως κάνουν όλοι εδώ μέσα..…
    Εσένα τι σε βάλαμε συνήγορο ενός ανωνύμου..??
    Αν είναι έτσι να απαντάς σε όλους τους ανώνυμους όπου του απαντούν ..!!
    Ιδίως όταν πρόκειται για ανωνύμους, αυτονόητο είναι ότι δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση..
    Δεν σε καταλαβαίνω…!
    Πάλι δεν κοιμήθηκες καλά..?? π.α

  20. Ρε Μιχάλη, άνοιξε και ραδιοφωνική γραμμή στον ΜπετοΒλακα (Παύλο είναι όντως ψηλός, έτσι δεν είναι Γιάννη;) για να μπορεί να κάνει επικοινωνία μέσα από άλλο ένα ξένο μέσο που του παρέχει τη δυνατότητα να διαιωνίσει το όνομα του (ως προσδιοριστικό επίθετο).
    Ο οποίος μπετοΒλακας, διαρρηγνύει τα ιμάτια του για το ότι πρέπει να έχει άποψη, αλλά μέμφεται όλους αυτούς που καταθέτουν τη δική τους. Και μάλιστα με την άνεση της μη ελεγχόμενης διαδικασίας σχολίων, όπως οι αναγνώστες που ο ίδιος εγκαλεί!!!
    Όσον αφορά το άρθρο;
    Από νούμερα ξέρει πολύ καλά ο ίδιος ο αρθογράφος, αφού άλλωστε το αυτοπροσδιορίζει κιόλας ως τίτλο του.
    Επίσης, ξέρει και από τα άλλα νούμερα, αυτά που ευημερούν, ήτοι τα άνω των 200 δις στους ομόσταβλους τραπεζίτες, οι οποίοι έχουν χάσει 3 φορές τη κεφαλαιοποίηση τους και ακόμη χρωστάνε με απαίτηση να τα πάρουν από τα δάνεια του κράτους, έχουν οικειοποιηθεί 45 φορές χαμηλότερα από την επίσημη αποτίμηση (valuation) τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς φεσώνοντας τα χρέη και τις υποχρεώσεις στον "σοφό Ελληνικό λαό" που διακωμωδεί (ο μπετοΒλαξ).
    Ή τα άλλα νούμερα, αυτά που κουρεύτηκαν από τα ταμεία για τα οποία ο "σοφός λαός" πληρώνει εισφορές χωρίς επιλογή, προς χάριν των τοκογλύφων φίλων του (εκάστου) μπετοΒλακα.
    Για να τελειώνουμε.
    Άλλο είμαι ρεαλιστής και εκτιμώ ότι εδώ που έχουμε φτάσει ένα μνημόνιο κατόπιν διαπραγμάτευσης είναι μόνη λύση, και άλλο μεθοδεύσατε εγκληματικά και με πλασματικά στοιχεία και αντισυνταγματικό τρόπο το να έχουμε φτάσει σε ένα σημείοο όπου (ίσως πρόσκαιρα) το όποιο μνημόνιο να φαντάζει ως λύση για να βολεύονται οι τραπεζίτες, οι εγχώριοι λίγοι, τα υπερχρεωμένα κόμματα και οι "αγορές".
    Αλλά το έχουμε ξαναπεί για εσένα και τους ομοίους σου…όπως το είπε ο Πλάτων στο Συμπόσιο. "Όμοιος ομοίω αεί πελάζει".

    Τι νούμερα Θεέ μου….

    Υ.Γ. Έγγραψες την άποψη σου. Γράφω τη δική μου. Ουδόλως θα ασχοληθώ με ενδεχόμενη απάντηση σου, αφού μετά καταντάει φαιδρό και χωρίς νόημα. Άλλωστε δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω. Ξέρεις πολύ καλά ποιος είσαι.

  21. Στον Μπετόβλακα
    Από το άρθρο « Το οικόσημο της λοβοτομής…! »

    Σήμερα έχουμε φθάσει σε ένα άλλο στάδιο : για να είσαι μέλος της ελίτ πρέπει να έχεις μία από τις τρεις ακόλουθες ιδιότητες, ή ακόμη καλύτερα και τις τρεις: Να είσαι ΒΛΑΞ, πουλημένος και…με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες… Πως μπορούμε να καταλάβουμε εάν κάποιος έχει αυτές τις ιδιότητες; Είναι εύκολο: από το λεξιλόγιο του………

    Ο ΒΛΑΞ: Όταν ο δημοσιογράφος, αρθρογράφως, ο πολιτικός, ο συγγραφέας, η εκάστοτε τηλεπαρουσιάστρια, ο επιστήμονας, εντάσσει στο λεξιλόγιο του λέξεις όπως “ξενοφοβία” και “ομοφοβία”, τότε σίγουρα πρόκειται περί ηλιθίου

    Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ: Αυτή η περίπτωση είναι η πιο διαδεδομένη. Είναι ο δημοσιογράφος, ο αρθρογράφος,
    ο πολιτικός, ο διανοούμενος, που ενώ γνωρίζει πολύ καλά σε τι αποσκοπούν οι παραπάνω όροι, τους αποδέχεται, διότι έχει πουλήσει τον εαυτό του στη “Νέα Τάξη Πραγμάτων” που δημιούργησε ο “αρχετυπικός τοκογλύφος” , στην “Νέα Τάξη Πραγμάτων” που
    «εἷς ἐκ τῶν μαθητῶν», αυτός που γεννήθηκε υπό τον αστερισμό του σκορπιού, πριν κρεμαστεί, σηματοδότησε. Φωνάζει, κραυγάζει, ωρύεται: ΄ξενοφοβικοί”, “ομοφοβικοί”, “αυγά του φιδιού”, λέει η …οχιά η ίδια,κτλ. κτλ…
    Παύλος Αρχόντης

  22. Ολύμπιε για ποιο μνημόνιο συζητάς; Όταν τα έλεγε ο ΜπετόΜΑΓΚΑΣ τον βρίζατε. Τώρα ζητάτε νέο μνημόνιο. Καλά κάνει και σας έχει πάρει στο ψιλό και μας δίνει χαρά γελώντας μαζί σας.

  23. Αρχόντη καλά στα λέει ο Β.Γ. Ρουφά τώρα το αυγουλάκι που σου προσφέρει κάθε φορά ο ΜπετόΜΑΓΚΑΣ και άσε μας στην ησυχία μας.

  24. @12.17
    Φιλαράκι μην προσπαθείς να βάλεις λόγια. Διάβασε το και 2η φορά και κατάλαβε ότι αναφέρομαι στην τακτική αυτών που ο ψευτοΜάγκας εξυμνεί και υπερασπίζει ως άλλος Άδωνις, ήτοι στην επί 5 έτη μεθόδευση για να σου κάνουν αναγκαστική την επιλογή μνημονίου.
    Είναι διαφορετικό δεν βρίσκεις;
    Αν είσαι της ΤΟ του κόμματος το καταλαβαίνω. Αν είσαι συνάδελφος του ψευδόΜαγκα, πάλι το καταλαβαίνω. Αν όμως είσαι Έλληνας φορολογούμενος όπου ξαφνικά είδες ότι μέσα σε 2 εβδομάδες η συμμορία Βενιζέλος, Σαμαράς, Παπαδήμος, Προβόπουλος "έκλεψε" τα ταμεία μέσω του PSI, με αποτέλεσμα 18,7 δισ. ευρώ που ήταν τα αποθεματικά των ταμείων στις αρχές Μαρτίου 2011 μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες να κάνουν φτερά σχεδόν το 75% των χρημάτων των Ελλήνων ασφαλισμένων, τότε απλά θα έκλαιγες και θα ήσουν εξαγριωμένος με τους μεθοδευτές των ψευδοΑδώνιδων όπως ο ΜπετοΒλακας.
    Προφανώς όμως εσένα δεν σε ακουμπάνε αυτά, γιατί είσαι ανεξάρτητος οικονομικά, έχεις μάθει να επιβιώνεις κλέβοντας το κράτος ή δεν πλήρωσες ποτέ ασφαλιστικές εισφορές που σου έκλεψαν μέσα σε μια νύχτα οι επιτήδιοι αγαπητικοί του κάθε μπετοΒλακα και των τοκογλύφων που τόσο εξάρει.
    Προφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις ότι όταν έχεις μια περιουσία και μέσα σε 2 εβδομάδες στην μειώνουν κατά 75%, κλέβοντας τον βιό σου και τον ιδρώτα των εργαζομένων, αυτό δεν είναι θεάρεστο έργο.
    Προφανώς δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι το σύνολο της περιουσίας της Ελλάδας είτε έχει ξεπουληθεί αντί πινακίου φακής (ΟΤΕ, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Δρόμοι, Αστέρας, Ελληνικό), ή έχει μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ιδιοκτησίας (πια) των "θεσμών" ή αλλιώς τρόϊκας, και μάλιστα με ρήτρα Αγγλικού δικαίου ως ενέχυρο (collateral) των δανείων.
    Προφανώς δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι η ανωτέρω συμμορία μαζί με τον συμμαθητή του Αντώνη ΓΑΠ, μετέτρεψαν το χρέος των τραπεζών σε εθνικό χρέος (από τα 140 δις το 2009, τα 90 ήταν χρέος των τραπεζών, ήτοι με ένα PSI τότε θα την πλήρωνε η ιδιωτική Τράπεζα της Ελλάδας, οι τραπεζίτες, η ΕΚΤ), και , και μετά το έδεσαν με Αγγλικό δίκαιο για να μην μπορείς να κάνεις κάτι.
    Για αυτό, κάνε μας τη χάρη και μην βάζεις λόγια ή έννοιες σε κάτι που είτε ο μικρόνους σου δεν το κατανοεί ή δεν σε ενδιαφέρει για τους λόγους που το κάνει και ο "τραπεζίτης" και οι εφιάλτες της Ελλάδας που πάντα θα ψάχνουν να προδίδουν στους εκάστοτε Πέρσες.

    Κλείνοντας θα σου πω κάτι για να έχεις να πορεύεσαι…
    Το 2009 το χρέος ήταν 140 δις εκ των οποίων μόλις 50 το εθνικό χρέος. Το 2020 το χρέος θα είναι 180 δις, όλο εθνικό χρέος με ρήτρα άλλου δικαίου, και θα έχεις πληρώσει έως τότε 360 δις σε τοκογλύφους και τράπεζες.

    Καλό βράδυ

  25. Η τελευταία παράγραφος του Ολύμπιου είναι όλα τα λεφτά. Και δυστυχώς όλη η αλήθεια σε 2 γραμμές. Όχι καλό βράδυ. Καληνύχτα είναι Γιώργο. Καληνύχτα Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog