Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Καραγκιόζης διπλωμάτης, του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Μετά την τεράστια επιτυχία του έργου «ο Καραγκιόζης οικονομολόγος» , ο θίασος, που ο ΄σοφός΄ Ελληνικός λαός, επέλεξε να τον κυβερνήσει, ανέβασε την νέα του παράσταση στο Θέατρο σκιών, με τίτλο «ο καραγκιόζης διπλωμάτης»…

 Αρχικά μπήκαν στο αεροπλάνο της γραμμής για να βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες ώστε να χαρεί το πόπολο, που έχει ηγέτη, αριστερό από κούνια. Στην συνέχεια όμως μπήκαν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και ξαμολήθηκαν στα πέρατα του κόσμου για να εφαρμόσουν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όπως λένε οι ίδιοι.

Στην  αρχή πήγαν στην Κύπρο όπου κατάφεραν να κερδίσουν την ευχή του Κύπριου Προέδρου. Στην συνέχεια πέρασαν από Ιταλία όπου έκαναν και την πρώτη τους νίκη. Κέρδισαν μία ολόκληρη ιταλική γραβάτα. Με αναπτερωμένο το ηθικό συνέχισαν για την Γαλλία. Εκεί δυσκολεύτηκαν λίγο αλλά χάρη στις εξαιρετικές διπλωματικές ικανότητες του Καραγκιόζη, κατάφεραν να πάρουν και πάλι μία ευχή για καλά ταξίδια και καλά μυαλά.

Κάποια στιγμή ήρθε η μεγάλη στιγμή. Ο Διπλωμάτης μας μπήκε στην Γερμανική καγκελαρία. Η Μέρκελ τον υποδέχτηκε στα γόνατα. Είχε αλλάξει δώδεκα πάνες από τον φόβο της. Ο Καραγκιόζης, είχε ήδη την φήμη του δεινού διπλωμάτη. Είχε ήδη πάρει την γραβάτα στην Ιταλία και τα πράγματα ήταν δύσκολα για εκείνη. Στο τέλος αποδείχτηκε ότι οι φόβοι της ήταν απολύτως βάσιμοι. Ο Αλέκσης την εξανάγκασε να παραδεχθεί ότι η Γερμανία έχει ηθική ευθύνη για τις πολεμικές επανορθώσεις. Για οικονομική αποζημίωση ούτε λόγος. Άλλωστε ο Αλέκσης δεν είναι ζήτουλας. Και για να μην πει κάποιος το αντίθετο, ο Καραγκιόζης μας, της πέταξε στα μούτρα, τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ.
Κουρασμένος από τις νίκες του ο Αλέκσης, σταμάτησε για λίγες μέρες, να ξεκουραστεί. Είπαμε ότι είναι Πρωθυπουργός, είπαμε ότι είναι μέγας οικονομολόγος και παμμέγιστος διπλωμάτης, αλλά πάνω από όλα είναι Αριστερός. Και Αριστερός χωρίς freddo cappuccino μέτριο με λίγη κανέλλα, δεν υπάρχει. Έτσι αποφασίστηκε να βγουν στην γύρα τα παιδιά του Καραγκιόζη. Ο Κολλητήρης, ο Πιτσικόκος και ο Κοπρίτης έβαλαν τα καλά τους και ξεκίνησαν…

Ο Κολλητήρης πήγε στην Νέα Υόρκη. Εκεί αντιμετώπισε κάποια μικρά προβληματάκια, αλλά τα έλυσε αμέσως. Δεν τον κάλεσαν στην Ουάσιγκτον και για να τους προσβάλει, τους πέταξε στα μούτρα 500 εκ δολάρια για την αναπαλαίωση κάποιων αεροπλάνων 30 ετών. Αλλά αν νομίζετε ότι ήταν τόσο καρμίρης και  θα έμενε στα 500 εκατομμύρια, γελιέστε. Τους έδωσε το 30% των πετρελαίων, αλλά οι Αμερικάνοι δεν αλλάζουν ποτέ. Φονιάδες των λαών ήταν και θα παραμείνουν. Του είπαν εντάξει, του έδωσαν την ευχή τους και άντε γεια.

Ο Πιτσικόκος έσυρε για την Περσία. Αφού γέλασαν ακόμα και οι περσικές γάτες και οι μιναρέδες της Τεχεράνης, δεν κατάφεραν να πάρουν κανά ψιλό για να πληρώσουν το κοπριταριό που τους ψήφισε. Θυμωμένοι όμως οι δικοί μας, τους είπαν ότι θα προσφύγουν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις από την μάχη του Μαραθώνα και την ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Ο τρίτος και καλύτερος τράβηξε για Μόσχα. Ο Κοπρίτης έκλεισε τεράστιες συμφωνίες για εισαγωγή στριπτιτζούδων και ρώσικων αρκούδων. Όμως ,μια τόσο σημαντική συμφωνία δεν θα μπορούσε να την σηκώσει μόνος του, στους ώμους του, ο Παναής.

Είπαμε ότι είναι κομμουνιστής από τα γεννοφάσκια του, αλλά και οι αντοχές του έχουν ένα όριο. Έτσι, ο Καραγκιόζης μας μπήκε και πάλι στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και κατέφθασε στην Μόσχα. Εκεί να δείτε τιμές και δόξες. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο Πρέσβης, ο στρατιωτικός ακόλουθος, η γκόμενα του κλητήρα της πρεσβείας και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της  Ρωσικής υπηρεσίας απεντομώσεων της Μόσχας.

Όταν τελικά συναντήθηκαν με τον Πούτιν, η συγκίνηση ήταν έκδηλη. Ο Αλέκσης είχε κατουρηθεί. Μικρός είχε δύο όνειρα. Να αγοράσει καφετιέρα της Nespresso για ποιοτικό freddo, και να πάει στο Κρεμλίνο. Να δει από κοντά την τουαλέτα που ξελάφρωνε ο Στάλιν.

Στην Μόσχα, ο Καραγκιόζης Διπλωμάτης, έζησε το απόγειο της δόξας του. Ο Πούτιν του έδωσε την ευχή του χωρίς να ζητήσει τίποτα. Ούτε τα 11 δις της Μέρκελ, ούτε τα πετρέλαια των αμερικανών. Με τα ροδάκινα είχε ένα μικρό ζήτημα αλλά δεν έχει σημασία. Το μόνο μελανό σημείο της επίσκεψης, είναι η Περιστέρα. Ο Αλέκσης πήγε στην Ρωσία και πήρε μαζί  του και την Περιστέρα. Σαν να λέμε ότι πήγε στο εστιατόριο και πήρε μαζί του κεφτέδες από το σπίτι. Ούτε αυτό δεν μπόρεσε να κανονίσει το νούμερο.

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οπως παντα απολαυστικος.
    Μπετο μου εφτιαξες την διαθεση τουλαχιστον για μια εβδομαδα.
    καλο Πασχα και καλη ΑΝΣΤΑΣΗ

    Βασιλης Γλυκοφρυδης

  2. Πικρόχολο σχόλιο απο εναν κομπλεξικό και φανατικό οπαδό της νομεκλατούρας που υποδούλωσε την πατρίδα ….Ντρέπομαι για λογαριασμό σου μπετοβλακα….

  3. Αυτη ειναι η δουλεια του κυριε Γλυκοφρυδη. Να σου φτειαξει το κεφι ετσι ωστε να νομιζεις οτι το ροχαλητο σου ειναι επαναστατικο εμβατηριο. Κι απο βδομαδα παλι στα σισιτια, στις ουρες για να μασ δωσουν τις τρυπες απ.το τυρι που τρωνε. "Δεν εχει πλοίο για σενα, δεν εχει δρομο"Καβαφης

  4. Γράφεις : "δεν κατάφεραν να πάρουν κανά ψιλό για να πληρώσουν το κοπριταριό που τους ψήφισε."

    Είσαι πολύ προσβλητικός, εκτός των άλλων που αναφέρεις , αποκαλείς "κοπριταριό" και προσβάλεις τους συμπολίτες σου ακόμα και φίλους σου που ελεύθερα ψήφισαν διαφορετικά από σένα , ακόμα και λάθος να έκαναν…ποιος νομίζεις ότι είσαι ?

    Αν δεν εκτιμούσα τον Καραγκιόζη σαν λαϊκή φιγούρα που με μεγάλωσε κάνοντας με να γελάω και όχι να κλαίω . Θα σε ρωτούσα, αντιλαμβάνεσαι ποιος τελικά είναι ο Καραγκιόζης (με το νόημα που του δίνεις εσύ) του οικτρού κειμένου σου…?

    Ξέρεις "μπετόβλακα" θα μπορούσα να σε κάνω να μη τολμάς να ξαναγράψεις με το ίδιο nikname στο blog, να "λιώσω" ένα ένα τα κείμενα σου, όπως έκανα και με τον "φλογίδα" κάποτε …

    Αυτό που με έχει σταματήσει τόσο καιρό είναι: πρώτο ότι πιστεύω ότι δεν θα σου έκανα εγώ μεγαλύτερη ζημιά, από τη ζημιά που κάνεις μόνο σου στον εαυτό σου και στους ομοϊδεάτες σου με αυτά που γράφεις …

    Και δεύτερο είναι το γεγονός ότι έχεις πιει και ένα κρασί με ανθρώπους που συμπαθώ…

    Οι σκέψεις αλλάζουν όμως …

    Τέλος πάντων … Καλή Ανάσταση στις ψυχές όλων μας .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  5. Ston 3:38 π.μ
    Σιγά-σιγά ρε Βασιλάκη….
    Πως έχεις την απαίτηση να γράψουν το όνομα τους….!
    Όταν αυτός ο θεόπνευστος κατ’ εσέ…
    δεν υπογράφει το άρθρο του…..?? π.α
    Άσε μας ρε Βασιλάκη…

  6. απολαυστικος οπως παντα ο μπετοβλακας.
    τον καραζαχαρωνω λεμε. πως τα λες ετσι ρε ατομε?
    δωσε πονο στο κοπριταριο λεμε. τσακισε τους!
    ουτε 60% δε θα φτασουν.

    TaliBan

  7. «Ο τρίτος και καλύτερος τράβηξε για Μόσχα. Ο Κοπρίτης έκλεισε τεράστιες συμφωνίες για εισαγωγή στριπτιτζούδων και ρώσικων αρκούδων. Όμως ,μια τόσο σημαντική συμφωνία δεν θα μπορούσε να την σηκώσει μόνος του, στους ώμους του, ο Παναής.
    Είπαμε ότι είναι κομμουνιστής από τα γεννοφάσκια του, αλλά και οι αντοχές του έχουν ένα όριο. Έτσι, ο Καραγκιόζης μας μπήκε και πάλι στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και κατέφθασε στην Μόσχα. Εκεί να δείτε τιμές και δόξες. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο Πρέσβης, ο στρατιωτικός ακόλουθος, η γκόμενα του κλητήρα της πρεσβείας και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής υπηρεσίας απεντομώσεων της Μόσχας.
    Όταν τελικά συναντήθηκαν με τον Πούτιν, η συγκίνηση ήταν έκδηλη. Ο Αλέκσης είχε κατουρηθεί. Μικρός είχε δύο όνειρα. Να αγοράσει καφετιέρα της Nespresso για ποιοτικό freddo, και να πάει στο Κρεμλίνο. Να δει από κοντά την τουαλέτα που ξελάφρωνε ο Στάλιν.
    Στην Μόσχα, ο Καραγκιόζης Διπλωμάτης, έζησε το απόγειο της δόξας του. Ο Πούτιν του έδωσε την ευχή του χωρίς να ζητήσει τίποτα. Ούτε τα 11 δις της Μέρκελ, ούτε τα πετρέλαια των αμερικανών. Με τα ροδάκινα είχε ένα μικρό ζήτημα αλλά δεν έχει σημασία. Το μόνο μελανό σημείο της επίσκεψης, είναι η Περιστέρα. Ο Αλέκσης πήγε στην Ρωσία και πήρε μαζί του και την Περιστέρα. Σαν να λέμε ότι πήγε στο εστιατόριο και πήρε μαζί του κεφτέδες από το σπίτι. Ούτε αυτό δεν μπόρεσε να κανονίσει το νούμερο”.
    η απάντησή μας
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64169874
    http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/04/12/russias-gazprom-counting-on-greece/

  8. Ανωνυμάκο 8:34,τίποτα σοβαρό έχεις να πεις ; Τους χειροκροτητές του Μπετόβλακα ο Πάνθηρας τους έχει για πρωινό.
    Μην περιμένεις να σου κάνει την τιμή να σου απαντήσει,τον διαβάζω συνέχεια στο LB και ξέρω πολύ καλά πώς λειτουργεί,μιλάει μόνο σοβαρά.
    Και δεν σε συμφέρει να ανοίξεις σοβαρό διάλογο μαζί του,πίστεψε με θα τρέχεις να κρυφτείς.
    Γράφε κανένα σχολιάκι για καλτσόν .
    Μέχρι εκεί σε παίρνει.

  9. 8:34 π.μ. Ο Πανθηρας ποτε δεν εχει πει οτι υποστηριζει καποιο κομμα ενω ο Μπετο εδω και χρονια μας εχει φανερωσει οτι υποστηριζει αυτον που μας εστειλε στην εξαθλιωση για αυτο να τον αφησεις ησυχο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog